70% ваксинирани учители едва в 4% от училищата

Такева зове: Важно е човек да се грижи за здравето си!
Обновена: 14 юли 2021 12:11 | 14 юли 2021 12:04, Веселина Йорданова
28
70% ваксинирани учители едва в 4% от училищата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Много е важно в условия на пандемия човек да се грижи за своето здраве. Лично аз се ваксинирах, защото не мога да си позволя при срещите с толкова много учители и персонал в образованието да поставя на карта тяхното здраве". Това заявява председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева във видеопослание, публикувано в страницата във фейсбук на Министерството на образованието и науката.

Членовете на Синдиката на българските учители много добре знаят политиката на СБУ и бяха първите, които се записаха да бъдат ваксинирани, за което безкрайно им благодаря, отбелязва Такева.

Още по темата
Министерството на образованието и науката съобщи преди около седмица, че започва информационна кампания за ваксинирането в системата на предучилищното и училищното образование.

Идеята на кампанията е заетите в системата да могат да направят информиран избор "за" или "против" ваксините. Организират се регионални срещи с директори на детски градини и училища. На тях медицински специалисти с национален и регионален авторитет отговорят на всички въпроси за ползите и рисковете от ваксините срещу коронавирус. Предвиждат се също повсеместни разговори по темата на ниво училище, припомня БТА.

От МОН съобщиха тогава, че над 70 процента от персонала е ваксиниран срещу COVID-19 в едва 4 на сто от училищата в България. При детските градини този дял е 3 на сто. В почти две трети от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30 процента, при детските градини такова е положението в 75 процента от екипите. Това е показало проучване на МОН, направено в началото на юли т.г. В същото време ваксинирането на заетите в детските градини и училищата е ключово важна предпоставка за спокойните присъствени учебни занятия през предстоящата учебна година.

МОН изготвя обновени насоки и полезни материали за връщането към присъствен образователен процес след продължително обучение от дистанция, както и за потенциално спешно преминаване отново към дистанционни занятия. Те ще бъдат разпространени до училища и детски градини през регионалните управления на образованието. Ще бъде осигурена също леснодостъпна и актуална база с информация и материали за личното здраве и безопасността в пандемията, за нуждите на образователната система.

По предложение на социалните партньори в образованието се взе решение учителите, които се ваксинират, да получат два дни допълнителен платен отпуск. Те ще могат да го ползват по свой избор - наведнъж или на два пъти, след първата или след втората доза ваксина. Училищата, които достигнат поне 70 процента на ваксинирания персонал, ще получават специално свидетелство от МОН за принос към опазването на общественото здраве.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22. Така наречената ваксина е биооръжие, а от там дето са пуснали сарс ков 2 има още 40000 варианта на този вируса та биг фарма няма да те спаси.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани или не ваксинирани все от вкъщи ще работят. Този цирк ще продължи дълго ако народа не се събуди, че започва геноцид!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКОГО В НИЩО няма да убеждавам, че сили нямам ве4е.МИСЛЕТЕ И ПРЕМИСЛЕТЕ НЕ 100, А ХИЛЯДИ ПЪТИ!!!ДОПИТАЙТЕ СЕ ДО СВОЯ БОГ И ДО НЕГОВИТЕ СВЕЩЕНИЦИ! И ТАКА ВЗЕМЕТЕ ИНФОРМИРАНО РЕШЕНИЕ И САМО, АКО СТЕ 100%УБЕДЕНИ В СВ.ВАКСИНА, А НЕ В СВ.ДУХ И БОГ ОТЕЦ И ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, ходете и се вксинирайте...Боже вразуми и пази своите агънца, закриляй дечицата ни! Амин
25
1
 
17
 
! Отговори
ssss преди 2 години
Англичаните "цъфнаха" с ваксини, изралците и тях чакам и ще лъсне голата истина... колко помагат въпросните ваксини.
24
1
 
