Учениците пред компютрите до пролетта

Връщат децата в класните стаи на ротация
35
Учениците пред компютрите до пролетта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Просветният министър Красимир Вълчев съобщи пред Канал 3, че дистанционното обучение ще продължи до пролетта, а след това учениците ще се връщат в класните стаи на ротационен принцип. С поред него настоящата ситуация ще продължи до април-май.

Още по темата

„Ние не можем да си позволим да затворим децата до тогава. Те трябва да се върнат в класните стаи, дори и за една -две седмици. Не мисля, че ситуацията през следващите месеци ще позволява трайно пълно връщане на всички ученици до пролетта. По -скоро вървим към това да имаме вариант, при който да позволим частично връщане и редуване на класове, които са по-важни“, каза той.

Още в края на миналия месец просветният министър коментира, че след Нова година очаква в клас да се върнат малчуганите от начален етап, а останалите да се редуват. Следващата седмица в четвъртък предстои да бъде взет решение за кои ученици на 4-и януари школата ще отворят отново врати за присъствено обучение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: училищеученициВълчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до реалист : децата имат нужда и от запазване на психическото здраве , а това е трудно като затвориш едно дете в къщи . Моят племенник беше болен в началото на месеца(дали от училище се е заразил не е ясно) от друг вирус , а не от Ковид, изобщо хората боледуват тежко и от други вируси , които съвсем не са безобидни !
44
5
 
19
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Образованието не е на ниво от години!Учениците бягат масово от часове, непрекъснато са на телефона, чрез него и общуват, пушат край училището, по кафетата наоколо...Е, трябва да слагат очила/лещи при това висене пред екрана!Добре, че повечето сега са пред големите екрани у дома, не на телефоните!Родителите трябва да контролират ненаучните си деца да учат, да спазват дисциплина и т.н. Това им е основно задължение!Та, учете се децата и отказвайте контрол!
43
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Григоров за съжаление няма как да си затворим очите и да се преструваме, че вирус няма. По-добре е да се обединим и всеки да даде своята малка част за да преодолеем пандемията до колкото е възможно по-безполезно и с по- малко жертви вместо все да търсим кусури и да се оплакваме нека да помислим за варианти как да стане обучението по-ефективно в създалата се ситуация. А щом детето ти заспива и припада при 3-4 часа обучение на компютър дневно може би е добре да провериш какво прави нощем.
42
20
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
На първо място детето има нужда да остане здраво и да не се зарази с Ковид-19, независимо как щв изкара заразата. На второ място детето има нужда от здрави родители, братя и сестри. Ако детето ги зарази и те починат или останат с тежки увреждания, това дете ще остане с психически увреждания до края на живтоа си. Същото е и ако зарази учители, баби, дядовци, други роднини, съседи и т.н. Детето има нужда от общуване с родители, а не родителите му да го пращат в училището, за да се отърват от него
41
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанционото обучение е с цел да предпази много хора от заразяване, не само учителите. По този начин се прекъсва един много труден за контролиране поток на заразата и ще е глупост при положение, че съществува възможност да не се използва. Вместо да си губят времто в празни приказки трябва да се отделят средства и ресурси за да се подобри и направи възможно най-ефективно. Дистанционното обучение е ефективно, ако има контрол и помощ от страна на родителя - а мнозинството очевидно счита, че обучението се осъществява изключително извън семейството.
40
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Григоров, това че обучението не е присъствено не пречи да изведете детето си навън, на екскурзия в планината, на разходка в парка. Даже в момента би трябвало да имат повече свободно време, защото не прекарват всеки ден по 2 часа в пътуване до училище.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите нямат висока организираност, самоинициатива, точност, прецизност и гъвкавост, оперативно и деловитост. Професионалната им ориентация ги тласка само в интерес на парите според техните лични потребности.
38
0
 
8
 
! Отговори
Бай кочо преди 3 години
До НормалнаДопреди сутрин казваха едно- вечер друго.сега всяка секунда им се пуска информация одгоре
37
2
 
34
 
! Отговори
Нормална преди 3 години
Абе не мога да разбера кога ще освидетелстват Боко и министрите му?!Това си е чиста проба шизофрения.Казват две изречения,които взаимно се изключват..-учениците ще учат дистанционно до пролетта,следващото изречение-от януари поетапно ще се връщат...Моля,психиатриате да поставят точната диагноза!
36
6
 
17
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
От придобитият вече опит с онлйн обучението разбрах, че не е лошо като идея.......но като компромисен вариант за две-три седмици.Такова обучени с месеци ще е само загуба на време.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравето на децата зависи от всестранните грижи и прегледи още от вътреутробното развитие до училищният период и не само загриженост по време на пандемия
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравето на децата е много по-важно от всичко останало. Какви са последиците от заразяването с вируса, ще стане ясно след време, но засега нещата не изглеждат добре.
33
3
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Без спиране на епидемията, няма връщане на учениците в затворени класни стаи. Проблемът е, че мутрите никога не са си поставяли за цел да спрат епидемията, както наивно си мислят повечето хора.
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех се постига само чрез упорит труд и като се използват всички добри възможности и Методи за преподаване. Всяко прекъсване на присъствено обучение на ученици в началното образование означава само големи загуби за децата - дисциплина, знания, интерес и навици.
31
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Януари обратно в клас???? Точно две седмици им давам....и обратно вкъщи. Грипът ще се завихри, заедно с короната и ще стане мазало. Не става така проба-грешка, когато опира до здраве и живот. Ако се наложи и лятото ще учат, образование при желание се наваксва, виж с човешкия живот не е така, губи се завинаги!
30
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя пудел е за затвор че държа учениците три месеца в клас. А и убеждаваше, нямало данни за разпространение. 45 живота на учители са на съвестта му.
29
6
 
14
 
! Отговори
Честито преди 3 години
За какво беше тоя експеримент. Маса хора се заразихме. Лоши управници имаме .
28
19
 
26
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Връщането на децата в училище е голяма грешка, както видяхме след като се спряха, започнаха да намалят бройките. Ама има много твърди тикви, дето само ученето на децата им е в главите. А това че се учат глупости и 90% от материала никой не го помни на 30 год. Онлайн обучение и наблягане само на важни неща, не на глупости измислени от *** професори дето не са виждали дете. Сега е времето за реформи и да си запазим хората. Децата все ще ги обучим за добри граждани и работници.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете им финансова ревизия за парите, които да дали за дезинфекционни препарати, маски, дигитални термометри, ръкавици, диспенсъри дали сумите, които са заявили отговарят на това, което са закупили..... или са фактурирани на много високи цени.
26
6
 
27
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Този министър с всичкия ли си е? Какъв е смисъла родтелите да седят в къщи докато децата ходят на училище да обменят вируси? Това ли му казвате карантинни мерки бе ***?