Учители против връщането на учениците в клас на 4 януари

Те са притеснени, че смъртните случаи не намаляват
11 дек 2020 22:15, Нели Христова
182
Учители против връщането на учениците в клас на 4 януари
Снимка: БГНЕС

Педагози от "Учители за безопасно образование" изпратиха писмо до премиера, парламентарната образователна комисия, здравния и просветния министър, в което се противопоставят категорично на намерението на просветния министър Красимир Вълчев присъственото обучение в училищата да бъде възстановено на 4 януари.

Според учителите от Facebook групата, това би довело до още по-обширно разпространение на коронавируса, а оттам и до продължаващо покачване на смъртността.

Пред БНР Лилия Стоянова - учител по информатика във Варна посочи, че положителните PCR тестове през последната седмица са много, а непризнатите към момента антигенни тестове предполагат скрита Covid заболеваемост, която статистиката не отчита:

"Последните седмици има много повече починали хора от Covid-19, отколкото през 2019 година като цяло. 67 педагози загубиха битката с Covid-19. Отварянето на училищата според нас ще доведе до увеличаване на случаите и липса не само на образователна система, а и на здравеопазване, защото лекарите вече изнемогват".

На въпрос кога следва да бъдат отворени училищата, Стоянова отговори:

"Когато тези показатели паднат до прилични нива. В момента обаче това не се случва".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Отврат преди 3 години
До ДртПрчУчителите не са гледачки, господине!
161
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 3 години
До Intel InsideЖалкото е и че никой не обърна внимание на въпросното писмо. Нито коментар, ни отговор от въпросните господа, до които беше пратено. Драги учители, НИКОЙ не ви чува!
160
1
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
И кой ще ти гледа децата, докато си на работа бе, амсалак? Не всички сме безработни като теб. Онлайн бавачки няма.
159
2
 
2
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
От тази пандемия се вижда тенденцията, че училището в сегашния му вид е на доизживяване. Събирането на хиляди ученици в големи, прашни сгради-инкубатори-бардаци, с нулева хигиена, забавачки за целодневно отглеждане на малки и големи, за да не са на улицата или да пречат вкъщи, е до време. Това скоро ще отпадне, както са отпаднали килийните и взаимните училища навремето. Насила ум не се налива. При днешните технологии не е нужно да ходиш някъде, за да научиш нещо. Времето ще покаже.
158
1
 
3
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Онлайн обучението спасява не само учителите, а обществото. Тези деца не живеят в училището, нали? И след престоя от 7 часа, а малките стоят и по 10 часа в занималните, накрая се връщат вкъщи и носят вирусчето на тепсийка. НИКАКВИ мерки никой не спазва в училище. Учениците се пращат пак сополиви и доказано контактни, цели класове се разболяват, никой не се тества, При онлайн не се губи време в овладяване на дисциплината, отличниците научават повече, а *** се оправдават.
157
1
 
4
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Родителите не могат да търпят собствените си деца вкъщи по цял ден и се дразнят. Никой никого не е вързал да стои вкъщи - децата могат да се разхождат, спортуват и т.н., да се срещат със съученици, но НАВЪН, а не в задушната стая по 30 човека. На този етап присъственото обучение е още по-неефективно. Учителите стоят с маски и шлемове по 7 часа, мучат нещо, което никой не чува, учениците с тел. под масата,слушалката в ухото, слушат чалгата и т.н., но НЕ ПРЕЧАТ ВКЪЩИ на мамите си.
156
1
 
12
 
! Отговори
До М преди 3 години
Вие като сте се учили " присъствено", та сте станали много грамотен- " образУванието" - образОванието...
155
1
 
9
 
! Отговори
До учител преди 3 години
Ваксинирай се и се сбогувай с класа направо
154
14
 
4
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Аз ще се ваксинирам и ще се върна в училище при своите ученици. Съветвам и всички мои колеги да се ваксинират и обратно в училище. Стига с стоя вирус и паниката около него.П.п. Извинете ме за правописа в предишния коментар, но онлайн обучението не е моята стихия.
153
7
 
4
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Аз ще се ваксинирам и ще сежвърнс в училище при своите ученици. Съветвам и всички мои колеги да се ваксинирам и обратно в училище. Стига с стоя вирус и паниката около него.
152
20
 
