Учителите не са против ваксините, искат време за информиран избор

Не всички трябва да започнат на 18 януари, смята синдикат "Образование"
7 яну 2021 10:22, Анисия Иванова
45

Ваксинирането срещу коронавируса у нас върви по план, но остават въпросителните около учителите, тъй като голяма част от тях се колебаят дали да бъдат ваксинирани.

"Продължаваме да обясняваме, че трябва да има достатъчно информация и време за размисъл. В момента темата ваксини стана като национален дебат. Голяма част от учителите се колебаят, искат повече информация и малко повече да помислят", заяви председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че едва ли някой човек си мисли, че даден медикамент носи 0% риск. Всяко лекарство носи риск, но той е нищо в сравнение с по-голямата заплаха, отбеляза Петров.

Още по темата

"Учителите не са против ваксината. Вече 30% са готови за ваксините, голяма част са в списъците от Министерството на здравеопазването. Защо трябваше до днес-утре тези списъци да свършат? Ваксините ги няма, месец-два ще трябва да се чака. Трябва по-полека да започнем тази кампания. Много малко са учителите срещу ваксините, но нека да имат свободен и информиран избор. Не бих приел да се обвърже - които са ваксинирани - работят, които не са - не", обясни той.

По думите му учителите биха се съгласили на завръщане в училище на 18 януари след много точен анализ какво се случва и накъде вървим. Здравето и животът на учителите и децата са най-важни, подчерта Юлиян Петров и добави, че непедагогическият персонал в училищата също трябва да бъде ваксиниран.

"Проблемът е в знанието как работи нашата система. Много често не ни слушат какво предлагаме. По-добре би било да ни изслушат. Синдикат "Образование" не сме за това всички да започнат на 18 януари. Заложихме хипотезата пак всички да излезем", каза още гостът в студиото на "България сутрин".

"Не трябва да заглушаваме и неглижираме страха. Страхът ни пази. Пътят трябва да бъде много правилен, достатъчно бавен и осъзнат за колегите, които се страхуват малко повече. Веднага да можем да превключим, ако започне обратният процес на повече заразени. Ако пресолим манджата, ще стигнем до нежелани ефекти. Някои от тях дори ще се откажат да бъдат учители", посочи Юлиян Петров.

Той не очаква имунизирането на преподавателите да започне преди началото на февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
7
 
! Отговори
До учителите преди 3 години
Не спорете със злобните, завистливи "майки", които не могат да търпят собствените си ле.кета вкъщи. Те никога няма да разберат, че за да събереш 1 урок в 30 мин., трябва да работиш два пъти повече, за да го подготвиш. Това е поколението на прехода - недисциплинирано, неграмотно, нахално, прос.то, чалгаджийско, претенциозно, отричащо чуждия труд. Затова и учениците сега са такива. Скоро и тук ще стане като на запад - училища за елита и училища за гетата, иначе ***.акът повлича надолу и др.
43
0
 
8
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Хората не са против ваксините, а от там, от където идват. За пример дори ваксините да действат, никой не казва на хората, че между първата и втората ваксинация могат да се заразят.После, никой не знае какво има в шишенцето. Аз лично чакам българската ваксина. Не искам да ме обработват с препарати, за които не съм дал съгласие. Не съм доброволец в американска компания за лекарства и не давам съгласие да извършвате тестове върху мен.
42
0
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
"Учителите не са против ваксината. Вече 30% са готови за ваксините, голяма част са в списъците от Министерството на здравеопазването.''Значи 70 % са против ваксините, толкова плитки манипулативни заглавия показват колко е айкюто на властимащите!
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко злобен народ сме, ей! Данъклопадци били, вие ли? Ходели на работа, ми работете! Драскате по цял ден по сайтовете. Срам нямате, уважение нямате към учителите, то си личи, че никога не сте имали, неграмотни люде!
40
3
 
7
 
! Отговори
Не спорете преди 3 години
с "данъкоплатците" - те са най-учени, най-работни, най-компетентни. И всички учители лежат на техния гръб. Както каза преди няколко седмици един български лекар - няма как да убедиш в каквото и да е човек, който смята, че 2 хапчета витамин В6 правят 1 хапче В12.
39
2
 
