Родители обмислят протест, искат присъствено обучение

Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата
14 яну 2021 09:48, Анисия Иванова
119

Родители настояват за категорично връщане на учениците и студентите в учебните заведения след 31 януари и се заканват да протестират, ако желанието им не бъде изпълнено.

"Решението  е едно единствено - да се върнем към присъствено обучение. Смятаме, че дистанционното обучение е недопустимо в нашето общество. Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата. Това е живот и образование на пауза", заяви представителят на формацията "Обединени родители" Милко Божанков  в  "България сутрин".

Още по темата

По думите му онлайн обучението е недостатъчно като обем на информация, при него е нарушен социумът на децата, липсва и връзката учител - ученик.

Божанков уточни, че остава възможността родителите, които не искат да пускат децата си на училище, да ги оставят вкъщи, заявявайки това писмено.

Предстои масово тестване на учителите от 25 януари, а след това се обсъжда поетапно връщане на учениците в клас.

"Не сме безотговорни хора, които държат на всяка цена да стане тяхното. Ще изчакаме до 31 януари. Нека минат тези тестове, да се направи организация. Съгласни сме да има преход, но трябва да се завърнем към нормалното", категоричен бе Божанков пред Bulgaria ON AIR.

Ако това не се случи, формацията е готова да реагира с недоволство, протести и оспорване на нормативните актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам да знам колко деца има тоя протестър! Да каже в кои класове и в кои училища учат, че да знаем къде са най-мрънкащите кифли и най-невъзпитаните тийнове. Моля лицето на бъдещите протест родители да ни осведоми!Иначе всеки наемник без деца току виж се оказал многодетна майка!
29
13
 
25
 
! Отговори
Владо преди 3 години
И тези родители са такива егоисти и лицемери, че не е истина. Искат децата на училище, защото няма кой да ги гледа вкъщи и им е много по-лесно да са в училище. Изобщо не им пука, какъв е хоризонта на децата и, дали ще разпространяват вируси и ще убиват хора. Важното е на техния *** да му е добре!
28
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква асоциализация бе хора!По цял ден си цъкат по месинджър, вайбър, проекти правят заедно, обсъждат ги в скайп! Липсват им кафенетата и разходките. Но сега е студ и така или иначе няма как да де разхождат по градинките.
27
4
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Лицето Божанков от БРОД е професионален протестър и чрез протестите осмисля живота си. Протестира почти срещу всичко, сега се е маскирал като родител. Преди протестираш срещу СЕТА, носенето на маските, сексуалното възпитание в училището и по много други поводи.
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тия неразумни неща. Ако вървят добре нещата, ще ги върнат. Е това по време на соца нямаше как да стане. Постоянно недоволни родители от какво ли не.
25
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са тия родители дето искат да връщат децата си в тоя студ в неотоплявани от месеци училища? Кой иска детето му да пътува час в тоя студ с градския транспорт! Вашите деца ако учат в кварталното училище до блока ви, нашите пътуват по цял час! Какъв е смисъла да се разболеят за 2 седмици и после пак 2 месеца да са онлайн!? Вие мислите ли като родители или просто вече не можете да търпите тинейджърите си в къщи?
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24: а да заместиш малко от своя кеф с внимание за детето? Или ракията със салата и телевизора са ти неприкосновени?
23
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воя е, защото искат да прехвърлят отговорността за възпитанието на децата си на някой друг. Лесно беше да го хвърлиш в училище и да изискваш от учителите. Сега са им в съседната стая и ангажимента да го накараш да учи някакси се измества към домашната среда. Или вече става видно, че повечето са лош матрял и ще изисква усилие от семейството, за да го превърнем в добър материал?
22
7
 
8
 
! Отговори
IT преди 3 години
Аз от онлайн обучение взимам над 6к чисто...В 21-и век можеш всичко да научиш от нета...
21
8
 
14
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
До 17Тъй де, ама ако и ти работиш на 8 часа, то какво - отпуска ли да си вземаш от няколко месеца, за да си гледаш детето и да учиш заедно с него? Или направо да напускаш?Явно нямаш деца, за да пишеш такива глупости.
20
8
 
25
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Стига някой да излиза пред камера или да пише от името на всички родители.По-вечето родители не искат да се връщат децата им.Зсщото Здравето няма цвят и партия .Който има желание учи във всяка среда.Здраеето е Безценно.
19
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО БОРИСОВ БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ТАКОВА НЯМА ДА ИМА В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ!
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Воя е по-скоро, че не искат да си гледат децата. Като свършат онлине занятията, детето може да излезе, да се разходи да се види с приятел. Ама не е в това проблема. Ако не друго, така децата може да и да разберат, че компютъра освен за игри, може да се изполва и за по смислени неща ;-)
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв е този плескун?по-безсмислени и вредни организации от ОБединени родители, РОД и други от този сорт - няма.
16
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татенце на петокласник ли е тоя? Децата им дето до вчера първо били цял ден на градина, после от 1ви до 4ти клас на занималня и сега за първи път някой трябва да ги гледа! Леле колко страшно! Да, страшно е че трябва най-накрая да се сетят че те са родителите, а не учителките и възпитателките.
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този главчо търси сензация.Толкова ли му е скучно да се занимава с детето си.
14
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния активист-еднодневка. Кое от ограниченията не разбра? Не може на училище и толкоз. Който си го влече знанието ще си намери начин да се ограмотява. Който го мързи и да го заковеш на мина пак ще намери начин да си остане ***. Виж, щипането под чина, задявките и сфирките в кюнефа и дръпките в пушкома от вкъщи няма как, съгласен. А за нормалните социални отношения кой ви е вързал? Или по Нова Година бяхте в манастир ли,пщо ли?
13
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук не става въпрос някой да гледа децата. Деца на 11-12 години са до голяма степен самостоятелни и може да се оправят в къщи сами. Тук става въпрос за образование, а то няма как да се случи в битови условия. Защитниците на онлайн обучението, в голямата част от които са учители, не се замислят че така се руинира институцията училище и самото образование в цялост. Утре неолибералните глобалисти може да поискат закриване на образованието с аргумента, че цялата информация е достъпна в интернет.
12
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам как преподават присъствено преподавателите и като сравня това с платформи като "уча се" бих казал че само някой който много държи детето му да не е в къщи ще има нещо против дистанционното обучение. То има много по-големи възможности от присъственото и това не е трудно да се докаже. Всъщност това е бъдещето колкото и на някои хора да не им се иска.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз искам на лунапарк, ама няма.