Много малко учители искат да се ваксинират срещу COVID-19

Според Диян Стаматов е необходима категорична медийна кампания
21 дек 2020 22:30, Нели Христова
90

Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Междувременно вече е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в училище на 4 януари.

"Категорично има притеснения. Не толкова дали е редно, а по-скоро, че е вече необходимо. Изключително опасно е, ако продължаваме обучение в дистанционен етап почти за всички класове", категоричен е Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Според него решението да се възстанови учебният процес от 1 до 4 клас е компромисно и добро, а маски при тях не са необходими за разлика от учениците в по-големите класове.

"Това е дисциплиниращата мярка, която е необходимо да се спази за всеки един. От тук нататък няма да говорим само за Ковид-19. От 15 януари започва традиционният вирус", коментира Стаматов.

Директорът на столичното училище посочи, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително и ще е изключително трудно и за подготовката, и за провеждането и през тази учебна година.


90
Още от Образование
Онлайн образование - какво научиха учениците през 2020 година?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 3 седмици
Ми те го изкараха,как да се ваксинират сега.Трябва умните глави да кажат как става тази работа в този случай.
80
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 3 седмици
Искаме добра образователна СИСТЕМА-КАК?
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Обикновен човек №76
Браво, един отговорен и разумен учител. Аз също съм учител. Станахме двама. На другите според Стаматов им трябва задълбочено уговаряне да проявят благоразумие.
78
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като не искат да се ваксинират - да ги оставят. Това застаряващо съсловие явно проявява някои модели на старческото оглупяване, и от друга страна интелектуално надценяване. Младите учителки /щото то мъже все още няма/ ги разбирам - разболяват се, но оздравяват и затова отбягват ваксинирането. Като да е грип един вид. Обаче за застарелия педагогически кадър със безбройните заболявания /по мои наблюдения/ съм на гореизложеното мнение. И естествено ще си понесат последствията.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
44, До 47

"""Но както лекарите не се усъмняват в качествата на образованието поради липса на адекватна компетенция,така и учителите не бива да се усъмняват и оспорват мнението на медицината ! """

Всички си слагат задължителните изпитани във времето ваксини!
Тези не могат да имат сигурност, единствено защото не са изпитани поне 2-3 години за дълготраен ефект и за сигурност!
Може да се окаже, че някои или всички работят чудесно. Просто още не се знае!
Това е проблемът!
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Учителите още нямат повишение на заплатите!

"... нищоправене..."
Нашите учители работят всеки ден от 08:00 до поне 20:00. Освен по 5 часа истински уроци, обяснения, упражнения, работа с децата, изпитване, въпроси и отговори, те правят консултации, проверка на домашните, документация и т.н.

""""не ми минавайте с номера,че не сте забавачница...Вие се грижите за децата ни,...""""
По закон, грижата за децата е на родителите. Учителите дават знания и развиват умения за образование!
75
7
 
7
 
! Отговори
Обикновен човек преди 3 седмици
Аз ще се ваксинирам, вече се записах, учител съм. Не ме е страх, има време да се родиш и има време да умреш. Винаги съм се ваксинирала, имам всички задължителни ваксини плюс всяка година си правя за Грип. Бил Гейтс нищо няма да открие и да ме чипира-работя, плащам данъци и пазарувам-ще му стане твърде скучно.
74
0
 
5
 
! Отговори
niki преди 3 седмици
Цяла година ни лъжат и говорят пълни глупости по телевизията, щабове и разни други и сега очакват да им вярват и да си сложат ваксините. Ами няма да стане и то точно защото всеки ден различни лъжи....
Виновни за недоверието са политиците и никой друг!
73
1
 
2
 
! Отговори
умен преди 3 седмици
даскал и зелен кон -нема
72
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Диянеее, дияне, ти си гоуем спец по учителките, а!?
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чипчета няма да слагат, но няма как да направят ваксина срещу вирус който се мени постоянно, същото е и с обикновения грип :)) Който има доверие на големите фармацевтични компании, да ходи да си го боцкат, проблем няма, стига да е по желание :))
70
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Ебола няма да тги тресне, защото има ваксина и властите вземат бързи мерки, без да се съобразяват с тези лигльовци. Нима не знаете, че подобни има навсякъде, но тук са в повече. Векове ще се влачим след цивилизацията, ще врещим, как всички ни са виновни, ще тричаме, ще вярваме на конспирации, ще ........, но както правилно забелязахте, в същото време ще се тъпчем точно в страните, които не са като нас.........
69
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Дори и да има нулева учебна година, какво толкова ще стане? Я престанете с тези лигавщини, че да не ви се тресне я ебола, я нещо по-лошо, че тогава да спрете да крякате и да плещите прост.тотии за чипове и др.? Да не си въобразявате, че не ви подслушват и следят чрез мобифоните? Направете справка каква е разликата с другите страни за желаещите да се ваксинират и ще проумеете защо ще сме вечно на опашката! Нация от сел...яндури и задръстеняци!Ама се завирате точно в тези богати и уредени страни!
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква ваксина, какви 5 лева.... :) Нали вируса се самоизменя, или трябва да си бием по няколко ваксини, квото излезе накрая :))
67
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Не искате това, не искате онова, наистина не спирате да се лигавите, както писа един коментиращ, но като задръствате болниците, ревете и ругаете наред. Не вярвате ни на учени, ни на нищо. А защо не се върнете в пещерите да гризкате корените, ами ползувате точно от тези учени постиженията. Нима не можете толкова да изтраете няколко месеца? ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ТОЛКОВА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВАС, ЧЕ ДА ВИ ПРЕСЛЕДВА, ЗОМБИРА И ПР.
66
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е да, друго си е хоум офис.. Имам двама ученици във вкъщи (2-ри и 4-ти клас) и виждам огромната разлика в обучението им. Преподавателката на малкия си е платена отпуска вече 2-ра година. Часове по 20 минути от които последните 1-2 редовно се пропускат “хайде сега дечица няма да имаме рисуване и музика, а вие затворете компютрите и излезте навън докато е светло”. “Днес има мъгла с ниско налягане и интернета е много слаб, ще продължим утре, няма да ви давам домашни за да си починете” Пълен смях!
65
6
 
8
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
Изключително прозз народ, задръстен и изостанал. Ще го чипират и наблюдават! Не се спря с лиготиите как щял да бъде затворен за няколко месеца, как му затваряли устата и темподобни бисери! Ваксините били еди-какви си!? И то пищящите са точно антиваксърите! С подобни празни крат...уни и чудовищни лигльовци не ни мърда превземането от следващите варвари, при които не минават тези превземки! Справки историята.
64
2
 
3
 
! Отговори
Баровеца преди 3 седмици
66ти е прав,а относно ваксината- несигурната работа!
63
3
 
12
 
! Отговори
Али преди 3 седмици
Ами ако нещо се обърка и останем без учители. Защо първо не ваксинират депутатите, пък ако им няма нищо тогава и учителите?
62
4
 
13
 
! Отговори
Учител преди 3 седмици
И как разбраха това? Нито анкета са правили, нито са питали. От нашето училище желаещите да се ваксинират са 100 % . Защо се раздухват безсмислени лакардии ? На кого му оттърва? Или няма ваксини и сега се опитват да ни финтират за пореден път ?