На матурите: Зрелостник е с четири шестици, резултатите по-добри

Оценката на всички зрелостници по БЕЛ е Добър 4.20
Обновена: 18 юни 2020 12:06 | 18 юни 2020 11:57, Веселина Йорданова
35
На матурите: Зрелостник е с четири шестици, резултатите по-добри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Добър 4.20 е оценката на всички зрелостници на матурата по БЕЛ и Много добър 4.84 на втората задължителна матура, изчисли МОН.

Въпреки че изпитите се проведоха в условия на пандемия, като цяло от там отчетоха на брифинг по-добри резултати, особено на втората матура.

Има един зрелостник с 4 пълни шестици, 7 са с три пълни шестици, 73 са с 2 пълни шестици. 4525 имат по две отлични оценки. Слабите оценки са по-малко, няма зрелостник с нула точки на двата изпита.

С четири пълни шестици е Десислава Илиева от СМГ, която е държала изпит по БЕЛ, математика, химия и биология.

Резултатите на момичетата са по-добри от тези на момчетата.

Най-висок резултат и по двете матури са постигнали зрелостниците в 91 НЕГ.

79.31% вече работят и по 41 задача за създаване на аргументативен текст или есе, като болшинството предпочитат есето. Има обаче просто преписали текста или написали нещо друго.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: образованиематуриМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В друг сайт има публикувана класация на училища по успеха от матурите. Прави ми впечатление, че има десетина училища със среден успех отличен. Повечето софийски. Струва ми се, че системата е сбъркана. Затова, който може да се позволи, си организира приемен изпит.струва ми се
31
3
 
3
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 години
Брей ...какви ,,критици'' са писали отдолу.Хайде, хайде....големи са ви изискванията, но какви ученици сте били пък вие....?Добри са ни децата и внуците,въпреки всичко-случващо се в държавата ни.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има страни в Европа, в които за някои специалности за висше се изисква освен близо до максималната оценка от цялостната натура, също и от текущите в гимназията. По този начин се проверява умението на човека да издържа на големи натоварвания. Защото самото обучение не е като в нашата страна, а доста на бързи обороти, самостоятелни дейности и тежки обемни материи.
29
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
"Човек, така ще е докато учебниците се пишат от т нар професори като Стела Дерменджиева.Аз по-безполезно същество не бях виждал,но с голямо самочувствие до небесата"Е как не си виждал бе колега, значи си много младичък, не искам никого да плаша, но оттук нататък горките младежи още много такива персони ги чакат по тежкия друм на живота, за жалост или за радост...Дерзайте! За наше щастие ТОЙ /Господ/ победи всички трудности на света вкл.смъртта и живота........
28
0
 
5
 
! Отговори
ха преди 3 години
До АнонименОт лични впечатления - много такива пренатегнати не завършват добре. Дано да се лъжа.
27
6
 
4
 
! Отговори
ха преди 3 години
До АнонименНапълно безполезен изпит и излишно натоварване на психиката. После искат технически кадри. За какво му е на един механик да коментира бъртвежите на някой от миналото?Някой и да има желание за инженер - безполезният изпит може само да му попречи.
26
1
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Защо ли не се съмнявам, че за пореден път Немската е номер 1?!Значи с дисциплина, елитно образование, квалифицирани преподаватели можело.Немска гимназия, шестица и по български, браво!
25
0
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Матурата по БЕЛ беше доста елементарна. Завършил съм преди 15 г. гимназия и понеже много харесвам литературата и българския,реших я и аз да я направя от сайта. Би трябвало да няма оценка под 5. Изпитът тест след 7,-ми клас беше по-сложен,за деца с пресни знания не е трудно.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Шот пат кат изкараш 600 точки ИС и вече нааа мани бегай шеф си правиш само кеф ....
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз са бях притеснил и аз ама пих една биричка по врели на матурта и га взех с 3.40! Най високите резултат от цялата рода досега! Айдеее сътент ши ставам! Пбреее ша варта гюбеци у студентски град.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както отдавна казах- очаквах 6.00 на математика и 6.00 по БЕЛ това и стана. Елементарни матури, целящи да разберат дали ученикът не е със спряло развитие в трети клас. Разни тройки и четворки са оценки на бъдещия слугинаж на ЕС- касиерки, миячи, склададжии и подобни.
21
2
 
13
 
! Отговори
9 преди 3 години
Снижиха нивото на тестовете за да отчетат добър успех от дистанционното ! Кого лъжат ?Частните уроци помогнаха доста също ! Изобщо оразованието стана пълна порнография !
20
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 3 години
До Анонименкоментар 1Ако разбираха от математика, нямаше да са журналисти. "Добър 4.20 е СРЕДНОАРИТМЕТИЧНАТА оценка на всички зрелостници на матурата по БЕЛ и Много добър 4.84 на втората задължителна матура, изчисли МОН." Една дума като изядат за тях е нищо, защото не разборат за какво пишат.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се научиха да представят резултатите в %!
18
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
До АнонименЩо бе, умно е момичето, не завиждай, радвай се, че все още има такива хора в България, че аман от неграмотни простаци, за които смисъла на живота е хапването, пийването и ч***кането.
17
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати зубърката таз сигурно цял ден над учебниците откачалка
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам съпоставка на това, кой и какви пари изкарва след 15 години.Защото това е важното! Другото да откровени глупости!
15
3
 
7
 
! Отговори
ss преди 3 години
До АнонименМалко по-грамотно не можете ли да пишете? Ужас!!!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реална фантазияРеална ПРОСТОТИЯ е, да направиш тестове на които лесно се постига максимален резултат. Максимален резултат трябва да е постижим за ученик, който не само че знае всяка дума от всеки ред от всеки учебник, но е прочел съпровождащата литература, писал е разработки над всяка тема, дори има и публикации на различни реми свързани с образованието!!А не Опалянкаааа! Падна се мокра темичка и айдеее - 5.89 ...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зрелостничка, не зрелостник! На колко души, които са отваряли програмите " С БНТ на училище" , им направи впечатление, че в уводния клип почти липсват момчета?????Иначе - адмирации за девойката!!!!Да е здрава и да не БЯГА от Родината си!