Учениците отново в клас от днес, а кога пак почиват и кога са изпитите?

От 10 до 21 април ще е априлската ваканция тази година
6 яну 2020 12:07, Анисия Иванова
17
Учениците отново в клас от днес, а кога пак почиват и кога са изпитите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зимната ваканция на учениците свършва и от днес те отново ще напълнят класните стаи. Но какви ваканции и изпити им престоят още през тази учебна година?

На 5 февруари (сряда) ще бъде тяхната междусрочна ваканция тази година, само един ден за сметка на дългата зимна почивка.

След това децата ще почиват на националния празник - 3 март (вторник), който е официален почивен ден и за всички в държавата. Извън класните ще останат и на другите официални празници - 1 май (петък) и 6 май (сряда), обобщи "Дарик".

През април пък е традиционната им пролетна ваканция. Тази година за учениците между I до XI клас последният учебен ден ще бъде 10 април (петък) и ще се върнат обратно в класните стаи на 21 април (вторник).

Дванайсетокласниците пък ще почиват само за Великден - от 16 (четвъртък) до 20 април (понеделник) включително.
 
Неучебни ще бъдат още 20 май (сряда) и 22 май (петък). В тези дни ще се проведат Държавните зрелостни изпити по Български език и литература и по втори предмет. Между 26-29 май са насрочени държавните зрелостни изпити по предмети по избор.
 
Неучебни ще бъдат също 9 юни (вторник) и 11 юни (четвъртък). На първата дата ще се проведе националното външно оценяване по Български език и литература за VII и X клас, а на 11 юни - националното външно оценяване по Математика за VII и X клас.

На 17 юни (сряда) е насрочено националното външно оценяване по чужд език за VII и X клас, на което учениците се явяват пожелание, поради което не е предвидено денят да е неучебен. Между 15 и 19 юни са насрочени по график оценяването на дигиталните умения на учениците в X клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До: Елитен родителА Вие какво очаквате - колкото и добра да е някоя гимназия, това е просто средно образование. Няма да го вземат за счетоводител, защото няма ценз.
14
1
 
3
 
! Отговори
До елитен родител преди 4 години
До преди 20 години от банковата гимназия излизаха със знания на счетоводител. Сега всички елитни гимназии ги направиха езикови гимнази, но без нужните преподаватели по език, т.е. никакви гимназии.
13
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 12 Оф, ама аз като гледам и при теб не е по-различно.
12
3
 
8
 
! Отговори
БургаШки лешпер преди 4 години
До Анонимен 12:Правописът ти е ужасен! Отиди на опреснителни курсове по български език и правопис.Научи се кога и къде се слагат препинателните знаци, наречени "запетайки".
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
родените от 1990 насетне,са напълно неграмотни.Това запетайки,др.граматически умения,са им напълно непознати
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъпо е да няма зимна ваканция за ски. Пролетната какво да правиш? По- добре да почват на 10 септември ама да има една седмица и за ски.
9
1
 
17
 
! Отговори
? преди 4 години
До Респект!Че какво Ви пречи и Вие да станете даскал?Ааааааа, сетих се - няма нужда да отговаряте!
8
1
 
8
 
! Отговори
елитен родител преди 4 години
моят син завършва "елитната банкова гимназия"-нищо не знае и единственото нещо,което може да стане е касиер в някоя банка с 600 лв стартова заплата да се занимава с длъжници...за съжаление това е масова практика в "елитните" ни гимназии
7
0
 
10
 
! Отговори
интеграция ромска преди 4 години
нашата образователна система създава *** със самочувствие на...мениджъри!
6
1
 
14
 
! Отговори
интеграция ромска преди 4 години
нашето образование е пълна глупост!още от малки ги учат да са...мениджъри.и веднъж отишли на пазара на труда те очакват да бъдат...мениджъри.държат се чорбаджийски и нагло,трупат дългове и си мислят,че са родени да бъдат шефове!!!с две думи както казва бойко много вожд малко индианец!преди да влязат в истинския живот нашите деца трябва да стъпят здраво на земята а не да хвърчат в небесата!
5
27
 
13
 
! Отговори
Респект! преди 4 години
Ех, даскал да си в сегашно време, работят 9 месеца в годината, а в началния курс на обучение и по малко, по половин ден, ден през ден ваканцийка, и все недоволни от заплащането! Не гледам в "чуждата паница", но по недоволни хора от тях няма!
4
6
 
13
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Да, още не са започнали да учат и вече се мисли за следващата ваканция. Между тях ще се появи я грипна, я дървена. После защо били неграмотни!
3
6
 
15
 
! Отговори
Разгеле преди 4 години
Като са във ваканция, моловете освен с цъpвyли е пълно с кифлички и лекенца, не можеш да се разминеш.Освен това, уточнете все пак, в какво се изразява външното оценяване на дигиталните умения в 10 клас, дали могат да смятат наум, без да ползват пръсти (и телефон), може би?
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не се научиха че един чин трябва да е предвиден само за един ученик.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успех!

Спонсорирани публикации