1300 лв. минимална заплата във ВУЗ-овете от 1 януари

Толкова ще вземат работещите на най-ниските длъжности
7
1300 лв. минимална заплата във ВУЗ-овете от 1 януари
Снимка: БГНЕС

1300 лв. ще бъде минималната месечна работна заплата за най-ниската академична длъжност в държавните висши училища от 1 януари следващата година, реши правителството.

За определяне на размера бяха проведени редица консултации между Министерството на образованието и науката, Съвета на ректорите, Националния браншов синдикат "Висше образование и наука" при КНСБ и Синдикат "Висше образование" при КТ "Подкрепа".

Партньорите се обединиха около виждането, че заплатите на младите преподаватели не трябва да изостават от тези на учителите в средните училища.

С определянето на минималния размер на възнаграждението се цели да бъдат привлечени повече висококвалифицирани и мотивирани млади преподаватели. Едновременно с това ще се осигури съчетание на качественото обучение с личностно удовлетворение от преподаването и от възможностите за академично израстване, мотивират се от правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ВУЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Да, голяма новина. 1300 лева заплата за асистент, почти колкото на касиер в търговски обект. Ама никой не казва за колко часа е това - аудиторни часове и извънаудиторни часове работа. Журналистите да вземат да намерят един аситент с реално повишена заплата от януари 20121 и да го покажат! Таманят ги сега хем уж да са повишени, а да са същите. Мизерни заплати в образованието, хората ги е срам да кажат къде и за какви заплати работят.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са задочно е и трябват съкращения.
1
4
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
На четвъртия райх му трябват виши същества .Трябва да има един калъп който да се слага на главата и да се втълпяват глупостите че ЕС и нато са като слънцето и водата за бг народ и че главата не трябва да се ползва за мислене а за усвояване . На бас че държави не развили тази форма на нацизма ще претопят вишите раси на четвъртия райх.