Учениците пред компютрите до пролетта

Връщат децата в класните стаи на ротация
35
Учениците пред компютрите до пролетта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Просветният министър Красимир Вълчев съобщи пред Канал 3, че дистанционното обучение ще продължи до пролетта, а след това учениците ще се връщат в класните стаи на ротационен принцип. С поред него настоящата ситуация ще продължи до април-май.

Още по темата

„Ние не можем да си позволим да затворим децата до тогава. Те трябва да се върнат в класните стаи, дори и за една -две седмици. Не мисля, че ситуацията през следващите месеци ще позволява трайно пълно връщане на всички ученици до пролетта. По -скоро вървим към това да имаме вариант, при който да позволим частично връщане и редуване на класове, които са по-важни“, каза той.

Още в края на миналия месец просветният министър коментира, че след Нова година очаква в клас да се върнат малчуганите от начален етап, а останалите да се редуват. Следващата седмица в четвъртък предстои да бъде взет решение за кои ученици на 4-и януари школата ще отворят отново врати за присъствено обучение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: училищеученициВълчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли превантивна контрол на директорите за дистанционното присъствие на всеки ученик и как се усвоява материала. А, кой контролира директорите за организацията на онлайн обучението или удобните не се контролират за многото пропуски, но има наблюдения за много пари от икономии и раздаването им като допълнително материално стимулиране за имитира на учебен процес.
24
22
 
22
 
! Отговори
в клас преди 3 години
Пускайте децата в клас! Бабите да си се пазят. В Германия класът се дели на две и ходят през ден на училище. Поне това направете!
23
12
 
29
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Въобще не трябваше да вкарваш децата в училище ! Този вирус е създаден ,за да намали популацията на земните жители,а децата да спомогнат за това....
22
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един от основните виновници за хиляди починали хора и за огромният скок на заразени. Имаха от относително спокойно лято през което можеха да подготвят адекватна учебна програма, да го дигитализират, да има учебни таблети, компютри за децата, интерактивни дъски, мотивирани и обучени на последните технологии преподаватели, със съвременна учебна програма, която ги учи на нещата, които ще им трябват в живота, без тежки раници, пълни с десетки учебници (за да усвоят едни пари едни издателства)
21
5
 
15
 
! Отговори
До 16... преди 3 години
Кое е незаконно? Децата нали са вкъщи? Не са на обществено място...
20
16
 
25
 
! Отговори
Интересно ми е преди 3 години
Колко ученици ще имат нужда от очила след пролетта?
19
21
 
11
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Не се ядосвайте ,след март идва БСП и сие и всичко ще е по мед и масло!А славето тр. като стане министер на образованието чалгата ще стане основен предмет!Така че ни чака светло ........!!!
18
3
 
20
 
! Отговори
Пена преди 3 години
Като гледам колко колко правописни грешки допускате, ми се струва че трябва спешно да се върнете в клас.
17
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само хора, които никога не са работили от вкъщи си мислят, че е лесно и по цял ден си по пижама и само се местиш от дивана.
16
2
 
3
 
! Отговори
до Я па ти преди 3 години
Срещу никакво ,просто ако не го направиш си заминаваш....!
15
19
 
24
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
He, няма да затвараме нищо. Чакаме 70% заболели и минимум по 300 трупа на ден. Никакво затваряне - да ***. Който оцелее, оцелее. Естествен отбор. Важното е да бачкат заведения и молове, свободно да се обменят коронки и икономиката да върви. Даскали и доктори да ***, важното е ресторантьорите да не фалират.
14
5
 
20
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Всичко е изчислено да е до изборите, понеже Боци знае, че си заминава и действа на принципа след мен-потоп.
13
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да ни се иска да затворим очи, вируса да изчезне и живота ни да се върне, както беше преди, нека не се заблуждаваме, че това ще стане скоро. Предстоят ни тежки времена, които ще ги превъзмогнем по-лесно ако вместо да се оплакваме и разделяме се обединим и всеки даде своята малко част за да превъзмогнем това изпитание.
12
4
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Това е незаконно в момента, знаеш ли?!
11
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете даскалите в неплатена отпуска да видите как търчешком ще се върнат в училищата. И защо мислите че тоя вирус ще изчезне до март-април? Няма! Това ще трае поне 1-2 години още. През това време вкъщи ли ще държите децата? Да не говорим, че дсже и да си замине тоя вирус, всяка година има грипни вируси, децата масово се разболяват, така е било винаги. От тук нататък, всеки път като кихне 1 дете и айде, затваряме училището, така ли?
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като квестор на матура ,директор на училище лично ми е внасял готовите отговори !? Ви сами преценете нивото на образование
9
15
 
40
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 3 години
Kво мрънкате, лицемери! И да я няма короната, децата ви пак са на телефоните и пред компютрите. Или с плейстейшъна. И понеже нямате никаква власт и влияние над тях, използвате случката с вируса като оправдателна философия за безсилието си.
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се съсипва един народ:- вдигнаш възрастта за пенсиониране при увеличаваща се безработица и по време на рецесия- така младите хора остават без работа и имат два избора - издръжка от родители или емиграция- раждат се все по-малко деца, защото младите са или в чужбина или нямат достатъчно средства за повече от едно дете- после в образованието работиш на принципа Всеки ден нова "реформа" и вдигнаш цените на учебниците и помагалата, за да станат непосилни за родителите
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък предлагам на Ванката да намалим заплатата с 50процента и да купим на учениците и учителите лаптопи,ергономични столове и осветление,плюс високоскоростен интернет.И понеже училищата ще спестят огромни средства от отопление и осветление да дадем бонуси на учителите.
6
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колкото до присъствената форма, ....в България училищата са пълни с наркотици , дисциплината е няма ,учителите не са това което трябва !? Изобщо картината е трагична