Нов скандал с преподавател в час по анатомия: Искате да квичите! (18+)

Възмутени студенти изпратиха сигнал до Bulgaria ON AIR
178

Нов сигнал до Bulgaria ON AIR за фриволно поведение на преподавател от Медицинския университет в София. След като вчера телевизията излъчи смущаващи сцени, заснети от студенти по време на онлайн лекция, по случая започна проверка.

Междувременно, втори скандален клип с участието на преподавател от МУ-София пристигна на редакционната поща. Действието се развива в онлайн час по анатомия. Главен герой в смущаващата сцена е асистент д-р Делчо Андреев.

Още по темата
"А-о-а-о-йес... това квичене, защото вие това искате. Трябва да бъдете нещо велико. Вие сте цвета на човечеството и трябва да квичите", казва преподавателят. Следва реакция от студентка, която не желае да слуша повече.

Подобно отношение студентите получавали често, твърдят източници на телевизията. Клипът от лекцията на д-р Андреев поставя въпроса – изолиран случай ли е този род поведение или обичайна практика за преподавателите в Медицинския университет?!

Припоняме ви, че в неудобна ситуация попадна и преподавателка по биохимия. След като Bulgaria ON AIR излъчи кадрите с нейно участие, във висшето заведение започна проверка, а в понеделник ще се проведе извънреден ректорски съвет. Втори ден официален коментар от ръководството на учебното заведение няма.

Част от студентите излязоха в защита на своята преподавателка, която се ползва с висок авторитет сред тях.

"Не смятаме, че видяното е кой знае колко фрапиращо, а още по-малко, че е достатъчно основание, за да загуби работата си един от най-отдадените преподаватели. Особено в днешно време, всеки може и намира много по-фрапиращи неща онлайн. Всъщност, в епицентъра на този „скандал“ на първо място е превъзнесеното възмущение на лицемери, и едва на второ едната грешката на един човек. Според нас, случилото се е изключение, не правило и не би трябвало да обезсмисля иначе съвестната ѝ работа", се казва в позицията им.

Пред Новините ON AIR обаче третокурсници, чиято самоличност не разкриваме по обясними причини, разказаха - една от групите е заплашена, че няма да завърши, поради подозрения, че е разпространила видеото.

Скандалът в Медицинския университет бе коментиран и от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Не мога да го коментирам... думата не ми идва! Аз също водя такива лекции на студенти по хируригя. Недоумявам. Кой е принципал... доколкто знам висшите училища са автономни. Има ректор, има общо събрание като върховен орган", каза той.

Ректорът на Медицинския университет отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, преди вътрешната проверка да приключи.


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Пациент преди 1 месец
Ректора на МУ е братовчед на Трайчо Трайков и никой няма да му търси отговорност
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ааааааа,любимия израс и на кумета на Градинарево Провадййско .не е професор,ма е кумет.И що триите???
145
1
 
3
 
! Отговори
евтини сензации преди 1 месец
Въпроси, които засягат пряко преподаватели и студенти, са вътрешноуниверситетски и се решават съгласно правилниците на учебното заведение.
А какви сензации очаквате от журналистите, на които са им свили сърмите? Властимащите нервно пушат встрани - няма кой да им обърне внимание.
144
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Сигурно на човека му е писнало от тези прокламирани простотии, от "кучешкия" свят около нас...А колкото до преподавателката, явно нейният партньор иска да съсипе кариерата й - нищо ново под небето!
143
5
 
5
 
! Отговори
Илона преди 1 месец
До Лекар
Цинизма, бруталността и простотията нямат общо с професията! Индивидите са простаци!
142
5
 
8
 
! Отговори
ани преди 1 месец
Ето това е една от причините докторята да са толкова прости и отвратително цинични. На това ги учат
141
6
 
13
 
! Отговори
Начо Културата преди 1 месец
Долу ръцете от професора. Истински корифей в дисциплината си. Обяснява на прост, разбираем и достъпен език подходящ за нивото на студентите му материя в която те явно са пълни лаици. Срам и позор трети курс студент по медицина да не знае дължината на влагалището. Лош материа, тея и за джипита и джипки не стават.
140
3
 
19
 
! Отговори
добрееее преди 1 месец
До Случаен минувач

А кой ще обучава тъпите студееееНки, които изпълзяват от селата мйекащи и неграмотни и освен порно, чалга и простотия нямат друго в главите си, но към хората, които искат да ги направят човеци и да ги научат са критични и жестоки.. както се вижда в последните два случая в МУ София.
139
1
 
5
 
! Отговори
Пунта Кана преди 1 месец
Квичете бе.Кво ви пука.
138
3
 
25
 
! Отговори
абее, изпушихме преди 1 месец
Но и студентите да не се правят на ощипани моми - от детската градина се захранват с порно. Човекът е груб, но доста прав, пък и не знаем предисторията. Най-вероятно са го провокирали.
137
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напоследък наистина доста квиичат.
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой не е доволен, да сезира прокуратурата. Кое от казаното от д-р Андреев не е вярно?
135
5
 
16
 
! Отговори
Алтерниращ Веганист преди 1 месец
1. Забранено е онлайн занятията да бъдат записвани. както от студентите, така и от преподавателите. За разпространяване на записите по социални мрежи и жлъти медии сигурно има и наказания. включително по защита авторско право.
2. Преекспонирането на такива случаи от жлътите медии, включително днеcа, показва колко съответната медия е бок­лу­к. Като няма катастрофи и бедствия, и политически поръчки няма спуснати, ровят из лaй­на­та на фейса за да си пълнят страниците с кликбайт
134
1
 
4
 
! Отговори
Възход и падение преди 1 месец
Един такъв е президент на САЩ. Ама неговите изцепки се крият, т.е. няма такива.
133
7
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Тоя като го гледам, вече е на пенсионна възраст. Да го пенсионират и това е.
132
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Кое от казаното не е истина ? А и студентите са пълнолетни и учат медицина ( съдейки по картинките с точната част от анатомията за която се говори) !
131
5
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 1 месец
Еми такива са много от "преподавателите". И лъжат, че не са. Ето ви, вижте се сега! Ето какви комплекси избивате на гърба на студентите и колко сте злобни и се опитвате все някой да прецакате.
130
3
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 1 месец
Има само един университет в България, в който преподавателите са доказани професионалисти в областите си и имат добър подход към студентите, така че да ги накарат да научат това, което се преподава. Няма да казвам кой е, че после всички ще кажат, че едва ли не ми плащат за пиар. Жалко е, че е само един...в останалите съм се нагледал на какви ли не неща от страна не само на студентите, а основно и на преподавателите - от невежество до откровена простотия. Тези случаи са само върхът на айсберга.
129
5
 
19
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 1 месец
Тия студентки...
Правят се на светици пред мама и тате, пред баба и дядо, пред хората, а вечерта получават поне по 3 бананчета или краставички и питат за още.
128
0
 
9
 
! Отговори
ПростотиятаЕпозаразн преди 1 месец
Простотията е по-залазна от вируса!На това сте свидетели,тук и сега !