Училището: Това, което беше до 9 март, вече няма да е същото

Не само учителите носят отговорност, семействата също
Обновена: 28 авг 2020 11:51 | 28 авг 2020 11:48, Камелия Цветанова
39
Училището: Това, което беше до 9 март, вече няма да е същото
Снимка: 119 СУ

"Това ще е различна учебна година и отговорността ще е изцяло на ръководните екипи, но трябва да има отговорност и на семействата". Това каза пред БНР Диян Стаматов - директор на столичното 119-о училище "Акад. Михаил Арнаудов“ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

Още по темата

"Били сме свидетели как при грипни епидемии в предходни години родителите неглижират опасността и изпращат децата си на училище. Този път не трябва да е така", подчерта той.

Според него със сигурност онова, което беше училището преди 9-и март, няма да е след 15-и септември.
Стаматов посочи, че медицинските сестри в ръководеното от него училище ще са най-важният движещ фактор в организацията.

"Те ще са на входа на училището и никакъв компромис по отношение на деца, които имат видими симптоми", каза
той.
Стаматов уточни, че медицинските сестри са на подчинение на общините, а не на директорите на училищата.

Директорът на столичното 119-о училище беше категоричен, че децата не могат да спазват дистанция, но ще бъде задължително в общите помещения на училищата да бъдат с маски.

"Учителите ще имат ангажимент да съблюдават правилното поставяне на маските от децата. Задължително трябва да има отворен поне по един прозорец във всяка класна стая, а учителите ще бъдат предпазни маски и в час“, уточни още Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
19
 
7
 
! Отговори
офф преди 3 години
Айде спирайте се. Не психирайте децата! На училище без маски! Вируса не вирее в БГ!Освен в автобусите, никой нормален не носи маска!
14
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
13
1
 
41
 
! Отговори
Турист преди 3 години
И като как учителите в час ще са с маски и ще говорят, и обясняват, и показват как се произнася правилно, ще дишат нормално 7 по 40 минути, и ще оцелеят?
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището отдавна не това, което беше преди 09.11.1989г.!
11
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно след една седмица половината учители ще са болни,на останалата половина уплашени и ще има линчувани директори и инспектори. Ако има дотогава министър на образованието сигурно ще се самоубие от направеното зло на хората
10
10
 
17
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Дано няма смьртни случаи поне сред децата
9
5
 
32
 
! Отговори
7 преди 3 години
Всичко ще е както предните години.Децата ще ги водят болни и цялото семейство след това се заразява.Ама едно е грип,друго е Ковид.Докато установят от какво е болно детето,то вече е направило много контакти,а контактните ще бъдат установени като положителни или отрицателни ако родителите им решат да им платят тест.Пълна идиотщина.И предпазните средства за сметка на родителите и за какво? Те и без това децата няма да ги сложат!
8
5
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Защо Борисов да е направил това? Борисов единствено раздава европейските милиарди, от които една част краде. На мене Борисов не ми е купил нито апартамента, нито колата.
7
1
 
19
 
! Отговори
Тетра дка преди 3 години
Трябва да се нарисуват стрелки и картинки по пода, като в мола, за да не се изгубят първолаците и бавно развиващите се, като в мола.
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко това е меко казано отвратително...
5
38
 
12
 
! Отговори
Сър Стенли Ройс преди 3 години
Борисов изгради магистрали в цяла България и продължава да строи, вдигна икономиката до невиждани темпове, хората хофят по почивки, купуват имоти, карат последни модели коли, телефони! Само некадърните, крадливи и мързеливи черверасти мрънкат и искат терор, но накрая те ще виснат на бесилките, които сами издигнаха! Ние ще подкрепим жените ви, не бойте се, твърдо сме зад тях!
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това важи по същия начин за тиквата и булонката на пеевски от гешовия род. И за тях нищо няма да е същото. Ще си проклинат дните в панделата.
3
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е в часовете по История с кърваво - червени букви да се отбележи ПОДРБОБНО как тиранинът Румен Радев подпали коронавирус епидемията на Шипка и вкара България в гражданска война, криза, мизерия, глад, нищета, брат брата трепе на база политически пристрастия! Фашисткият режим на Радев ще доведе до милиони жертви, репресии, страх, несигурност, кражби, бедност, отчаяние! Радев цели България да стане част от Евразийския пакт и да бъдем роби на Империята на злото - русия!
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквостан и носене на отговорност е оксиморон.
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. отговорност никой не носи, всеки да се спасява поединично.