Учителите с бонуси за преподаване онлайн

Трябва да свикваме, че ще имаме заразени, заяви министър Вълчев
17 сеп 2020 11:55, Петя Славова
21
Учителите с бонуси за преподаване онлайн
Снимка: БГНЕС

Учителите ще получават допълнително възнаграждение за работата с ученици, които са останали да учат дистанционно. Това потвърди министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Още по темата

"Учители ще работят алтернативно с учениците, диагностицирани с коронавирус – с виртуална връзка в реалната класна стая. Ще има допълнително възлагане на задачи и консултации с учителите", коментира той пред БНТ.

На децата, които са останали под карантина, днес вече трябва да им бъде предоставено компенсаторно обучение от училищата, съобщи министърът. "Това не означава пълноценно, по пълен учебен план, училищата не могат да дублират образователния процес. Това означава в общия случай индивидуална работа. Във всеки един клас те са единици, така че учителите ще работят допълнително с тях", поясни министърът.

При тези алтернативи едната възможност за децата е да се включат във виртуалната класна стая, но това по-скоро ще бъде пасивно участие в часа, тъй като учителят ще работи с децата в реалната стая. Другата възможност е допълнително възлагане на задачи.

Трябва да свикнем с мисълта, че ще имаме болни учители и ученици. По думите му тепърва ще има още случаи на коронавирус в училища, но не се очаква бум.

280 деца са подали заявления да се обучават дистанционно по здравословни причини, други 220 по желание. "Очаквам училищата да предоставят компенсаторно обучение", обясни просветният министър.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва в четвъртата национална конференция „Образование 4.0“. Тема на дискусията са предизвикателствата на дистанционното обучение по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19, както и приоритетите по отношение на онлайн образованието.


21
Още от Образование
Могат ли UV лампи да предпазят децата в училище от коронавируса?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До бонго: да им дават и бонуси за това, че са си рискували здравето.
16
1
 
14
 
! Отговори
бонго преди 4 дни
А кво правим, ако учителите се разболеят?
15
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Даскалите не са съжаление въобще Те са електрората на герб Те гласуват единствено на.герб Имат ваканции имат премии за празниците дават им дрехи и пак недоволни мършите Има доста учители който се подмазват на властта
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каква грамотност бе Котарак, те технологиите се развиват всяка минута. По-скоро учениците да ги обучават.
13
4
 
17
 
! Отговори
Котарак преди 4 дни
Дайте им по 5000 лева заплата на учителите и да се приключва. Между другото, колко от тях имат добра, повтарям добра компютърна граотност?
12
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз съм №6. Работя интелектуален труд. Работя, не симулирам дейност и не пуша през 45 мин. Учителите са на доизживяване. Има информация достатъчно във виртуалното пространство.
11
11
 
20
 
! Отговори
директорка преди 4 дни
Народ, който не си уважава учителите и докторите, не става и за ***.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 6
Ти и подобни на тебе май не са чували за умствен или интелектуален труд.
Изглежда си от онези,за които животът се състои единствено в ядене и ходене по голяма нужда!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Грешиш но трябва да го видиш с очите си, за да повярваш- ПОВЕЧЕ от 8-часа са и това е заради бюрократичните измислици на министерството и Великата "работа" по проекти, с които същото ведомство о..г..ра..б..ва ЕС ,но каиша опъват учителите да има избранници на директорите ,които се скатават ,но така е още от времето на ко..му..ни..зъма
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 1
Защо не си станал учител колега?
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
тиквата си купува гласове
6
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато един учител направи осем часа плътни труд с две почивки от по половин час, тогава ще го жаля. Айде не ги изкарвайте жертви и тях като лекарите.
5
9
 
27
 
! Отговори
123 преди 4 дни
А за родителите бонуси ще има ли? И компенсация за хилядите левове за частни уроци? Защото учителите на 90% много са се "преработили".
4
2
 
10
 
! Отговори
Ей преди 4 дни
Съсипаха я тая държава!
3
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Даже трябва да им вземат парите за дрехи щот си седят вкъщи по анцузи. Колко народ работи от вкъщи покрай фалшивия вирус, никой не е взел бонуси. Даже паднаха доходите. Как пък все на държавните служители скачат доходите. Голямо крадене пада.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 1. Ако ти си 8 часа на работа и като се прибереш трябва да изкараш още 2-3 часа работа, само че през компютъра - няма ли да искаш да ти се платят?
Защото това ще са същите учители, които по цял ден ще са в класните стаи. Нека имаме уважение към труда на другите.
1
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ха ха ха баси една година не ходиш на работа и бонус получаваш купуваме си любов с чужди пари.