Физика, химия... Днес са изпитите по желание след 12 клас

Изпитът по английски ще бъде на 4 юни
2 юни 2020 07:50, Ния Христова
2
Физика, химия... Днес са изпитите по желание след 12 клас
Снимка: БГНЕС

Днес и в четвъртък, от 8:00 ч. и от 14:00 ч., ще се проведат изпитите по желание след 12 клас, съобщи БНР. С резултатите от тези изпити зрелостниците могат да кандидатстват в различни специалности във висшите училища.

Общо 970 ученици са подали заявления за изпитите. 

Днес от 8 часа ще се проведат изпитите по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и по чужди езици. Изпитът по английски език ще се проведе на 4 юни. 
 
За 14 ч. също днес са насрочени изпитите по математика, география и икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнах един тест с отговори от изпитни тестове за матура. Целта ми беше да видя структурирането. Видях точно това, което очаквах, но не исках да видя: при всеки въпрос се предполага един верен отговор. Което е много вредна практика. Вид нагаждачество. Очаквам, че от МОН , ако не са се интересували задълбочено, да започнат да проявяват по-сериозен интерес към вида тестове в други страни, за да не поддържат впечатлението на младежите, че това е единственият вариант. Може с 2, с 3, с 0 верни...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т. е. английският НЕ е чужд език??!!Значи в един ден може изпити по физика и по математика, а не може по английски и по френски например????