Учителите против връщането на 4 януари в клас

Според тях в началото на годината има риск от трета вълна
Обновена: 30 дек 2020 11:49 | 30 дек 2020 09:02,
183
Учителите против връщането на 4 януари в клас
Снимка: БГНЕС

В отворено писмо до медиите от неформалното обединение "Учители за безопасно образование" изразяват категоричното си несъгласие за възстановяване на учебния процес от 4 януари.

Техните мотиви са, че данните от тестовете към настоящия момент не дават реална представа за броя заразени, както и че има риск от трета вълна новозаразени след масовото празнуване на Коледа и Нова година.

Още по темата

Друг мотив е липсата на висок клас предпазни средства за учителите, липсата на вентилационни системи в училищата и типичните за това време грипни вируси, съобщава БНР.

По последна информация твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
15
 
! Отговори
!!! Теоретично преди 3 години
Да отпишем учителите, нали тези ученици след това носят вируса вкъщи, в градския транспорт, в магазините.
147
2
 
14
 
! Отговори
Марсоход преди 3 години
Където се струпват много хора има мноооого ковид. Особено за повече време и в малки помещения.
146
8
 
21
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
До 147 Напротив, точно с присъственото епидемията се ускори. За 1 месец умряха 66 учители. В училищата мн. ученици бяха болни, никой не се тества, мн. учители се разболяха, децата караха само на присъствие, но не и на обучение - със заместници педагогически съветници и разни други, само дето хигиенистките не влизаха в час. Моите деца, лично, откак не са в училище научиха мн. повече, имат свободно време, не се съобразяват с ид.иотите и СОПА и останаха здрави досега. Няма да ги пусна в развъдника
145
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ни лъжат, че учат децата ни онлайн, ние ги лъжем, че им вярваме.
144
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намамалиха си часовете онлайн - при големите ученици от 45 на 30 минути, при малките - от 35 на 20 минути. Интересно обаче, защо пропуснаха да си НАМАЛЯТ заплатите с една трета?
143
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая работа с учителите е хем сърби - хем боли - драго ми е.Не искат да ходят на работа, ама от заплата и от 3-месечна отпуска не се отказват. Много ги е страх от вируса, ама не се записват за ваксинация.Масово вадеха болнични, докато се учеше присъствено, ама като минаха онлайн - рязко оздравяха.Настояват обучението да е само онлайн, ама пръста си не мърдат да са по-квалифицирани и адекватни за този тип обучение. Разбира се, има и изключения! Те да ме извинят. Но - това е положението.
142
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Над 7000 умряха заради 1 месец присъствено мучене през маски и шлемове. "...Как успя в едно изречение да събереш толкова ЛЪЖИ?7000 са регистрираните починали от началото на пандемията, т.е. за 10 месеца, а не заради един.Починалите учители са процентно по-малко - у нас има 80 000 работещи в училищата, починали са 66, при 7 000 000 население, починали са 7 000. Т.е. училищата изобщо не са "рекламирания" развъдник. Дали безсимптомните деца изобщо могат да заразяват, още не е доказано. И т.н.
141
3
 
5
 
! Отговори
До 143 преди 3 години
Нали ти казах,че заместници винаги ще се намерят...единици ще напуснат,защото да умреш от глад също не е добър вариант,но ти с английския все ще се пласираш някъде...няма да те мисля...
140
11
 
9
 
! Отговори
Скопен гявол преди 3 години
Дайте още малко дистанционно ( въображаемо) да "поучат " децата ...До март ,април..После може да ги върнем . Но разделно . На по седмица . Та то учебната година свършва тогава. Малките са до края на май ,но реално към 15 ти всичко приключва. Ако още седмица само оставите децата по домовете им направо анулирайте цирка наречен учебна година. То бива цинизъм ,бива ...И то това са журналисически , платени статий ...Реално по - голямата част от учителите си искат нормално обучение ! Казах
139
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите се осигуряват .Даже за проверка на олимпиади се попълва и подава данъчна декларация.Така че ще си вземат пълното обещетение от борсата.А и като се притеснят родителите и ще си плащат и за частни уроци.Хем обещетение, пиене на кафе, готвене по *** и частни уроци.Кой кат тях? Така че пак децата ви и вие ще сте прецакани.Искате да улесните тия учители май??
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 128Вече напуснах.Ела ме замести. Английски език - колко му е.И за матура да ги подготвиш.
137
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е и онлайн да си продължи обучението...Няма смисъл от излишни рискове,повечето учители са на възраст....
136
10
 
17
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Колкото и да е трудно за някои да свикнат, но онлайн обучението няма друга алтернатива в бъдеще. Събирането в нехигиенните сгради-бардаци, събирането на 30 кел. еша в една стая да се надвикват и състезават по платежоспособност на родителите си, това ще остане скоро в миналото, както останаха килийните и взаимните форми на учене. За да научиш нещо няма нужда да ходиш някъде.
135
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе щом е толкова рисково да си учител,направо Боко тиквата да им даде по още хиляда лева ,за да се върнат в час...
134
10
 
13
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Над 7000 умряха заради 1 месец присъствено мучене през маски и шлемове. Колко още да умрат за още един месец развлечение?
133
3
 
9
 
! Отговори
До Ханс преди 3 години
Даскалицата ти учи умното л...., което самият ти не мижеш да търпиш вкъщи, а лейтенантът е хрантутник на държавна хранилка, пенсионер на 45 години.
132
13
 
11
 
! Отговори
Справедливост преди 3 години
Много време им отделихме на тия . Качиха се на главите на обществото. Какво да кажем хората с останалите професии ,които не позволяват ДО ,а сме родители?! Значи за даскалите цялото внимание , а за нас?! Пита ли ни някой КАКВО ИСКАМЕ ? Спазват се мерки ,ходи се на работа ,живота продължава...Магазините пълни там вирус няма ? Само по училищата ходи. Много удобно. Има ваксина . Вече . Учителите наред с медиците първи . Нещо неясно ? Несправедливо?
131
6
 
22
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Като учител не съм съгласен някакво сдружение да изразява мнението на всички учители. Начален учител съм и за мен онлайн обучението е мъчение, въпреки старанието на моите първокласници. Надявам се още от първия учебен ден за новата година да бъдем присъствено в училище. Всички колеги в моето училище мислят като мен, но се отразяват само определени мнения. И ще завърша с въпрос. Защо министърът нито веднъж не използва израза ОНЛАЙН ОБРАЗОВАНИЕ?
130
0
 
3
 
! Отговори
Л преди 3 години
Подкрепям !!!
129
18
 
9
 
! Отговори
Ханс преди 3 години
Дюшеш им дойде на тия, онлайн извращението, тост обучението. При това в момента една даскалица започва със заплата колкото лейтенант, това никъде и никога не го е имало !!!