Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите

Онлайн обучението не било достатъчно ефективно
111
Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите
Снимка: БГНЕС

Просветният министър Красимир Вълчев призна, че ще настоява училищата да останат колкото е възможно по-дълго отворени и да не се взимат централни, а локални решения за преминаването на дистанционно обучение.

Според него е факт, че при дистанционната форма на обучението има по-големи пропуски. "Онлайн обучението не е пълноценен механизъм, то е компресорен механизъм", посочи той.

Още по темата
Вълчев е убеден, че при учениците, които не се включват в онлайн обучението, играят не само социално- икономически, но и културни фактори.

"Факт е че през пролетта 10% от децата не участваха ефективно в онлайн обучението, но по принцип 15% са децата, които не ходят на училище редовно и това се оказа ключово", каза той.

А конкретно за малцинствените групи той посочи, че през последните години се увеличил броят на родителите, които няма отношение към образованието на децата си.

"Колкото по-рано бъдат включени децата, чийто майчин език не е български, толкова по-добре се справят и стигат до гимназиален курс. До 92% стигна процентът за 5 и 6 -годишните. Остава обаче предизвикателството да задържим тези деца и да ги накараме да ходят на училище", каза Вълчев.

Заради пандемията от коронавируса мобилните групи, които търсиха учениците по домовете им, са възпрепятствани, но учителите се обаждат на родителите, когато детето не е отишло на училище или е закъсняло, обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
24
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Министре ,ако някое дете умре от Вирус ?Каква песен ще запееш ?Децата не са ти играчка която като се счупи родителите могат да си купят нова.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сте като църквата-кон с капаци! Живеем в 21 /ХХI/ век, буквално и цифром. Айде променете нещо
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите няма да вдигнат стачка! Те са българи и 80% от тях отричат опасността и неистово отказват онлайн обучението. Само погледнете фейсбукгрупите им и ще видите какво ужас е там! Ако някой учител каже, че училищата са един от най- големите развъдници на вируса, почти всички ще го изядат жив...Явно ще трябва да изпием горчивата чаша до дъно. :(
39
17
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
За пръв път да ми се случи от много време насам да се съглася с мнението на един министър от кабинета с мандата на ГЕРБ.Не че не трябва групово да подадат оставка всички начело с генерала-пожарникар.Обаче когато имаше грипни епидемии децата се заразяваха масово и пак ходеха на училище, и като половината клас се зарази чак тогава обявяваха грипна ваканция и то за една седмица а не месеци!Ако не ходят на училище децата ще се дипломират като завършени кoвидиoтчeтa!!!
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак са притеснени за ромите.
37
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да спират децата от училище, пандемията е една противна лъжа.
36
5
 
15
 
! Отговори
Две и Двеста преди 3 години
E и ние искаме да НЕ говорите с акцент на родния си град и меко, ама го правите г-н минисър. Научете езика, пък после искайте....
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е да искаш,а друго е да можеш!Училището днес не е това дето беше 20 век ,айде да си го кажем честно.
34
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, как ще компенсираш семействата на починалите учители!?!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовДа де ама ес няма да лекува болните, а и нашите лекари избягаха към ес, повечето към Германия, сега ще ни ги пратят ли обратно? Щото не става да ни дават акъл като условията не са равностойни. Ама това нашите умници няма да го схванат скоро.
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има дали могат да четат и пишат след като са мъртви?16 год хора итносително големи пораснали индивиди имат проблеми с четенето и разбирането на елементарен текст и това са почти 40% от така наречените *деца*.Очевидно е че и да ходят на училище и да не ходят все тая.Нека поне не разнасят болеста.Искам да предупредя ,че когато докторите започнат да се разболяват и умират болниците ще зарварят и тогава наистина ще има умрели хора по улиците защото няма да има кой да ги лекува.
31
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Що ревете срещу пионките, дето изпълняват решенията на ес?
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Онлайн обучението не е пълноценен механизъм, то е компресорен механизъм"Компресорен :)))
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в днешно време децата нямат възпитание и култура, учителите застаряващи попадащи в най-рискованата група.Къде са учителските профсъюзи и синдикати да защитят правата на учителите? Положението е изпуснато, щом и лекарите *** като мухи, то какво остава за останалите.То, че управляващата хунта е безмилостна и безсърдечна към собствения си народ е факт, но поне да не бъде и такава към най-малките.
28
0
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 28От ес не им дават, а и нашите не смеят да покажат как брюкселските ценности смърдят.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора всъщност искат да има разпространение на вирусът поради една или друга причина..
26
1
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
От статията разбирам, че участието при дистанционното е с 5% по-високо от присъственото.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оправдания, оправдания и накрая все до една малцинствена група опират работите! Алоо, кои училища не се справиха с онлайн обучението, бе? Елитните, кварталните, тези, в които има преобладаващо ученици от малцинствата? Я си направи един подробен анализ и стига си гледал отгоре-отгоре на нещата! То бива дрога, бива, ама вземете да свършите и малко работа!
24
2
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Ми тогава нулева година, но този развъдник на вируса трябва да бъде затворен. Къде са учителите и защо не стачкуват, да умират ли искат?
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цялото лято бе проспано - не измислиха как администрацията да зароботи електронно, там където може да се ограничи, не измислиха как обучението на големиет да се провежда дистанционно при положение, че има напълно електронни дневници и че те прекрасно работят със Скайп и Дискорд.Не измислиха режим на регулиране за дискотеки и барове. Не мислиха какви лекарства да купуват, и че някои лекарства изчезнаха- Ето кризата дойде, а не сме подготвени, защото три месеца спахме