Как да помогнете на децата да се справят с училищния стрес?

Внимавайте с извънкласните занимания
14
Как да помогнете на децата да се справят с училищния стрес?
Снимка: Istock

Училище, домашни и подготовка за тестове, занимания след училище, тормоз от съученици... Понякога забравяме, че децата също са подложени на всекидневен стрес. В резултат, може да настъпят промени в настроението или поведението им. Стресираните деца са раздразнителни, страдат от безсъние, липса на апетит, главоболие, болки в стомаха.

Как да им помогнете да се справят с училищния стрес? Вижте 6 начина.

Намалете хаоса

Сутрин, ранно ставане, опашка пред банята, забавяне със закуската или пропускане... Хаос, през който преминават всички родители и деца, или поне в първите седмици от новата учебна година. Хаотичните сутрини задават настроение за деня. От това как преминават нашите първи часове, зависи как ще сме през останалата част от деня. Ето защо е важно, сутрин да няма крясъци, разплакани деца, родители, които се карат.

Осигурете им достатъчно часове сън

Децата, които получават достатъчно пълноценен сън, е по-вероятно да бъдат по-малко раздразнителни. Пълноценната почивка ще им помогне да са по-продуктивни в училище и да се справят по-лесно със стресовите ситуации.

Разговаряйте

Децата винаги показват по един или друг начин, че изпитват стрес, че някой ги тормози в училище. Покажете им, че сте отворени за комуникация по всяко време и на всякакви теми. Ако се чувате по телефона през деня или вечер, когато се събере цялото семейство, не забравяйте да попитате как е преминал денят им. Така ще намерите решения на проблемите им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: училищеschoolдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ШАМАРИ УМЗРУЦИ РИТНИЦИ ПСУВНИ!Така ме научиха мене :)
10
0
 
1
 
! Отговори
до 9 прав си преди 4 години
Така е за жалост. Прекалено скъп и труден стана живота в България да се отглежда дете. Само някой пак да не пише как било по времето на турското робство,когато имали по 4,5 деца.Ако искате да имате дете май по-добре е то да се роди в чужбина и да си учи там. В Германия където почнат да учат от 1 клас, в същото училище си изкарват цялото образование. Не знам има ли държава, в която почти всяка година се държи изпит или матура?
9
0
 
3
 
! Отговори
ето как ще се намали преди 4 години
Как да намалите страса на учениците. МОН ше ви кажа как:1) Намалете цените на учебнците и да има един куп различни учебници,в които материалът е представен различно.2)Махнете и допълнителните помагала и учебни тетрадки,които струват наполовина на учебника и са задължителни. НЕ всички родители са милионери и имат пари и за частни уроци.3) МОН има ли нужда от матура изпит почти всяка година за диплома за едно средно?Стресирате само обикновените деца,тия с парите ще идат в Свободен Университет.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не ги създавайте, безсмислено е.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не ги създавайте, безсмислено е.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ти па си много смислен. В моето училище, проблеми само нямаха тея, които на 14 вече бяха на амфетамини и IQ-то им беше около 70.
5
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО
4
0
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Проблем не са децата, а както по-долу написа 2 2-3 *** нарушаващи реда и биткаджиите, просто вече не се наказват както преди. Както е навсякъде в БГ за съжаление.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днешните деца са мързеливи лигльовци, даже на училище не могат да отидат и явно трябва някой да им оказва психологична помощ. бъдещи безсмислени хора
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тормоза беше лесен едно време - хулиганит еги изключваха и им стъжнява га живота. Днес не е така. Обяснете му, как може, да ходиш по коридорите, да псуваш и заплашваш, да биеш по двама на ден и да си все още ученик! Такива, трябва д а бъдат изключвани МОМЕНТАЛНО и натирвани в много жестоки пансиони, не толква, з д АИМ СВ помага, колкото да е за шок и ужас на останалите.Така, децата ще са спокойни, поне от подобни изpоди.
1
0
 
0
 
! Отговори
Още ли чувам? преди 4 години
Много "мили" думи по мой адрес? Е те са си за ваша сметка!