300 деца на опашка за температура пред училище

Майка се оплака от липса на организация
8 яну 2021 09:48,
56
300 деца на опашка за температура пред училище
Снимка: БГНЕС

Над 300 деца чакат на опашка за измерване на температура преди да влязат в класните стаи. Майка на първокласник от столичното 41-во училище твърди, че учениците чакат всяка сутрин на студа по половин час и обвинява ръководството в липса на организация.

На ден през устройството, което мери температурата, минават 300 деца, съобщава Нова тв. Устройството е едно, а температурата се измерва от медицинската сестра.

"Ние дойдохме в 8,25 часа сутринта. Моето дете мина през термометъра в 8,40 часа. Днес отвориха още един вход, намери се решение. Други родители се оплакаха, че децата чакат вътре и се получава струпване. Затова децата бяха изкарани навън", разказа майката, подала сигнала.

От ръководството са намерили временно решение и апелират към родителите да водят децата си навреме на училище.

"Децата започват в 8,30 часа. Необходимо е преди това време те да са на мястото си и готови за работен процес. Вие сте свидетели, че децата закъсняват. Когато на ден минават по 330 деца, няма как да не се получи струпване, за което аз и ръководството съжаляваме", заяви директорът на училището Александра Топалова.

Учебното заведение няма нито финансова, нито физическа възможност за закупуването на втори апарат за мерене на температурата, а и сградата няма втори вход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
До МамиДецата няма да стават жертва на хора скрили се под легалата с маски.....
25
5
 
3
 
! Отговори
Смях преди 3 години
До МамиЛеле колко си зле.... нямаш деца нали...
24
1
 
6
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
До ДаскалЕдно нормално мнение!
23
3
 
3
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
До ЧичоИ ти се изказа... а трафик? а мрънкащото малко дете? това забравило, онова забравило.... Много бързо забравяте какво е....
22
0
 
35
 
! Отговори
Даскал преди 3 години
Ако знаехте на какво подлудяване са подложени училищата с всичките тези мерки! За нула време - обикновено се обявява от днес за утре - трябва да затварят, отварят, да обучават от компютри, да преустройват отдавна утвърдена действена методика, да намират устройства, в сградата да дезинфекцират, разместват ... то край няма. И всичко това за няколкостотин деца едновременно.Предназначението на училището е да образова. Ако смятат да го съчетават с поликлиника, да изпратят там медицински специалисти.
21
5
 
2
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
До МамиНамери си работа - не може всички да са безполезни като теб!!!
20
15
 
12
 
! Отговори
Мами преди 3 години
А бе вие нормални ли сте да си пускате децата на училище при тази ненормална обстановка? Ясно се вижда, че откакто бяха затворени училищата, броят на заразените започна рязко да спада. Не можете ли да потраете още 2-3 месеца? Най много да загубите накое посещение в интензивното (не ви го пожелавам).
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психясване на макс. Скотонаселение.
18
2
 
12
 
! Отговори
Десислава преди 3 години
Боже,Боже,страшна мъка,страшна драма!Дай му на българина да мрънка,ама за глупости,ако може!
17
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Каква е тази "опашка за температура"??? Температури ли раздават?!?! Или авторът на статията е неграмотен
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата са хитри и знаят, че колкото повече се забавят на термометъра, толкова по-малко ще учат вътре.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Узунов, в кое училище сте учили? Адвокат съм и искам да дам училището ви под съд. Ще ни осведомите ли за кое училище говорите? Номер, адрес..?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше въздушни инсталации в училищата с пречистватели за въздуха... ех мечти, мечти... но пък имаме нови бойни самолети! Колко въздушни инсталации щяха да се направят с парите за самолетчетата?
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойдат да учат в нашето училище - от началото на учебната година на нито едно дете не е мерена температура. Освен това всеки влиза и излиза, откъдето му е най-удобно. Онзи ден поставиха дезинфектант в учителската, защото разбраха, че идва проверка от РЗИ.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да си заведеш детето в 8, защото класните стаи се проветряват, но не нормално, а с отворени всички прозорци и врата, т.е. или мръзнеш сгушено в тълпата или мръзнеш на течението в стаята. На течение е гарантирано настинало, в тълпата може и да му се размине.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето,отново ставаме свидетели на дребнави обвинения и безпочвени критики !Цял свят е залят от проблеми около пандемията и цял свят е съпричастен с нея ! Малко жертвоготовност,толерантност,разбиране-какво ще ви стане да заведете децата в 8.00ч.Ще минат и ще изчакат в стаята.Защо чакате все някой да поеме товара и да реши проблемите.Вие какво предлагате? Като 300 деца са заведени в 8.20 ,а часът започва в 8.30.Да влизат през прозорците ли?Еми в условия на криза сме,поемете отговорност всички !
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно като стоят 3 дни на студа дали пък на 4тия няма да имат температура? Не можеше ли да сложат ваксини на учителите които искат и после да пуснат децата на училище без тия температурни изцепки? Ако сега в средата на месеца като върнат и големите ще е час чакане на дъжда и снега. Дали пък няма да има трета вълна? Как мислите?
9
6
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 години
Майко неадекватна ми заведи дето си в 8:28 и питай защо има струпване. Ако беше отишла в 8:00 нямаше да е проблем.
8
3
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Проблемът на българина - мисле се за европеец, но влиза с *** в ЕС. Хубаво майките реват и с право, но не им идва на ум че страната ни е бедна и такива неща са низбежни. Не могат да направят една група и да направят график 7:30 - 8:30 за да няма струпвания ли? Първите 100 7:30 - 7:50; вторите 7:50 - 8:10, третите 8:10 - 8:30Ама нали държавата трябва да мисли вместо тях!
7
2
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
А ти по кой закон искаш някой да ти отговори ?ХахсхахахаСериозно ли питаш ?Малееее....