МУ-Плевен с нови дати за кандидатстудентстките изпити

Биология ще е на 7 юли, химия - 10 юли
13 май 2020 16:28, Анисия Иванова
1
МУ-Плевен с нови дати за кандидатстудентстките изпити
Снимка: БГНЕС

Медицинският университет в Плевен (МУ-Плевен) определи нови кандидатстудентски дати за изпитите за  "Медицина" и "Фармация". Изпитът по биология ще бъде на 7 юли, а по химия - на 10 юли.

Следвайки препоръките на Министерството на образованието и науката, МУ-Плевен реши да организира присъствени кандидатстудентски изпити за двете магистърски специалности и определи новите дати, съобщиха от висшето училище.

Кандидат-студентите, подали заявления за предварителни изпити, автоматично се пренасочват за участие в редовната сесия. Тези кандидати следва да добавят в профилите си копие на дипломата си. Таксите, платени за явяване на предварителна сесия, са валидни за редовната. Кандидат-студентите, които не са се регистрирали за участие в изпити до този момент, подават заявления, като прикачват копия на дипломата и документ за платена такса в модула за кандидатстуденти в Информационната система на МУ-Плевен.

Срокът за подаване на документи онлайн е от 20 юни до 3 юли 2020 г.

На онлайн заседание Академичният съвет взе решение за онлайн предварителни кандидатстудентски изпити единствено за бакалавърските специалности на 9 и 16 май. Общо 92 кандидат-студенти заявиха желание да се включат в тях, уточниха от висшето училище.

Предварителни кандидатстудентски изпити за бакалавърски специалности се проведоха и изнесено - през февруари и март, във Враца, Монтана, Велико Търново, Видин и Разград, и онлайн - през май.

Датата за явяване на редовния кандидатстудентски изпит по биология за тези специалности се запазва - 21 юли 2020 г.
Кандидат-студентите, положили успешно предварителни изпити, подават диплома и заявяват участие в класиране в горепосочения срок.

Кандидат-студентите, утвърдени за ранен прием, трябва де се запишат в срок от 20.06.2020 до 03.07.2020 г. Незаписаните в този срок могат да заявят участие в редовната изпитна сесия.

Запазват се сроковете за прием на документи и датите за явяване на изпити за специалностите с прием след завършена степен на висше образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари