Дават три дни платен отпуск на педагозите, които се ваксинират

Имунизираните в системата до момента били около 40%
63
Дават три дни платен отпуск на педагозите, които се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Педагозите в София, които се ваксинират срещу коронавирус, могат да получат при поискване допълнителен платен годишен отпуск от три дни, съобщиха от КНСБ.

Това предвижда анекс към колективния трудов договор, подписан между синдикатите, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, Сдружението на директорите в средното образование и Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Анексът предвижда допълнителният отпуск да се ползва както по време на ваксиниране, така и след това, ако до момента на сключването му вече е поставена ваксина.

По данни на КНСБ към момента са ваксинирани около 40 на сто от работещите в образователната система.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Баз преди 1 месец
А за другите? Те не заслужават. Само богопомазаните...
52
1
 
1
 
! Отговори
чичо Рук преди 1 месец
Нема лошо, до сега беше Баце пожарникаро, сега че е Паце шнорхело!
51
0
 
5
 
! Отговори
Подарък преди 1 месец
Освен 2-3 дни отпуск , педагозите на България щели да получат и по един шнорхел.
50
2
 
4
 
! Отговори
Малка е далаверката преди 1 месец
ПО 3 МЕСЕЦА ДА ДАВАТ ПАРИ БЕЗ ДА РАБОТЯТ Е ТОВА Е ДАЛАВЕРА !!!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 35 А знаеш ли че вече си УТРОЙСТВО? На ваксинираните в русия украйна казват покемони или макаци заради МАК адресите които се засичат масово след инсталирането в тях на графенов оксид нано мрежа и SPIONs
48
0
 
5
 
! Отговори
Ром преди 1 месец
Ще се ваксинирам при - баиден тои дава по -100 долара
47
1
 
11
 
! Отговори
Даскалите преди 1 месец
Имат по 12 месеца отпуск в годината,те 3 дена ше им дадели....шматки! Абе още ли има луди коѝто хей така с лека ръка ще си подадат раменцето за тази пуста игла? Не виждате ли как ви промиват,да има как сфирка ще ви направят само и само да ви ботднат,не ви ли е съмнително?! Аз мисля и усещането ми е че е с много много лошшя цел! Да не съм наркомян бре сатанисти ?? Яяяя фаак!
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еее това си е умишлено сеене на зараза сред децата. Пуснат ли им ваксан даскал с мутации все ще ги разболява. Също така почвам да се съмнявам в качествата на даскала, който се бодне с експериментален биопродукт. Ваксинираните трябва да носят отличителни знаци те са източници на мутация.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А след трите дена дали ще са живи?
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите спасители ще предложат иновативни методи - регистрация с пръстов отпечатък, ирисова идентификация, а може и друго, естествено под благовидната форма, че става въпрос за наше добро. Ще минат няколко години, през което време "прасенцата" ще бъдат убедени, че Коледата е конспирация. Естествено ваксинацията ще стане доживотна, а от там до вкарването на чип за всеобща употреба има много малка крачка. Паралелно върви изграждане на 5G мрежа и качване на хиляди спътници от Мъск със същата цел.
43
3
 
15
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Факт е, че абсолютно всеки, който е набоден с мутагена, наричан неправилно и заблуждаващо "Ковид ваксина", ще съжалява. Някои за последно, дано да са по-малко!
42
1
 
12
 
! Отговори
Ник преди 1 месец
как ще докажете, че партидите за евреите са същите като за вас? нали трябва да покажат успокоително, че уж са безвредни препаратите. колкото кока колата и нестлетата са същите, като за западняците и за източния блок, толкова и препаратите.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е смешно, гротескно. По този начин се комуникира с 5 годишни деца - изяш си супичката и ще получиш шоколадово бонбонче. В момента в Европа върви с пълна сила въвеждането на ваксинационни паспорти, документ без който не можеш да пътуваш, да посещаваш кина, театри, стадиони, басейни, скоро и супермаркети, най - вероятно вечерен час. QR кодове, един куп документи. Ограничения и усложнения, които ще втръснат на хората. И това ще е началото на новото.
40
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ако наистина искат да стимулират учителите да се вакцинират трябва нещо друго да измислят.Синдикалните членове имат 56 дни годишен отпуск и често не могат да го използват целия през ваканциите.За какво са им допълнителните 3 дни?
39
2
 
9
 
! Отговори
Въпросче преди 1 месец
А бе тези 3 дни защо ги дават по време на или след ваксинирането? Да не би за да не ритне камбаната някой даскал пред децата? После ще има едни психолози, Закрила на детето и т.н.
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евреите не са прости! Няма да направят нещо , което да навреди ни най малко на народа им. Не забравяй, че араби и палестинци ги оставиха за накрая. Първо спасяват своите си.
37
1
 
31
 
! Отговори
хмм преди 1 месец
Това не е ваксина. В Израел почват да ги бодат трети път. Тази субстанция има друго предназначение и то едва ли е за добро.
36
2
 
22
 
! Отговори
Онзи преди 1 месец
За три дни отпуска цял живот мъртъв. Не мерси.
35
20
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Тлъсти опашата лъжа! Аз, фамилия, колеги и приятели се ваксинираха, кой с файзер, кой с модерна, кой с астра. Никой няма никакви оплаквания, болести, или импотентност. Всички сме здрави, само една се разболя от ковид , но имаше леки симптоми 3-4дни. Останалите, нито ковид ни лови, нито нови болести сме си докарали., нито старите са се влошили. Включително младежите ни на х 19-25 години се ваксинираха. Няма страшно, антиваксъри, не бойте се!
34
3
 
17
 
! Отговори
Хихи преди 1 месец
Даскалите имат 3 месеца годишен отпуск, вие с 3 дни ли ще ги купувате