11
 
! Отговори
До ваксера преди 3 години
Па нема да е лошо да отворят и специални болници за лечение на ваксинираните и то с повечко отделения, че още се не знае след ваксинирането от какво ще се наложи да ги лекуват.
38
0
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Като гледам си даскал и май не работиш :)И аз като гледам - *** си с профил анти-даскал и много работиш.
37
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТролчетатаКато гледам си даскал и май не работиш :)
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 14А колко бързо се прави ваксината срещу обикновен грип? Мисля, че беше бързо. Какъвто тръгне от Китай, срещу този се създава ваксина и докато дойде до Европа, ваксините са в аптеките.
35
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаемите даскали да тичат да се ваксинират, защото накрая ще се скараме. Като ни проглушиха ушите, че били на първа линия; че са в огромна опасност и т.н., им влязохме в положението. Вероятно е удобничко да си седиш дома на жешко и да "преподаваш" по телефона, взимайки пълна заплата и всичкото му там, ама децата ни се скапаха - обездвижени, изтекоха им очите от мониторите, без социален контакт. Е, сега ваксини има, дойде време да се връщат в училище. И хич да не се изживяват като антиваксъри.
34
2
 
10
 
! Отговори
Тролчетата преди 3 години
плащат ли данъци? Щото тук си пишат няколко такива ***-антидаскали и раздават плюсове и минуси на килограм. Ама кво да правят горките - 20 стотинки на пост, трябва да драскат, за да изкарат някой и друг лев за шише ракия.
33
1
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
много от учителите не ги интересуват учениците! жалко че правомощията им бяха отнети - аз съм за пръчката и наказания в клас!мноого от децата не получаават достатъчно внимание и вкъщи и лигавенето и телефоните и екраните и .... искат такова население да конструират!!! продължавайте да гласувате за Бойко! дали ще разберете как ще Ви закопае и Вас и децата Ви!
32
10
 
7
 
! Отговори
Бррррр преди 3 години
Да, ама не ни хранят с данъците си.Като не ги кефи - да напускат. Вярно си е, че само тройкаджии има в педагогическия факултет. Личи си по мързела.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:) Да и полицаите плащат данъци с нашите данъци
30
6
 
14
 
! Отговори
До данъкоплатците преди 3 години
Много станахте шефовете, дето се накачулихте на глевите на учителите. И вашите простотии търпят, и тези на отрочетата ви. И май забравяте, че учителите също плащат данъци.
29
5
 
6
 
! Отговори
Абсурдистан! преди 3 години
Когато трябва да се вземат едни пари за първа линия,целокупният държавен башибозук е там,при това силно застрашен.Осбено полицаите,данъчните,социалните,земеделието и т.н. Но когато искат да ги предпазят от този риск с безплатна ваксинация - искат информиран избор!? Да строяват всички биячи от МВР дето бяха на първа линия с палките и...БОЦ!!!
28
1
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Историята помни не един и два случая на лоши ваксини, фалшиви ваксини и пребързано одобрени ваксини. Правете разлика м/у антиваксър и здрав разум. Одобрена е за 3-4 месеца, което се явява минути в сравнение с одобряването на предишни ваксини. Никой, абсолютни никой не знае какво ще се случи с вас след ваксинирането. Вече има смъртни случаи след поставяне на ваксината. Наблюдават те няколко мин след поставянето и, за да видят да ли ще се появи нещо. Как да нямаш съмнения за безопасността и?
27
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си бяха вършели работата си както трябва онлайн, мнозина щяха да ги подкрепят. Това не е онлайн образование, а гавра с децата и родителите. Има доволни, има и добри преподаватели, не отричам. Защо не огласяват статистиката, която направиха миналата година, колко са доволни родителите? Госпожата решава, че по-добре да няма никакви онлайн часове, така било по-добре. И родителите се притесняват да възразят негодуването си, защото отношението към детето може да се промени.
26
4
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли, че всички освен хората в старческите домове с пълна деменция са против ваксинирането!
25
0
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
ще Ви споделя - може би във всички училища в София се провеждат анкети - искам да обърна внимание от 120 човека искат само 3-*** останалото е информация от платените медии и заплетените им кукловоди!!!