Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април

МОН прати указания до учителите върху какво да акцентират
Обновена: 24 мар 2020 12:30 | 24 мар 2020 12:10, Камелия Цветанова
26
Учениците с дистанционни уроци вкъщи до 13 април
Снимка: Pixabay

Удължава се неприсъствената форма на обучение в училищата най-веероятно до 13 април, пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение.

От просветното ведомство са уточняват, че решение за удължаване на ваканцията след 29 март все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването.

Занятията ще се извършват по електронен път.

Още по темата

От образователното министерство отправиха указания за това как трябва да изглежда дистанционното обучение.

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение. При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.,

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
да се готвят и за дистанционни изпити след като увеличат извънредното на 13 април.
4
7
 
25
 
! Отговори
Аз преди 4 години
По добре децата да почиват, а да се удължи срокът за сметка на лятната ваканция.
3
10
 
23
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Г-да Министри, спрете се!!! Това дистанционно обучение е пълен провал. Ако за Вас да напишат учителите на вайбър кой урок да подготвят децата е дистанционно обучение за нас родителите не е! При нас обучението портича по следния начин - 9.00 ч. сутринта калсната на 9 годишният ми син праща на вайбър кои уроци да подготви САМ. В 13.00ч. пита пак на вайбър има ли въпроси от сомоподготовката и в 16.00 ч. пращаме снимки на домашните. Аз преподавам, роботя от вкъщи и домакинствам.
2
3
 
25
 
! Отговори
като котка са преди 4 години
Сигурно ще си пусна децата след 13 арил на училище ...Тази учебна година приклчи. Просто давайте заплатите на учителите и децата да си учат дистанционно.
1
2
 
27
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
абе алена - говорещата със звездите, няма ли да каже нещо по въпроса за корона вирус, да не би да е изгубила връзка?