Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината

Гилдията е по-скоро резервирана, няма достатъчно информация
69
Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината
Снимка: БГНЕС

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Но много повече около 44%, не биха си поставили ваксина.

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро, съобщава БНТ.

В столичното 18-о училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

"Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да", смята Величка Стойчева, директор на 18-о СУ в София.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

"След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите", заяви министър Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
! преди 1 седмица
Усещате ли как става същото както в началото с коронавируса? Няма такъв вирус, обикновен грип, настинка.....измислица....Всички кресльовци надигаха глава наред с Мангъра и видяхте какво се случи. Сега пак същите ни обясняват колко лоши са ваксините.....а от другата страна стоят световните експерти. Коронавирусите са едни от най-разпространените и изучени от години и се работи по тяхната ваксина от много време. След като се мобилизираха огромни средства и мозъчен капацитет процесът се ускори.
67
0
 
0
 
! Отговори
! преди 1 седмица
Тук обаче пишат и доста специалисти от СЗО.....бързо били изработени ваксините, не били сигурни.....В интерес на истината една ваксина влиза в употреба бавно, поради много продължителния етап на тестване върху доброволци. Само в Америка специално за тази ваксина на Файзер доброволците са десетки хиляди. Надали американците, които са най-засегнатата страна ще се наблъскат с опасен препарат, а там мерките за допускане на медикамент на пазара са много сериозни. В Европа е по същия начин.
66
0
 
0
 
! Отговори
! преди 1 седмица
А само в този сайт има минимум 100 статии само за ваксината на Файзер.....от месеци се говори само за това.....не знам какво трябва да стане още за да се информира човек поне малко. Иначе без ваксина видяхте какво става по училищата....за съжаление загубените животи на учители са на кантар с тези на медиците....а едните са в далеч по-опасна среда.
65
0
 
1
 
! Отговори
! преди 1 седмица
Много малко учители сами не са се интересували, а 37% изобщо не били информирани....Сега задавам един въпрос: Нормално ли е учител да не е любознателен, да не е любопитен? А в момента става въпрос за собственото му здраве...В момента българските учители лежат и чакат едни заплати, около 80% от съсловието е такова. Не пожелаха да влязат в електронната ера, точно от липса на мерак за знания. Добре, че дойде тази карантина, че най-после малко влязат в крак с технологиите. Респект за будните даскали
64
1
 
7
 
! Отговори
111 преди 1 месец
защо ви тежи да си гледате собствените деца? Хвърлите ги в училище и не се интересувате какво правят! Училищата не са за да се дондуркат отрочетата ви.И учителите не са бавачки, полицаи или доктори ,нито пък рефери при проявяване на капризите на хлапетата ви! Тва да ви е ясно!!!
63
17
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Гилдиата на учителите не се слави с природен интелект! Повечето стоят зад лозунга:учи за да не копаш! Един или двама са били мой преподаватели, който са били "просветители". Така че даже 15% са много!
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 30 години големите впрегнати умове не измислиха ваксина срещу СПИН!
ЗА 100 години не намериха ваксина срещу рак.
Сега за няколко месеца вече няколко ваксини има за Ковида....
Хайде мерси, не на мене тия!
61
10
 
6
 
! Отговори
Доки преди 1 месец
Иначе едно голямо ДА на дистанционното обучение, а? Готино е нали? Тарикати!!!
60
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Даскал

Зараза! Зараза! Искаме зараза!
59
7
 
3
 
! Отговори
offff преди 1 месец
оказва се, че много добре я познавате ваксината повечето от вас, само се питам защо не я измихлихте до сега . Стига сте философствали. Измислена е с огромния труд на умове. чешите си главите и говорите глупости.
58
3
 
7
 
! Отговори
Miles Tails Prower преди 1 месец
Кво ни мъчите
Пускайте децата на нулева учебна година
Има много родители които недоволстват
57
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най великото нещо. Простлюдието разбира от всичко. Какво имало във ваксината ? Абе охлюви най големите умове от цял свят са ангажирани с тая цел да мислят. Не квартали батаци като вас.
По вашата логика не пийте вода и не яжте храна защото също не знаете, какво има вътре ?:) Да не би да изследвате храната си всеки ден панелната кухня хахахах
56
3
 
18
 
! Отговори
Даскал преди 1 месец
Учителите в нашето училище на 90%, казахме НЕ на ваксините!
55
22
 
4
 
! Отговори
Ужасена преди 1 месец
Трябва да стане задължителна ваксината. Който не иска ваксина, да плаща по 10 хиляди евро глоба.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голевите империи, както ги наричаш, разчитат на имигранти - погледни преподавателския състав на най-престижните университети, погледни и директорските бордове на най-големите компании.

Допълнителна задача - помисли си какъв е по произход например Сергей Брин.
53
0
 
7
 
! Отговори
123456 преди 1 месец
Аз се интересувам какво стана с бабата и дядото от Англия, които ги ваксинираха първи. Бабата на другия ден имаше рожден ден, така прочетох.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големите империи като Англия и САЩ на сляпо ще ваксинират обществото си нали :)
-----
Ми, да. Дреме им.
51
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неочаквам други от простовати хора, каквито са голямата част от учителите. Понеже много разбират от ваксини .
Не бях се сетил, че само бай Ганьоо си мисли дали ваксината е хубава. Големите империи като Англия и САЩ на сляпо ще ваксинират обществото си нали :) Ако е толкова опасно никой няма да си ваксинара хората. цирладжии само тука
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15% даже са много.
49
3
 
10
 
! Отговори
Марина преди 1 месец
Ако се запитаме кои са местата с най голямо струпване на хора без маски ще си отговорим, че това са градините и училищата. Следователно, след медици и учители, следващите най застрашени са родителите на децата, които носят заразата от там в семействата си. След като е малък броят на желаещите да се ваксинират медици и учители, най разумно би било след тях да се даде възможност на желаещите родители, за да може след това да пускат децата си спокойно на училище.