Родители и учители разделени за онлайн обучението

Умората сред педагозите голяма, имало доста отсъстващи
Обновена: 12 ное 2020 22:35 | 12 ное 2020 22:34, Веселина Йорданова
28

Расте напрежението между учители, родители и ученици заради пандемията. Докато по-голяма част от преподавателите настояват за дистанционно обучение и заплашват с оставки, ако бъдат върнати в клас, родители настояват образованието да продължи по традиционния начин.

"Не сме разделени. В началото на годината направихме предварителна подготовка, която и в момента оказва значение. Коментарът, който правим сега, е картина на сегашната ситуация, а тя е много по-различна и по-стресираща", каза д-р Юлиян Петров от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" в предаването "Денят ON AIR".

По думите му броят на заболелите и смъртните случаи влияе на психологията на целия народ и особено на учителите.

"Умората на учителите взе връх. Имаме много отсъстващи учители. Големият проблем е, че директорите не могат да направят организация. Обстановката е много трудна", заяви той.

Д-р Петров посочи, че според направена днес анкета 18 града смятат, че трябва да се премине в частично онлайн обучение за всички ученици, 14 града смятат, че само от 5 до 12 трябва се премине и само 3 града смятат, че трябва да се прилага диференцираният подход, който в момента се прилага.

Той е на мнение, че неясната стратегия какво ще бъде утре и как ще протече образователният процес, прегаря учителите.

"Трябва да има централно решение, което да е времево. По-голяма част от учителите очакват за кратък период да се мине през дистанционно обучение и след това с нови сили да започнем", категоричен бе д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: образованиепандемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
3
 
! Отговори
короногрип преди 3 години
Не правете от децата заложници на старците! Всички ученици в час! Короната си е вид грип!
22
11
 
6
 
! Отговори
До Болен родител преди 3 години
И от къде разбра , че дъщерята , която посещава училище Ви е заразила ?(Поне това разбирам от думите ти.) Нима Вие със съпруга Ви не излизате от дома ?!
21
6
 
7
 
! Отговори
kiril преди 3 години
И аз го хванах , хора това не е шега. Не се правете на безсмъртни , нищо толкова не е станаало , ако не научиш нещо.здравето е най-важно!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на съвременното българско училище е точно да гледа бледни юноши, докато родителят заработва. Образователните потребности са на второ или трето място. Казва ви го учител. Белким разсея илюзиите ви.
19
6
 
14
 
! Отговори
A преди 3 години
Много родители май забравят, че целта на училището е да даде образование на децата им, а не да ги гледа, че да не седят сами вкъщи...
18
8
 
22
 
! Отговори
Болен родител преди 3 години
Резултатът от ходенето на училище на дъщеря ми-12клас , Стара Загора (не ходи по барове и дискотеки)е ,че двамата с мъжа ми се разболяхме.Този ужас не го пожелавам на никого.Сега се възстановяваме.Пуснаха ги 2сед. онлайн-след дъжд качулка,сега от днес пак на училище,но аз не я пуснах.Ще пиша формуляр за онлайн обучение.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
искаме , не искаме коронакризата промени много неща в нашия животПо-добре да изчезне вирусът , ама не изчезваАко се задържи години наред , ще трябва да се нагаждаме към новите реалности , няма как да е иначе
16
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кои родители настояват децата им да хванат китайски експериментален вирус?Некви *** с ромски манталитет.От тях има ли поне 5 човека които са нормални културни интелигентни хора които могат да осъзнават написан текст например?Погледнете ги за какво се борят-да могат да се наливат с алкохол и да се кълчат в кръчмите тва им е болката и проблемът.Повечето от тях приличат на клошари или от махалата от тия "железни сме бате" . Може ли нормален човек въобще да допусне че могат да разсъждават ?
15
9
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Ами тогава и личните лекари да ги пуснат в отпуск - нали и те преглеждат и лекуват по телефона в условията на пандемия. Да остане по един в ДКЦ и да търсите всички помощ от него. Как ти се струва тази възможност?
14
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един съгласен 9 А как мислиш ,че протича един присъствен час ?Мислиш ,че е по-различно През половината време учителят е звероукротител.Като гледам какви хора пишат в нета , какви са им ценностите , какво представляват масово хората в реалния живот , е как да очаква човек да има възпитани , културни деца
13
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анулиране на учебната година ! Това не е обучение,а цирк. Дистанционното обучение е нещо като нищо. Все едно секс с презервативи или дишане през противогаз. Всяко едно от изброените е НЕНОРМАЛНО! Хем съществува хем е неефективно и безмислено. Десоциализиране на личността, депресия, наднормено тегло, късогледство,апатия! "БЛАГОДАРИМ ТИ ВЪЛЧЕВ"! Ти който допреди два дена казваше едно клекна пред шепа *** ! Аферим! Побъркахте децата - побъркахте и нас родителите!
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доскоро се спореше с маска или без маска (някои още продължават да не носят и да се правят на интересни). Сега спорят за онлайн или присъствено обучение. Когато заразените и починалите се увеличат катастрофално всики спорещи ще се молят само да оцелеят.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5 може пък да направят и софтуер , който да спира простотиите , които хората пишат в нета така няма да има коментари като твоитеЕх мечти
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата до 5 клас включително да ги пуснат във ваканция, а учителите в отпуск. По-големите да минават онлайн, но в тази ситуация пада ограничението, което го има при физическия контакт и един учител по едно и също време може да предаде урока на всички паралелки от училището. С други думи, един остава по време на онлай обучението, а другите излизат в отпуск. Пролетта твърде много ги разглезиха.
9
19
 
17
 
! Отговори
Един съгласен преди 3 години
Сега да ви кажа как протича обучението: половината учители тази седмица имаха проблеми с интернета. А тези които нямаха, бяха мютнати, щото не са интересни. Контролните са пълна боза, защото материалът, нито е преподаден както трябва, нито е усвоен. Абе имитираме обучение.ПОДКРЕПЯМ ВЪЛЧЕВ! връщане в училище, иначе годината е загубена!!!!
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6 Трябва да си страшно неумен , за да наречеш някой , който си е посветил живота на това , да обучава децата на хората - безавторитетен Такива като тебе затвърждават факта ,че расте едно страшно опростачено поколение деца , защото това виждат вкъщи Срам за тебе
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 Каквито и онлайн платформи да се появят в бъдеще , коронавирусната криза доказа едно - присъственото обучение няма алтернатива . Като се започне от 1-и клас и се стигне до завършващите студенти По цял свят е така , не само у нас
6
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е онлайн обучението, за да надникнем как е в класните стаи - безавторитетни учителки на преклонна възраст, които не са разучили функционалностите на платформата, заплашват със забележки и наказателни контролни, докато учениците им заглушават микрофона и ги кикват от стаята! И какво, мислите, учат - къде е калерчето на шевната машина! А следващия път - тест.
5
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даскалите им е супер, сега, седят си в къщи по ***, ама това ще е още малко, докато направят software за онлайн уроците, тогава всички ще са аут, барабар с директорите, не си мислете, че дълго ще ви продължи рахата, хахаха
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Един от всеки четири смъртни случая във Франция се дължи на новия коронавирус, заяви премиерът Жан Кастекс, цитиран от Ройтерс."Ехааа, и вие взехте, че му повярвахте ли, пази се, слагай маската и заковавай прозорците, че може да станеш някой от тея 1 на 4