Професионалното образование - полезно, ако има практика

Вълчев: От училищата се очаква по-силна възпитателна функция
Обновена: 14 ное 2019 15:24 | 14 ное 2019 15:15, Анисия Иванова
3
Професионалното образование - полезно, ако има практика
Снимка: БТА

Професионалното образование е полезно, когато има възможност за практическо обучение. Това заяви днес в Плевен министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той откри модернизирана лаборатория за най-прецизен контрол на качеството на храни и напитки в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор" в Плевен и присъства на демонстрация от ученици.

Тази лаборатория дава възможност за по-добро практическо обучение на учениците, отбеляза министърът. Изключително важно е да имаме повече такива лаборатории, догодина трябва да увеличим средствата по националната програма за професионално образование, подчерта той и допълни, че министерството е предвидило това, като ще даде възможност в програмата да се включат и средни училища с професионално обучение.

В Плевен министърът, заедно със заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и експерти от Министерство на образованието и науката, участват в първата от поредица среща по региони с началници и експерти от Регионалните управления на образованието от административните области Плевен, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Монтана.

За БТА Вълчев поясни, че сред проблемите, които ще разискват, е промяна на ролята на регионалните управления от традиционния контрол към методическата подкрепа, за работата по включване и задържане на децата в образователната система, за подобряване на връзката с родителите.

Министър подчерта, че ще предложат в училищата да бъдат организирани разговори за правата и задълженията на родителите и учителите. Национално проучване показа, че обществото очаква от училищата по-силна възпитателна функция, изтъкна министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпусни питомното, че гони дивото.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... Polezno, ako ima rabota bih kazal, zashtoto kogato zavurshih nqmah izbor samo 1 rabotno mqsto imashe za koeto davaha 340lv. No da me vodqt na 4 chasa. Tova prez 2015 godina...