Наредиха СУ сред най-добрите университети в света

Тази година заема 854-то място в света и 340-то в Европа
27 апр 2021 12:18, Ния Христова
57
Наредиха СУ сред най-добрите университети в света
Снимка: БГНЕС
Софийският университет "Св. Климент Охридски" се нарежда сред най-добрите 4,4 процента университети в света в обявената класация на Center for World University Rankings за 2021-2022 година. Тhe Center for World University Rankings публикува най-големите академични класации на световните университети. В тазгодишното издание на рейтинга участват 19 788 университети, съобщиха от пресцентъра на СУ, пише Монитор.
 
Тази година Софийският университет заема 854-то място в света и 340-то сред университетите в Европа. В България Тhe Center for World University Rankings класира Софийския университет на първо място, а общият му резултат в класацията е 71.2.
 
Методологията на Тhe Center for World University Rankings, която използва, включва седем показателя, групирани в четири области: качество на образованието, измерено с броя на университетските възпитаници, спечелили големи академични отличия, спрямо размера на университета /25 процента/; заетост на възпитаниците, измерена с броя на възпитаниците на университета, които са заемали висши ръководни длъжности в най-големите световни компании, спрямо размера на университета /25 процента/; качество на преподавателите, измервано от броя на преподавателите, които са спечелили големи академични отличия /10 процента/; ниво на научните изследвания.
 
Тhe Center for World University Rankings е водеща консултантска организация, която предоставя политически, стратегически и консултантски услуги на правителства и университети с цел подобряване на образованието и резултатите от научните изследвания. Организацията публикува авторитетни глобални университетски класации, известни с обективността, прозрачността и последователността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
854 в света и на 5то място по смъртност на 1 млн.(ковид 19)Данните от днес за пример,за пример
15
3
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина , богинята една за всички времена . Ирина "звездите" си ги нареди други пък ги разреди. Тя уредите взе да ползва, за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари, други пък ги разтовари,за да уреди всичките беди на планетата Земя. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
14
2
 
8
 
! Отговори
God преди 3 години
На 340то място в Европа звучи като изключително престижен университет.
13
1
 
10
 
! Отговори
Цонко преди 3 години
Това 854-то място е направо топ 10 в света. Както и 112-то място е топ 3 по свобода на медиите. Най-добрите университети са тук и най-свободните медии. Тъй рече Заратустра.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахаха, 854 в света..сред най-добрите :)..то бива комплексарщина, ама това минава всички граници. и ви го казвам като човек, завършил първото си (и единствено българско) висше там. който е учил в чужбина, ще ме разбере.
11
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
В класацията трябва да се включат и топ центровете на науката в България - НСА, АМВР, военни училища, частни университети и т.н.
10
1
 
2
 
! Отговори
вЕрвам ви преди 3 години
Сигурно е така!:))
9
1
 
7
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 3 години
а хамериканските спту? а техникума нбу?
8
2
 
7
 
! Отговори
Дам преди 3 години
Отзад напред ли?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехааа в челните места.
6
7
 
12
 
! Отговори
хохохо преди 3 години
Гледал съм много класации и няма Унивеситет в България в топ 1000 в света. Образованието ни е пълен СМЯХ. Аз където съм завършил среден университет в Германия, той беше на 420 място.... Само дето там учех за изпит по 1-2 месеца и отгоре и едвам го взимах с 3, докато тука седнат да препишат 1 ден преди изпита и го взимат със 6.... Долна работа.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно има 1-2 места след нас?!
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахах смешки
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
854-то и 340-то съвсем не е толкова добра оценка!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В първите 10 почти всички са америкнски и 2 английски.
1
0
 
22
 
! Отговори
СУ льо и пульо преди 3 години
А югозападния и пернишкия, къде са в класацията?

Спонсорирани публикации