Матурите - в началото на юни под изключителен контрол

Ще се осигури възможност за PСR тестове на учениците
7 май 2020 22:08, Петя Славова
12

  Матурите тази година ще са на 1 и 3 юни. Предвижда се да има по-малко деца в стая, по 1 квестор и видеонаблюдение. Много учители заявяват, че все още се страхуват да работят във физическа среда, като квестори на предстоящите матури и на националното външно оценяване.

За учениците, които в момента на изпита са в карантина, ще се осигури възможност за провеждане на изпита след PСR тестове в предходния ден или 36 часа предварително.

Още по темата от разговора със заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да им стане на децата и без това ги гледам гимназистите си се двежат на тумби без страх, страха май от изпита идва не от вируса!
10
4
 
14
 
! Отговори
gh преди 3 години
Премахнете матурите тази година, срамота и безразсъдство е да се подлага на риск здраве и живот на деца и семействата им. Има родители с хронични заболявания, също родители на 50, 55+, помислено ли е за последствията от всичко това? То най-лесно е да се правим на смелчаци, а после..."каква я мислихме, каква стана".
9
1
 
12
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Аааа....Вие не разбрахте ли? Квестори НИКОГА не са приближените на директора, квестори са всички останали!
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До защитника на пенсионери!Омраза няма! Живея в село, което е на 10 км от града. Повече от половината учители в училището са пенсионери и не защото няма кадри. Четете внимателно! Преди две години имаше обявено място и повече от 10 кандидата - редовни учители. Назначиха пенсионер, за да се подкрепя агитката им. И пак ще кажа, че в тези условия и криза това е престъпление! Да взимаш от бюджета двойни доходи и да утежняваш бюджет на училището! Учител беше символ на справедливост и морал! Уви!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До търсещия работаВ момента се търси учител по математика в с. Михайлово, общ. Хайредин, обл. Враца. Търсят се учители по ФВС в с. Остров, общ. Оряхово и в с. Баница - и двете села в обл. Враца.Открийте ги на картата и идете да си подадате докумантите. Мисля, че така ще спестите на директорите месечно поне 500 лв.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, директорите винаги са подавали квесторите, но сега се освобождават само тези с ТЕЛК. Оказа се, че преобладават по-младите, а не както се очаква по-старите учители. Имате невярна информация и целият свят ви е крив.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мразещия пенсионеритеПод няколко статии пишете срещу пенсионерите, разберете, че има села, които са толкова отдалечени, че никой млад учител не би отишъл там да преподава и се разчита на местните вече пенсионирани учители. Вие не сте имали малко дете и не ви се е налагало да пътувате по 20-30 км в една посока, при това разчитайки на собствен транспор или стоп. Разходите за път се изплащаха на 80%, но загубеното време с нищо не може да се компенсира.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи директорът ще подава квесторите?! И неговите приближени, тези над 55+ са застрашени, та на предна линия излизат младите. Значи пенсионерите, които получават заплати и пенсии от бюджета ще са ок. Има и такива, които получават пенсия по болест, редовна пенсия и заплата и те освободени. А онези, които получават в пъти по-малко от пенсионерите ще отиват на първа линия. Я се замислете малко и вземете адекватни мерки. Който иска да работи след пенсия да избира - пенсия или заплата. Безсрамно е!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе!за учениците PCR тестове ,а за квесторите не ! Идиотщина!
2
10
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Ще рискуват здравето на деца и учители заради едни измислени изпити. Ако се разболеят масово след това,министърът да се съди. При положение,че учениците не са били на училище изобщо не е редно да има тая година матури. Нарочно както винаги ще сложат неща,които дори не ги пише в учебника,а на матурата по математика задачи за които никой не е чувал или с объркано условие. Трябва масово са пишат двойки,за да изкарват всички некадърни.
1
5
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
успех на децата