Учители искат всички ученици да преминат към онлайн обучение

"Ние също имаме семейства, получава се порочен кръг", каза Лилия Стоянова
10 мар 2021 10:27, Ния Христова
161
 
Преподаватели от групата "Учители за безопасно образование" настояват да се премине към дистанционно обучение. Те информират за скок на заразени деца с близо 50% За последните 14 дни спрямо предходния период, положителните проби при деца (от 0 до 19 години) са се увеличили с 48,3%. Между временно в училищата се учи в присъствена форма. 
 
"В настоящата ситуация това е най-добрият вариант, за да опазим повече животи. Британският щам е много по-масивен, много деца също боледуват. Имаме около 5000 карантинирани ученици. Най-добрият вариант е електронното обучение", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Лилия Стоянова от Facebook групата "Учители за безопасно образование".
 
Тя е на мнение, че на учениците им е трудно да спазват мерките и рискът от заразяване в класните стаи е голям.
 
"Колегите са достатъчно подготвени. Първокласниците вече имат изградени някакви навици. Децата, които искат да учат и са мотивирани, те го правят присъствено и електронно. Трябва да говорим и за ролята на родителя, на семейството, което трябва да се включи в процеса", допълни тя. 
 
Според Стоянова има педагози, които все още не са получили и първа доза от ваксината.
 
"Ние също имаме семейства, получава се голям, порочен, затворен кръг. Няма адекватно тестване, няма как да разберем реалния брой заразени. Родителите са раздвоени - някои искат електронно обучение, други - не. Трябва да се намери баланс, но засега е нужно да се премине към онлайн обучение за всички ученици - от 1 до 12 клас", смята тя. 
 
"Децата могат да излизат, да спортуват, но виждате какво се случва в държавите с по-топъл климат - вирусът не се повлиява. Искам да кажа на родителите да се замислят за ползите от двата вида обучение. Да се замислят кое е най-доброто за децата им", допълни Стоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
12
 
! Отговори
Док преди 3 години
Щях да предложа доходите да паднат наполовина, но чета че има и по-добри предложения. Ай спасявайте се.
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ни така, ни такаТо пък едни ваксини! Ходи се ваксинирай ти щом искаш. Логиката ти е желязна направо - искаш или да си рискуват живота като преподават присъствено, или да си рискуват живота с калпави препарати, наречени "ваксини", за да преподават присъствено?!? Айде пробвай пак, че нещо не ти се получава добре...
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.... Преподаватели от групата "Учители за безопасно образование"... тези какъв процент са от педагозите в България? Мязат на нещо средно между веган-антиваксър, който е и жендъре. Натискайте си парцалите, или безопасна работа на полето бол.
13
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложиха ви ваксини. Ама нали сте едноезични и се информирате на кафенце в учителската и това отказахте. Утре ще ви предлоцат противогази, ама портиера на входа ще ви каже, че ще ви излезе обрив и пак ще искате онлайн. Моята професия също е засегната от вируса, затова имам 1/3 от доходите си и не занимавам никого със себе си. Хайде сега и вие. 1/3 от доходите и си бачкайте онлайн.
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И азСамо, че министъра Ви е без макари.По голям *** не съм виждал.А защо да няма 0 лева година?Само,че г-н министъра чака някой от някъде да вземе решение вместо него. За него 500 заразени учители са Нищо. Над 300 заразени ученика са НИЩО, той чака решение от горе или от долу. Стига той да не го вземе. ПЪЛЕН ***.
11
8
 
23
 
! Отговори
Учител не от групата преди 3 години
Няколкото учителки от групата са много притеснени и не искат да работят, но и не искат да напускат уж учителската си работа.
10
10
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До Анонимен *** такъв ,кой ти дава право да обиждаш.С тройки и четворки даже никъде не се влиза ,освен в кухата ти глава.Това са хора завършили различни факултети а педагогическата специалност се взима допълнително.
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 1 е прав. Открай време в педагогическия факултет приемат с тройки. С четворка можеше агрохимия да учиш, с петица някаква индустриална, а с тройка - ставаш даскал.
8
8
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Лилия Стоянова ме плаши само като я гледам, а какво остава ако ми е учителка.100 пъти премигна за 60секунди...Явно се е притеснила рептилката.
7
12
 
25
 
! Отговори
Ни така, ни така преди 3 години
А защо като е толкова опасно не се ваксинираха??? Нещо много претенции. Опасно е, айде онлайн. Страх ни е от ваксините, айде онлайн. Еми айде тогава половин месечно възнаграждение.
6
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, и тия станаха като държавните служители - искат да вземат заплата без да вършат работа....
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно! Има много болни учители и ученици, но това се прикрива. Очевидно на управляващите им е изгодно сега да нарастват заразените и за изборите да ни затворят "с грижа за нас"!
4
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен не е безопасно пекарите да работят. Нека си бачкат от вкъщи, а ние ще ядем вирутален хляб.
3
15
 
31
 
! Отговори
Петър преди 3 години
След като децата ще учат от таблет, ще разчитат на родителите и на себе си, защо тогава да храним учителите?
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, как така бе? Вълчев каза, че нямало никакви заразени ученици и учители.
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен, даскалке. Две условия: това да е така, докато всички тройкаджийки от педагогическите факултети не се ваксинирате задължително. Плюс:Онлайн учителска заплата = 70% от нормалната заплата

Спонсорирани публикации