14
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Кое прави другарката Такева по-умна, начетена и прозорлива от останалите учители, на които зове с политически плам да я послушат?От каква позиция и с какви правомощия зове за изпълнение на нещо, което ич не е нейна работа??Такева, ще се позовеш ли на ясни аргументи какво правиш: нареждаш или препоръчваш?Аман от кухи ***, колкото по-високо, толкова повече дрънчи....
23
0
 
11
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
За това не се ваксинират защото ги е грижа за здравето им :)
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е биологично оръжие още по-важно е да се ваксинираме, щото е направено да убива!
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са ваксини а експериментални продукти патентовани 2005 като биологично оръжие! Такева ако наистина е ваксинирана, а не са и подарили сертификат скоро ще си ходи! Нека всички учители напускат! Ще стане забавно Такева да преподава!
20
1
 
25
 
! Отговори
аахахах преди 2 години
Бе, да ви питам - що се сещате за учителите само, когато ви е удобно?
19
2
 
28
 
! Отговори
айде стига преди 2 години
Вече започна пропагандата. Останете хората на мира и да решат сами неща, които касаят собственото им здраве. Съгласна съм на ограничения - за пътуване, за заведения, бих ги преглътнала. Щом нямам ваксина - няма да ходя. Но не посягайте върху работата на хората. Те НЕ са длъжни да се ваксинират. Ако бяха всички тоооолкова загрижени за народа, нямаше да сме на това дередже. Чист популизъм в действие.
18
34
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Всички учители, лекари, мед. персонал - ваксинирани. Всички общински и държавни служители, също.Който не му харесва, да си ходи в къщи.Хора много.Имали здравни проблеми, да се лекуват в къщи.За десетки професии е нужен здравен статус, нямаш ли го, няма работа.Не може институциите да са развъдник на зараза.
17
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такева, важното е лидерът да зове не с изтъркани клише, а с креативни предложения и иновации. Като пример мога да дам Москва и Русия, където разрешават на ваксинираните малади хора да посещават кафенетата и ресторантите с временно татуиран QR-код.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Еми то се очаква децата в болшинството да са прости и само определена прослойка да прогресира! Простите като им обяснят по биология че стаден имунитет се получава само от инжекции, ще си вярват и ще ги бият докато умрат от странични ефекти!
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пък въобще не ми е критерии, няма ли нови лица, с нов дух и идеи. Образованието ни е, като стар архив, архаично, много материал, защо? Никакви съвременни автори, страшна борба да останат автори от миналото, които са тотално безинтересни и неактуални за времето, защо да ги учат децата? Училището ни е мъка, а резултата след всичкия този огромен обем материал 0. Децата са неграмотни, не могат един елементарен разговор на английски да проведат след 12 г. учене на език.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такева ще издържи на отровната инжекция, нищо няма да й стане. Има определен тип хора, които го отнасят и тя не е от тях. Ще видим де, може пък възрастта й да си каже думата, но по-скоро не очаквам нещо да й се случи.
13
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не се ваксинират, ще има пак затворени училища, дистанционно обучение и умрели учители. Това е светлото бъдеще! И да кряскате по форумите против ваксините, няма друг начин.
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, че ако Такева наистина сие била инжекцията скоро ще и се наложи да освободи поста!
11
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така наречената иРНК вакса е патентована от Фаучи като биологично оръжие през 2005! Народе събуди се! За ваксарите е късно вече, но нека да спасим останалите! Учителите са със силен имунитет и затова искат да ги изтребят!
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пой по фашистките тикви и гадни убийствени ръчици на ковид фашистите! "Не" на ковид - насилието! В Англия опитаха да насилят медиците и те си подадоха оставките. Затова и върнаха хода обратно. Нека не се поддаваме на насилието и у нас! Това са убийци - насилници. А миналата година наричаха "конспирация" логичното предположение, че това е една от целите напландемията - да направят чудовищен експеримент с човечеството. Ми не, не е! Факт е вече.
9
7
 
39
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 2 години
Учителите НЕ СА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА,защото не са държавни служители!!!Ти като искаш ваксинирай се! Ние другите не желаем! Здравето ни е по - важно от това ще има или не дистанционно обучение!

Спонсорирани публикации