Русенският университет започва онлайн втория семестър

Възможно е да се въведе и смесена форма на обучение
10 фев 2021 18:09, Анисия Иванова
5
Русенският университет започва онлайн втория семестър
Снимка: БГНЕС

Заради епидемичната ситуация студентите на Русенския университет ще се обучават онлайн в началото на летния семестър, което е 22 февруари тази година. В готовност сме по всяко време да преминем към присъствена форма на обучение. Това съобщи ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. Христо Белоев. Той обясни, че е възможно да се въведе и смесена форма на обучение - онлайн и присъствено.

Половината от преподавателите в Русенския университет са заявили желание да се ваксинират, като началото на имунизацията е от днес, каза проф. Белоев, цитиран от БТА.

Ректорът информира и за няколко проекта, по които работи висшето училище. Един от тях е "Дигитални технологични системи за чиста и сигурна околна среда- 5D ALLIANCE". По този проект Русенският университет е координатор, като си партнира със седем висши училища, институти на БАН и няколко бизнес единици. Основната цел е изграждане на дигитална инфраструктура за Дунавския макрорегион и мрежа с европейски университети и други инфраструктури.

Белоев информира, че Русенският университет има договор за съвместен обучителен процес с Английската гимназия в града. Целта е придобиване на профилирана подготовка във втори гимназиален етап и получаване на висококачествени знания и умения в областта на информационните технологии, STEM-направлението и предприемачеството.

Ректорът припомни, че висшето училище е получило и сертификат за качество "Еразъм Харта 2021-2027 за висше образование", който дава възможност за обмен на студенти, преподаватели и служители с чуждестранни университети-партньори и предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
No1 преди 3 години
РУ е легандарния университет в България, останалите са ...
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички университети станаха бизнес.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТо баш в Русе е първият извън шопски технически ВУЗ , но сегашната фирма няма нищо общо с него. Само дето астронавти и стрийптизьори не обучават. Начело е един пробивен селянин от търновско и стар комсомолски кадър, дето си пада да колекционира титли и да дава интервюта. Скоро ще го направят и академик.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех ,че в Русе има университет ? Бе то щом в Перник и Сливен са университетски центрове ,кво питам....
1
3
 
7
 
! Отговори
русенец преди 3 години
РУ е известен с това, че в него завършват хора от братска Турция , които не знаят български. Това разбира се не е важно, важното е да върви бизнеса. В крайна сметка който иска детето му да научи нещо го праща в чужбина.

Спонсорирани публикации