Вълчев: Училищата не трябва да затварят първи!

15 училища от 1-7 клас вече учат дистанционно
Обновена: 29 окт 2020 11:11 | 29 окт 2020 11:07, Веселина Йорданова
121
Вълчев: Училищата не трябва да затварят първи!
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Красиимр Вълчев отново настоя, че училищата не трябва да се затварят първи.

По думите му това е лесно, но е от последните мерки, защото обучението изцяло в електронна среда не е най-доброто.

Още по темата
Според него решението да учат дистанционно от гимназиалния етап, което влиза в сила за 2 седмици, е балансирано.

За по-малките ученици той уточни, че 15 училища от 1 до 7 клас са поискали да учат дистанционно и на всички е разрешено.

Четирима учители за последните 20 дни са починали от коронавируса, съобщи Вълчев на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването за разпространението на вируса и изказа съболезнования.

Според него училищата не са местата с най-голяма заболеваемост, като допусна, че при много младежи заболяването протича безсимптомно.

Според министъра занималните трябва да останат да работят. 

Следят се 16 страни, за да се вземе адекватно решение за образователната система. Засега три от тях са затворили училищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хмТака е - след 2007 година родените българи са само 47%.А набор 2007 са в 7 клас!
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хмБоже, това е много плашещо!
89
0
 
3
 
! Отговори
ОХ преди 3 години
Та значи да се разбере - различен е броят на тези в 5-7 клас с тези 8-12 клас, макар че вторите са с 1 випуск повече.
88
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички европейски страни, ВСИЧКИ, затварят първо ресторанти, кафенета, молове, магазини, козметични салони и пр, но НЕ И УЧИЛИЩА. Само че всички, като затварят бизнеси, осигуряват обезщетения. В Германия, например, всички , които ще затворят през ноември, получават безусловно и веднага 75 % от оборота през миналия ноември!!!! Тука, понеже са опоскали хазната и няма как да компенсират бизнеса, се юрват да затварят училищата - хем ще им излезе без пари, хем ще демонстрират загриженост.
87
0
 
8
 
! Отговори
хм преди 3 години
Ако министъра не разбира как се смятат процентите - прощавам му невежеството ...Ама да не знае, че 40% от учениците до 7 клас са ръъъъоми, ей това е лицемерие!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....горен курс имал по-висок % заразени...А БЕ МИНИСТРЕ ОБРАЗОВАТЕЛЕН, АКО В ГОРЕН КУРС ИМА 100 ЗАРАЗЕНИ, А В СРЕДЕН КУРС ПАК ТОЛКОВАПРОЦЕНТЪТ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ БРОЯ НА ВСИЧКИА КАК ДА Е РАЗЛИЧНО?АМИ ТЪМНИТЕ ГИ НЯМА В ГОРЕН КУРС/....
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затворят в София, Пловдив, Варна, Благоевград, където има много заразени. В малките градове това не е необходимо, защото са по-малко в клас и защото болшинството от тях нямат компютри, а и учителите им са на такава възраст, че не могат да се справят с технологиите и да преподават онлайн. Начална учителка от у-ще в малък град цял срок не успя да влезе в системата и да преподава. Родителите й простиха, защото е много добър учител, но толерансът им сега ще се изчерпа.
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами браво, да не затварят училищата, и да следим статистиката на починалите учители. Не знам какво става в тази държава. Тотална неадекватност от страна на управляващите (като в цял свят), но съчетано с тотална липса на грижа за човешкия живот. И най-лошото е, че самите учители не искат да работят дистанционно, защото средната им възраст е над 60 и просто не могат да се оправят с техниката. За какво потъват тия милиони от Европа за преквалифициране и дигитализиране, не знам.
83
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах го Вълчев на пресконференцията и се чудех защо още не е подал оставка...
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123456 Предлагам да отидеш да заместиш някой учител, щом не те е страх. И без това сега децата имат много свободни часове, защото има много болни учители. Ще ти се зарадват. Айде, мангърианци, докажете, че вирус няма и отидете да работите като учители! Бъдете верни на убежденията си!
81
20
 
12
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Училища, градини и ясли изобщо не трябва да бъдат затваряни!Нали все гледате Запада! Е, Германия и Франция обявиха карантина, но училища, градини ще работят!Страхливите и болни учители да отидат касиерки в Кауфланд, Била...там К19 няма!
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не затворихме първо училищата. Първо затворихме болниците за планови операции. След тях дискотеките и баровете, а след тях и училищата. Не стига ли? Какво още да затворим преди училищата? Министерството на образованието? Парламента?
79
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Абсолютно вярно! Това се отрича само от хора, които се чудят на кого да си оставят детето да им го гледа и неглижират образованието му! Тези, които полагат усилия детето да получи добро образование знаят прекрасно, че от години до там са докарани нещата, че нищо не може да се постигне само с училищното образование! Наистина училищата са само забавачка в момента!
78
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако училището беше място, където децата учат, нямаше да има частни занимални, нямаше да има частни уроци. Училището се използва за безплатна забавачница, откъдето излизат неграмотни или полуграмотни същества
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, като не се справяш, е редно да си подадеш оставката!
76
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам много хора, които са виждали деца само на снимки, разсъждават какво трябва да се прави с децата. Трябва да учат, че да не станат *** като вас. Това трябва да правят!
75
1
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
И лекари и учители гледат да се спасяват. Лоша работа.
74
3
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Докога ще ни плашите с тоя кокаинов Вампир?
73
2
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Г-Н Вълчев , 61 Тук не се коментира правописа , а Ковид- 19.
72
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73 Не става. И да затвориш някои училища, които изглеждат по-засегнати, другите продължават да разнасят вируса. Трябва всички. Отделно, че никой не ходи да си прави тест ако го кара леко... А съвсем друг е въпросът ако си от мангъровците и искаш всички да го изкараме... Не ми се спори, но не е толкова просто. Но явно твоята борба в момента е не дали да не се затварят училищата, а да убедиш всички, че трябва да го изкараме...