Вместо с каляска - с каруца: Абитуриентка от Банско изненада на бала си

"Много ми беше мерак за такъв кон, харесва ми", споделя Теди Пристигарева
28 май 2021 09:32, Петя Славова
53

Като сбъдната детска мечта - така абитуриентка от Банско ще запомни сбогуването си с училище. Теди Пристигарева отива на абитуриентския си бал, така както винаги е мечтала - с кон и каруца, съобщава Bulgaria ON AIR. Изненадват я приятели.

Теди е единственото момиче на випуск 2021 в Професионалната гимназия по селско стопанство и дърводобив в Банско. Като всяка млада дама и тя мечтае абитуриентският и бал да е специален. Освен за бална рокля, обаче, винаги е мечтала и за кон, с който да отиде на бала.

"Много ми беше мерак за такъв кон, харесва ми", споделя тя.
Изненадата идва от приятелите ѝ. С коня далматинец взели и класната ръководителка на Теди.

"Спряхме пред НИХ, излезе класната, видя коня, много снимки си направихме и така, много беше щастлива, тя очакваше нещо такова, но не знаеше точно какво ще бъде. В семейството животните са на почит", разказа абитуриентката.

А Теди и брат и от малки са възпитавани в любов към традициите.

"Приех го нормално, много нормално, щото ние сме свикнали вече. Мерак, още от малък имам мерак, имам любов към всичко", каза Димитър Пристигарев.  А бала си Теди ще помни като сбъдната мечта, в която поне за една вечер се е почувствала като принцеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво - Достойни българи!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе това да не беше зебра.
32
3
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Напънът за оригиналност затрива всичко.Красивото и елегантното остава далеч на заден план.
31
3
 
8
 
! Отговори
probi преди 2 години
Каквото и да правят сега, не могат и на стъпка да се доближат до вълнуващия начин, по който се изпращаха абитуриентите преди години!Това сега е съвкупност от кич, вижте ме колко съм богат/а , и нещо, като кой е най-най .....Много рядко може да се види наистина красота, стил, елегантност...И това не опира само до парите.
30
4
 
6
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Много просташко е това всеки да се опитва да е супер оригинален. Един синдром на бедняка, все да се покаже с нещо повече от комшиите, приятелите.
29
3
 
6
 
! Отговори
Абе , само имитации. преди 2 години
..У ТОВА СМЕ НАЙ-СИЛНИ....ХА,ХА,ХААА........ДА СЕ ПРАЙШ НА ТАКЪВ , КАКЪВТО НЕ СИ!СУЕТА , СУЕТА И ПАК ....ПРАЗНА СУЕТА!
28
5
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Пичови, *** язе на бърчина, па не съ къпа;))) Напрай си една баня, за кумова срама, *** по-скоро я ползвам за друго, вий, кво, за кво ми е са къпа, след като нема никой в 80% от времето?;))) Я съм си, сам съм си;))) Ся лятото, ша доат разни квачке и юрдеци, ама притесневат, да рекат, врекат, са праат на велики, *** есенес, га са торне моглона и аде, па у градот. Е,за кво са къпа? За юрдеките, дето ша врекат лятоска?
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на нашето момиче, истинска българка!
26
0
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Проблемът при нас е, че на жените ни им се язди кон, а мъжете ни искат да ги яздат;)))
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номерът е динамика да има - като видяхме, че не ни се отдава да вървим напред, дърпаме назад към порядките от "Под игото" и се правим, че се гордеем с архаизма.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво ! Браво за това, че знае какво иска и го постига! Браво за това че има самочувствие да бъде себе си ! Това са хората които са бъдещето
23
3
 
8
 
! Отговори
Прекрасно! преди 2 години
Наистина един начин да бъдеш себе с, истински и да бъдеш оригинален. Това е мечта на всеки човек под слънцето и същевремено трудно постижимо в нашия компютъризиран техно свят.Бъди себе си момиче и бъди щастлива!
22
7
 
7
 
! Отговори
симпатично моме, преди 2 години
но някак не разбирам наблюдаваното напоследък патриотарство - курсове по хора и ръченици, разни ултраселски имена на новородени (вероятно като контрапункт на чуждите имена в последните години), сватби в носии... Малко пресилено ми изглежда.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представям си..Как кралицата на англия се е къпела по 1 път в годината, кралят на Франция е виждал сапyн на петилетка и са дри-кали зад завесите в кюшетата.ПС Даже в през римската империя са съблюдавали хигиената и са се къпели редовно през седмицата. За това са били попуярни римскит терми и са били обществено достъпни и безплатни, а в западна европа ги е било страх да се намокрят хиляда години след римската империя.Толкоз за представата на вонящите "величествени" менуети, бавно и смръдливо
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата са същите, ама сега изкат да се покажат на много "големи", избиване на комплекси :)) Тонове грим, селски пръчове играят кючек върху "колите си", момичетата се чудиш дали са момичета а не от околовръсното, все хубави неща :)) През 90-те имаше такива моми, естествени, красиви, не дебели, радваха окото, сега са изпуснали края :))
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше качила Радев и жена му в каруцата за по-голяма селска автентичност.
18
1
 
3
 
! Отговори
и миришещи преди 2 години
До Представете сина уринаб Знае се колко са държали на чистотата във френския двор.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Представете сиСамо ако знаеш как са вонели под тези перуки, тонове грим, одеколони и коприна, нямаше да си толкова самодоволен в изказването си. А какви болести са се ранасяли по това време, бедна ти е фантазията. Не винаги нещата са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Правилно, по- добре със собствена каруца, отколкото да се пъчиш от чужда лимузина, за която си платил наем! Не ли по- смешно да се правиш на първеню с чуждо имущество?
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми добре щом бал те дразни, нищо не ти пречи да го наричаш празненство. А колкото до етапите на живота, искам да кажа, че не всеки завършва висше образование. Така, че за някой това се явява етап от неговият житейски път. Може много да се спори, какво е делението на времето и събитията.