Смешно, тъжно... Ще има ли глоби за родителите на болни деца?

Янка Такева призова учителите да не ходят болни на работа
15 сеп 2020 10:53, Ния Христова
27

 

Новата учебна година започва в извънредна ситуация. Рисковете около COVID-19 са много, а училищните директори призовават родителите да пазят учители и персонал.  

Синдикати дори дадоха предложение за 1000 лева глоба за родители, които не приберат незабавно от училище болното си дете. 
 
"Българските учители се подготвяме още от миналата учебна година за тази, защото толкова месеца ние бяхме в електронно обучение от разстояние. Това беше много сериозна подготовка, за да имаме възможност в началото на учебната година да започнем в реална училищна среда, а ако се случи нещо - веднага да имаме възможност да преминем към друга форма на обучение", обясни председателят на синдиката на българските учители Янка Такева пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни, че непрекъснато е във връзка с учители и директори от цялата страна.
 
"Българските училища и градини са готови за всякакъв вид предизвикателство. Училищата имат необходимите финансови средства. Имаме и информационни ресурси и в момента очакваме още 7000 лаптопа и айпад-а, които ще бъдат раздадени на ученици и учители където няма достатъчно", допълни Такева.
 
Тя коментира и предложението на синдикат "Образование" за глоба от 1000 за родителите, които не вземат веднага болното си дете.
 
"Предложението на колегите от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" е смешно и тъжно. Не могат да бъдат санкционирани родителите, те не могат да пристигнат за 5 минути от "Люлин" до "Младост" и от "Надежда" до район "Витоша". В малките населени места са по друг начин разстоянията. В една такава ситуация никой не е виновен - нито училището, нито родители, защото ние знаем какви са симптомите на COVID-19", категорична е Янка Такева.
 
Тя успокои, че всички медицински лица в училищата и детските градини правят разлика между коронавируса и респираторните заболявания. Такева призова учителите да не ходят болни на работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янчето Такева на каква позиция се подвизавала... Ех този кокал , а комунистическата захапка е като на 10 питбула. Много глупости е наприказвала от айпадите до медицинските лица, които сканират вируса и го разпознават с поглед.... А как се справят с 88% които не проявяват симптоми?
24
0
 
6
 
! Отговори
Ами така е преди 3 години
***
23
1
 
2
 
! Отговори
СИОН преди 3 години
До asdя се успокой, тук е България и може да си правим, каквото искаме!
22
4
 
5
 
! Отговори
онбаши преди 3 години
звъня един телефон, пишат бележка , че е здраво и го връщам. Не ми трябва в къщи!
21
2
 
14
 
! Отговори
Хиледарче преди 3 години
Тате е хирург, а мама е медицинска сестра. Тате каза, че ако му попадне синдикалист под скалпела с удоволствие ще го остави отворен като пиле ако му се обадят, че съм кихнал в клас. Мама беше малко по странна. Каза, че синдикалиста на когото правят колоноскопия ще остане така с часове. Аз не знам какво е, но двамата се смяха много.
20
1
 
8
 
! Отговори
бай брадър преди 3 години
Абе я да ви дам направо две-три хиляди лева и хич да не идва до училище, а? И да търсим частни учители направо. Синдикатите кукувица им изпила акъла май..
19
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
В белите Държави -имат лаборатории за милиони с кадърни лаборанти и им трябват 24 часа за да докажат наличие на КОВИД -а тук някакъв си медицински селски персонал в училищата правели веднага разлика между КОВИД и ГРИП-?? НАПРАВО НЕВЕРОЯТНО!! ОЩЕ ЕДИН ПАРАДОКС -ДЪРЖАВАТА НА НАУЧНИТЕ ФАНТАСТИКИ!! СЛЕД КАТО ДЕЦА БЛИЗНАЦИ ДЪРЖАВАТА ГИ СМЯТА ЗА ЕДИН ЧОВЕК И ИМ ДАВА ДЕТСКИ ЗА ЕДИН??
18
0
 
24
 
! Отговори
Пак НПО преди 3 години
Значи-жената се наложило да замине при болната си майка, а мъжа-запратили го в командировка. И детето се разболява- и хоп-глоба за родителите! Или става някаква друга ситуация- детето има само един родител-и той не може да иде-не го пускат родните империалисти .Ко праим бе, *** такива, как може да мислите такива безумия! Нали затова пращаме децата си в една институцаия, която трябва да ги обучава и да се грижи за тях,а не само да търсим повод да отвличаме деца от НПО-ота! ***!
17
1
 
18
 
! Отговори
боже прости преди 3 години
"всички медицински лица в училищата и детските градини правят разлика между коронавируса и респираторните заболявания"
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"имайте уважение към човешкия живот" "ти имаш ли с тия окови дето му възлагаш?"-абсолютно няма уважение това е лицемерие, няма смисъл без свобода, а те ни я отнемат
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То детето може да му стане лошо в училище пък във вкъщи да му няма нищо.Как така ще глобяват родителите?
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Умен Министер "Така ще увеличим още повече Учителският Труд!!"КАК ЩЕ УВЕЛИЧИМ НЕЩО ДЕТО ГО НЯМА НЕ Е РАБОТЕНО НЕ ЗНАМ ОТ КОГА МОЖЕ БИ ОТ КОЛЕДА ИМАШЕ ДВЕ ГРИПНИ ДВЕ ДЪРВЕНИ И ДВЕ МЕЖДУСРОЧНИ ВАКАНЦИИ ПЛЮС К19 И ЗИМНАТА И ЛЯТНАТА ВАКАНЦИИ БЕЗКРАЙ
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯНКА ТАКЕВА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ СИЛНО СЕ ПОДМАЗВА НА ГЕРБ И ОТ ГЕРБ ВИДИМО Я ТОЛЕРИРАТ. ПОСЛЕДНИЯ МАНДАТ БОЙКО ПРИВЛЕЧЕ КЪМ СЕБЕ СИ НАЙ-РЕТРОГРАДНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ И ТОВА ОТВРАТИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното социалистическо поколение от екстремисти и сектанти отива в гробищата.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Над 70 годишна е тази бабичка продажна.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10,'имайте уважение към човешкия живот'ти имаш ли с тия окови дето му възлагаш?
9
18
 
6
 
! Отговори
asd преди 3 години
Кое е смешно? Испанците бяха в 10 дневен траур! имайте уважение към човешкия живот, към саможертвата и труда на медиците. Не се превземайте за всяка мярка, която се въвежда. Такива мерки има по цял свят, не само тук, че да мрънкате и да капризничите.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на ГЕРБ последните 10 години сме свидетели на небивал прогрес и разцвет на българската държава.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯНКА ТАКЕВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТРЕТИРАНА КАТО МРЪСЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРОРИСТ.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"всички медицински лица в училищата и детските градини правят разлика между коронавируса и респираторните заболявания"Нашите медицински лица са най-компетентните медицински лица. На над световното ниво. Не им трябва PCR тест. Поставят диагнозата от раз.