Как ще компенсираме пропуснатите уроци заради ваканциите?

Онлайн уроците са безплатни, има и други елекронни ресурси
Обновена: 11 мар 2020 17:34 | 11 мар 2020 16:27, Ния Христова
6
 
"Трябва да се продължи грипната ваканция и тук вече може би акцентът е няколко дни. Не съм сигурен дали само 2 дни или още малко след това. Като причините са две. Досега говорим за грипна ваканция само за ученици, но учениците, които са атакувани от грип Б имат и много важни партньори, които са учителите", коментира председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета (СРСНПБ) и директор на 119 ОУ - Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Учителите също са атакувани от коронавируса, а те от своя страна имат задължение към децата. От друга страна пък имаме български издателства, които се опитват да помагат и адаптират към ситуацията в момента. Издателство "Просвета" започна да предлага онлайн уроци от 10 март. 
 
"Издателство "Просвета" е най-старото издателство образователно в България, но ние мислим модерно. Затова се опитахме в тази ситуация да подпомогнем учениците и да обявим, че ще поддържаме онлайн обучение по български език и математика, също и по литература, за учениците от 7 клас", казаглавният редактор на изд. "Просвета" Кина Андреева. 
 
За уточняване на материала са направени и сондажи с различни учиели. Онлайн уроците са безплатни. Предлагат се и други електронни ресурси. 
 
Стаматов смята, че пропуските са преодолими. Учениците ще има и възможност да задават въпроси в реално време. Няма да се загуби вързката учител-ученик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Те па щото много учат... От клас от 30 души преминали през целият курс на средното си образование, 1 - 2-*** да са максимум грамотните. Останалите се вливат в общия персонал, който е най-големият ресурс на скъпото ни отечество и там изтичат парите и надеждите от 12 години преподаване на история, география, химия, физика, математика, биология... Разбира се 80% записват и студенти, че вече може даже и с 2-ки и още 4 години са на хранилка на родители и държава и пак по същата схема изтичат в канала.
5
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Децата казват, че били най-уязвими към вируса, а в София има и грип. Тия луди ли са само учебния материал ги интересува? Има си учебници и помагала, децата ако трябва ще прочетат и следващите уроци вкъщи. Защо да им вземат 4-те дни за Великден и да ги накарат едва ли не в най-голямата горещина през юли да идват на училище?Дори е редно министърът да ги отмени изпитите за тая година.
4
1
 
8
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Знания (уж) умножени по НУЛА все е нула. Който иска да знае , то нищо не е секретно !! Всичко което знам...все е от открити източници!! Верно новото поколение си е хронично.. т***по..Няма какво и как да им помогне
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 АнонименСамо обърни внимание кои пишат учебниците и ще ти стане лошо. НПОта на сорос определят учебния материал на децата в България. Кой им е разрешил ?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
образованието е на такова ниско ниво, че едва ли може повече. Тези простотии с изпуснатите уроци ги разправяйте ня някой друг. В Китай бройката заразени до 19г. е 12%
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравето е по важно от уроците.