Вълчев: Училищата не трябва да затварят първи!

15 училища от 1-7 клас вече учат дистанционно
Обновена: 29 окт 2020 11:11 | 29 окт 2020 11:07, Веселина Йорданова
121
Вълчев: Училищата не трябва да затварят първи!
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Красиимр Вълчев отново настоя, че училищата не трябва да се затварят първи.

По думите му това е лесно, но е от последните мерки, защото обучението изцяло в електронна среда не е най-доброто.

Още по темата
Според него решението да учат дистанционно от гимназиалния етап, което влиза в сила за 2 седмици, е балансирано.

За по-малките ученици той уточни, че 15 училища от 1 до 7 клас са поискали да учат дистанционно и на всички е разрешено.

Четирима учители за последните 20 дни са починали от коронавируса, съобщи Вълчев на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването за разпространението на вируса и изказа съболезнования.

Според него училищата не са местата с най-голяма заболеваемост, като допусна, че при много младежи заболяването протича безсимптомно.

Според министъра занималните трябва да останат да работят. 

Следят се 16 страни, за да се вземе адекватно решение за образователната система. Засега три от тях са затворили училищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА, Вълчев!
70
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости, 70, огромният брой заразени не надхвърля броя заразени предходни години, когато обаче не се изследваше какви вируси са щъкали сред хората.И със затворени училища у нас вирусът ще си върви, докато не ни мине всичките, не си лъжете акълите. Резултатът обаче ще е неграмотно поколение и който мисли поне 20 минути напред, а не са панирания си заден дял на тялото, е наясно с това. Човекът добре бе предложил да се затварят по училища, в зависимост от конкретната брояка във всяко. Ама-тикви!
69
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** да си подава оставката! Изобщо не знае какво прави, нито как се е издънил!
68
1
 
10
 
! Отговори
тея ще дадат преди 3 години
Пари на полицията да пази гладните да не се бунтуват срещу властта ! Така ще им излезе по- евтино отколкото да дадат пари на всеки със български паспорт...
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Ами как се справят хората по света сега е идеалният момент да видиш, защото другите европейски държави започнаха уч. година 2 седмици по-рано от нас. Сега са с огромен брой заразени и това, което тебе те притеснява - пълен локдаун! Ето това може да се избегне ако се затворят сега училищата! А детето така или иначе си го гледаш през лятната ваканция и това не ти се отразява на работата, нали? Ако сега се затворят временно, най-вероятно ще успеем да минем без локдаун.
66
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами пак ни показаха белите държави, че не запозчав от унищожаване на образованието си точно. Франция и Гемания НЕ си затварят училищата. Почнаха от заведенията, както е редно.Но у нас нали ни управляват празни кратуни, за които образованието е последна дупка на ка вала, нормално от неговото унищожаване на почнат. Понеже като го нямат, толкова го и ценят.
65
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият свестен и мислещ министър в дупката, наречена МС на РБ, който е наясно какво прави в ресора си.Поздравления, г-н Вълчев, имате искрената подкрепа на много родители и учители, както и на редица ученици, които искат да учат.
64
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте по 1000 лв към заплатите на учителите, заради това, че ги принуждавате да са на първа линия!!! Можете да ги спестите от семинарите, на които водите учителите 'задължително доброволно' и само ги заразявате! С тия семинари само се прехвърлят едни пари от един джоб в друг, а учителите са жертва!
63
9
 
18
 
! Отговори
Аз ще ходя с маска преди 3 години
На всякъде ,а детето ми ще ми донесе ковида от училище във вкъщи и ще ни натръшка всичките барабар с баба си и дядото защото вкъщи още не ходим със маски...много са умни тези който уж ни пазят ! По-- скоро умишлено го направиха това ,със кофтия ,че било заради детската психика....
62
4
 
11
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
Държавното "образование" е провал, ще е добре да затвори завинаги!
61
3
 
11
 
! Отговори
520 преди 3 години
Оставка !!Съсипахте децата!По неадекватни маймуни никога не са ни управлявали!ОСТВАКА И ЗАТВОР!!!!!!!!!!!
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Ами точно защото няма да "мрем" и живота продължава.И какво става като свърши целият цирк?? Половината фирми фалирали, хората нямат работа, кредитите няма как да се връщат ..и какво правим тогава.Защо мислите колкото за близките 20 минути?Как се справът хората по света????Да не би да трябва да откриваме топлата вода?
59
2
 
9
 
! Отговори
Г-Н Вълчев , преди 3 години
...кога ще научите българският език , нИ сЪ излагайтИ !
58
4
 
20
 
! Отговори
не ми обяснявай-- преди 3 години
--- кое обучение е по-- добро , ами обясни защо малките не заразяват ,а големите заразяват ! Защото говорим за зараза ,а не кой вид образование е по- добър ! Затваряйте тоя инкубатор ,че поне родителите да са здрави и да работят ,защото вие пари не давате .
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властите имаха 7-8 месеца да измислят какво да правят, а не сега да изсмукват мерки от пръстите си.#ОставкаСъдЗатвор
56
0
 
13
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 3 години
В МОН вече 3 години не сте паравили ''РЕФОРМИ'' !Нали всеки ноФ министър се захваща с това , и накрая , борабата вече е за всеки 1-ви да е неграмотен , а не всеки 2-ри .Такова ''образование'' , не е имало от създаването на българската държава ..СРАМ И ПОЗОР , ВСИЧКО ПОЛИТИЗИРАХТЕ ...., ДАЖЕ И ОБРАЗОВАНИЕТО !
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Е пък дай тогава да се хвърлим да мрем, щото нашите са цъpвyли и нямат пари да ни компенсират? Къде ти е логиката?
54
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53Недей да остроумничиш защото държавите, с които ни дават пример,че затварят училища компенсират родителите,които няма да могат да работят.Там ти осигуряват 80% от заплатата.Тук просто ти забраняват и ти казват " ОПРАВЯЙ СЕ".Защото когато лишаваш човек от препитанието му го обричаш на изерия. Уж безвъзмездната помощ за малък и среден бизнес въобще не е безвъзмездна.Когато се стремим УЖ да сме като на ЗАПАД нека се ползваме не само от забраните ами и от облагите.
53
4
 
5
 
! Отговори
Хубава работа преди 3 години
"Четирима учители за последните 20 дни са починали от коронавируса..."Тоест тренда е нисък? По 1 на 5 дена?
52
5
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 52 преди 3 години
А като получиш трайни увреждания и не ходиш на работа за дълго? А като изхарчиш куп пари за терапия на тези трайни увреждания? Хайде малко карантина и спазване на мерките, пък като изчезне вируса догодина лятото си ходете на работа колкото искате.