12
 
! Отговори
Павлов преди 3 години
Тази нещастна "групичка" от 10 учители във фейсбук е срам и позор за българското образование!!! Не виждате ли, че съсипахте физически, психически и образователно децата ни???!!! Какъв е процента на заразените учители и къде са се заразили като 260 000 деца не учат от октомври месец? Нали вече има ваксина, бягайте да се ваксинират и марш на работа, ако ли не марш от образователната ни система, има достатъчно млади завършили педагози, които ще ви заместят без проблем!
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 157Ваша милост, като сте тропали по пътя до училище да бяхте се ОБРАЗОВАЛИ!УЧИТЕЛИТЕ СА ОБРАЗОВАЛИ КОГОТО МОГАТ !ВИЕ СТЕ ОБРАЗУВАЛИ ГРУПА НА ОБРАЗИ БЕЗНАДЕЖДНИ СЛУЧАИ!НИЩО ЛИЧНО!
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко! Щом магазините са пълни и ударно пазарувоме, НЯМА ВИРУС, НЕ УМИРАТ ПО 100 /200 ЧОВЕКА НА ДЕН!ПРИ ТАЗИ СМЪРТНОСТ ТРЯБВА ДА ПАЗИМ УЧИТЕЛИТЕ!МИСЛЯ, ЧЕ КОЙТО ИСКА ДА УЧИ ЩЕ УЧИ, ПРИСЪСТВЕНО ИЛИ НЕПРИСЪСТВЕНО!САМО МРЪКАМЕ!НЯМА УГОДИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
149
1
 
4
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
Фантазьор, ти си гледал война ,но по американските филми само ...Да, война е ,но за ...подаръци. Преди малко влизам ...видях полувоенно положение ...на коледния базар! Пред откритата отново след ремонт Билла на бул България също...Да, стегнати редици напиващи да щурмуват щандовете ...За намиращият се в съседство " Джъмбо"няма да коментирам ...Та на война като на война ама да не даваме жертви само децата ,а живота да си тече за всички останали ! КаПиш?
148
2
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
До МТака е, образУванието.....научи се да пишеш правилно, преди да даваш "компетентното" си мнение!
147
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше ВОЙНА, децата няма да учат!СЕГА СМЕ ВЪВ ВОЙНА!ДО 1945 ГОДИНА, В ДЪРЖАВИТЕ КЪДЕТО СА БИЛИ ФРОНТОВЕ НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ ДЕЦАТА НЕ СА УЧИЛИ ДА БЪДЕМ ЧЕСТНИ, СЛЕД ВОЙНАТА ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЕЦА СА СТАНАЛИ УСПЕШНИ ЛЕКАРИ, ИНЖЕНЕРИ, ПРОФЕСОРИ...СТИГА МРЪНКАНЕ КОИТО ИСКА УЧИ, КОЙТО НЕ ИСКА БРОЙ ПАЯЦИТЕ!
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 163- прав си , но това не зависи от Шефовете , от министерството - там са по обемистите приказки за пред телевизията , това ,за което говориш е в организационните възможности на директора и колектива ..както се вижда въпреки мантрите на бат Боко, ко..му..ни..с..ти..че..ският почин- Направи си сам още е в действие
145
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашето училище учителка се разболя, но класът не премина на дистанционно обучение. Ние дори не знаехме от какво е болна. После и нейната заместничка се разболя. Класът продължаваше да учи присъствено - докато не затвориха всички училища. Толкова за организацията в едно българско училище.
144
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия дете контактно на родител с Ковид - и групата се затваря, дезинфекцира от специалисти, не помощен персонал и разни аматьори с подръчни дезинфектанти! След няколко дни се канят децата в помещението на групата /не едновременно / и се тестват безплатно от мобилна лаборатория, едва след като излезнат резултатите, ако всички са отрицателни - групата започва да функционира! Става въпрос не за болен, а контактен на болен! Щом ще се сравняваме, да не гледаме едностранчиво.
143
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ви пречи да помагате на децата си при дистанционното? А, не искате да се губи от личното ви време , ама не отивате на работа ,щото там може да се заразите , но другите да отиват на бойния си пост!Нормалният свят от 20години използва дистанционното - в университети , колежи реномирани частни училища , как там стават добри инженери , лекари , учени а тук не може ,да , прави сте ,че не се взеха през лятото мерки да се направи дистанционното за нормално ползване , ама това са ви управниците