Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината

Гилдията е по-скоро резервирана, няма достатъчно информация
18 дек 2020 07:20,
69
Под 15% от учителите казват "Да" на ваксината
Снимка: БГНЕС

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Но много повече около 44%, не биха си поставили ваксина.

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро, съобщава БНТ.

В столичното 18-о училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

"Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да", смята Величка Стойчева, директор на 18-о СУ в София.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

"След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите", заяви министър Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Абсолютно ви подкрепям ! Ние работим и от нашите данъци се плаща на учителите ако щете за това,че ни дават възможност да работим като се грижат за децата ни,докато работим.Естествено,че не е само това тяхната работа и цел ,но е притурка в общата характеристика !
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23"Икономиката е точна наука и тези,които малко от малко са в час,много добре знаят за баланса в нея."Очевидно точно ти не си в час с икономиката на държавата. Оперативните програми, които в голяма степен издържат образованието, са с европийски пари, а не са от твоите данъци. А и твоите данъци нямаше откъде да дойдат, ако го нямаше образованието като институция. Щеше да си плащаш данъците в натура.
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите, призвани да просвещават, плачат, че не са "просветени" за ваксината. Лекарите, призвани да разясняват медицински проблеми, плачат, че не им било разяснено. Пълно е с информация както в популярни филмирани лекции от университети, така и в медицински издания и сайтове но фирми производители. Окаяни бюджетни хрантутници, плътни медицински некадърници.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е плоска тезата: училищата не са ви детегледачници!Хората,които обвиняват мотива,че родител трябва да не работи при дистанционно обучение на двца поне до 5 клас,задават ли си въпроса от къде идват учителските заплати?Икономиката е точна наука и тези,които малко от малко са в час,много добре знаят за баланса в нея.Тоест приходите на особено бедна държава като нашата,без природни ресурси и подчинена на частния бизнес са основно от данъци.Аз работя и така косвено плащам на учителя.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. В сферата на образованието хората са дотолкова изтормозени от прищявките и лъжите на държавата, че искат само да ги оставят намира и нямат вяра на никакви институции.
15
10
 
4
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Тогава да ваксинират койтониска, независлимо, че лекарите и учителите трябваше да са с приоритет. Аз искм да се ваксинирам при първа възможност и да си ходя спокойно навсякъде и при родителите.
14
10
 
8
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Значи да се ваксинират абдалите и невежите, така ли:)))?!?Явно на даскалите добре им понася... дистанционното обучение на пълна заплата:)))?!?
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Откъде знаеш за отношението на руснаците към тяхната ваксина? Не представяй желаното от теб за действителност.Колкото до учителите, работата им се утроява, когато "си седят в къщи".
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия клатят стабилността на Тиквата!Да пускат заптиетата да ги пребият, както обичайно правят, а после милиционерът с каскет да ги хвърли в затвора, където да полежат с измислени обвинения за ОПГ година-две и накрая да ги пуснат поради липса на доказателства.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво излезе - профилът на българския учител е необразован, беден, под 30 годишен, както следва от вчерашното изследване на нагласите на населението за ваксинирането.
10
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа,значи не искат присъствено,но не искат и ваксини ?! Скоро и ние няма да ги искаме...Софтуерните технологии са толкова напред и бързо развиващи се,че до 5 години няма да се учудя да излезе продукт напълно заместващ учителя ! В педагогически и социален аспект ще липсват,но и там има решения при тяхно отсъствие! Съветвам учителите ( с цялото ми уважение към тях,майка ми е начален учител) да се борят за тежестта на персонализацията в професията и да не се смятат за незаменими !
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2"Всички които скимтят денонощно и много ги е страх от коварниьот вироз, отказват да се ваксинират"Просто на такива им даваха трибуна по медиите, за да оправдаят затварянето на училищата.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо пак изкарват стъкмистика, понеже имат поръчани само за 60 000, а те няма да стигнат и за медицинският персонал даже, после в списъците на второ място да работниците от фермите за норки, после полицията и евентуално след това може и учителите. Работя в голямо елитно училище и 80% от колегите ще се ваксинират ако може.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти на предлаганата ваксина.Защо тогава не опитате следното:Предложете ни /на нас/ руската ваксина "Sputnik V" и проверете дали отношението на българите ще е негативно.Пробвайте.Може би негативизмът не е към ваксинацията, а към ваксината?Пробвайте.Или ви липсва смелост и свобода на избора?
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво те поне не са си загубили разсъдъка.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и тия 15% няма да се ваксинират, само казват сега "да" за анкетата, но после ще се замислят. И така е с всички, въпреки промиването на мозъка от всякъде. Затова и в ЕС вече официално се обсъжда задължително ваксиниране за определени професии, за пътувания... Това ни чака
4
4
 
8
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Наредба са тези ваксини,тоя изкуствен вирус няма да стой вечно или си го пускат постоянно само и само да ни боцнат
3
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава заплатата на учителите и на директора на училището да се разпределя между родителите.
2
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава да се връщат на работа.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички които скимтят денонощно и много ги е страх от коварниьот вироз, отказват да се ваксинират. Дохторя, ушеви и даскаля. Тиквата крадлива и той се назландисва и ослушва като глух пеевски в мамули. Иначе на приказки са велики. Другари, дайте да дадем.