Красимир Вълчев: Новата учебна година ще започне присъствено

Още 10 г. ще има проблем с учителите по природни науки, прогнозира той
26 юни 2020 18:52, Анисия Иванова
30
Красимир Вълчев: Новата учебна година ще започне присъствено
Снимка: БГНЕС

Започваме новата учебна година на 15 септември присъствено. Има няколко варианта за действие, ако се появи зараза, коментира просветният министър Красимир Вълчев в Стара Загора.

Той е в Тракийския университет, където коментира бъдещето на образователната система, която според него трябва да е все по-свързана с високите технологии.

Все още ситуацията е твърде несигурна, но от министерството са готови с няколко варианта за старт на учебната година в зависимост от ситуацията с COVID-19 наесен, съобщи БГНЕС.

Според министър Вълчев продължава да съществува тежкият проблем със застаряването на учителския състав, средногодишно от "оборот“ заради пенсиониране излизат около 4500 преподаватели.

Най-тежка е ситуацията с учителите по математика, физика и химия. Това е наложило да се предложи нова месечна стипендия от по 100 лв. на студенти, които ще завършат и педагогика.

„Поне още 10 години ще съществува този проблем", прогнозира Вълчев, който призна, че електронното обучение заради коронавирусната пандемия е задълбочило недоброто познаване на българския език сред децата от ромските общности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
8
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Бих желал да знам като един български родител, данъкоплатец до като ще съществуват професионални гимназии в които се приемат 10-тина деца, а де фекто на занятия ходят 2 или 3 деца? До кога?Защо тези професионални гимназии не се обединяват, ще намалее щата, сградния фонд ще се използва рационално, ще има наистина библиотека, а кафе автомат ...До кога това безумие ще продължава ..?
8
1
 
14
 
! Отговори
? преди 3 години
За 1000лв по добре секретарка от колкото преподавател на 25 деца в училище с 400.Все някой ще донесе вируса
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си само, Професионални гимназии в провинцията, например Добрич, Ямбол, Кнежа, Долни Дъбник ... и там има и малцинства, но там има и ... достойни учители, там децата всяка (!..) година ходят на практика в чужбина. Тези деца след като завършват своето образование, те започват да практикуват земеделие ...А при нас, децата идват за 2-рия час, а след 4-тия час те си тръгват ...А защо никои не прави проверки, но честичко, ама наистина честичко ..?Защо ..?Защо ..?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесен от нивото на тази Гимназия казах на Директорката, че ще информирам МОН, Отдел образования, а те са на подчинение към Общината за състоянието, за това как се провеждат занаята. Викове, красящи ...., че аз с това действие ще им създам безброй проблеми.Аз като баща, като специалист в областта на земеделието научих моят син на доста неща, но въпроса ми е - а къде са даскалите от тази Професионална гимназия ?Защо никои не ги проверява ..?
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синковеца учи в една от най-старите гимназии в областта на земеделието, но де факто той няма грам познания, нито умения. Даскалите по цял ден пушат цигари, пият кафе с учениците ..; образование няма! Даскалицата, завършила преди 35 години в Благоевград нещо, тя им преподава и английски език; миналата, тя нищо не разбира; пуска на децата видео да слушат уроци - това е било последната тенденция в областта на образованието.Пълна скръб ..
4
2
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
И ти си отживелица.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауу, ами коронавируса?Ще има по 300 заразени на ден и още 300 от грип!!!
2
0
 
12
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Тази беше провалена тотално! Дано не запомнят завършващите с коронката! Та пълен провал всякак за децата беше! За следващата е рано още да се мисли!-:) Всичко при вас е провал господине! Чудя се още как не ви е измел народа и търпеливо очаква изборите!-:)Тези избори вече Всички ги очакваме! Няма мърдане този път!
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази форма на обучение е отживелица.

Спонсорирани публикации