В СУ проверяват три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев

Те са изпратени до ректора на университета
Обновена: 5 авг 2021 19:15 | 5 авг 2021 17:15, Ерол Емилов
68
В СУ проверяват три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев
Снимка: БГНЕС

Три сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев са изпратени до ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

„Подаделите им са ясни и отговарят на условията по вътрешните правила на СУ - да са заинтересовани, да са част от академичния състав или да се обучават в СУ или да са членове на редакционни колегии. Сигналите ще бъдат разгледани и по тях ще бъде извършена проверка по реда и в сроковете на раздел II от Вътрешните правила”, обясниха от висшето учебно заведение, цитирани от „24 часа“.

Още по темата
Петър Илиев беше обвинен в плагиатство на част от дисертация на доц. Наталия Киселова. Това е станало през 2015 година, но тя не оповестила публично информацията, за да не злепоставя университета.

Илиев беше спряган за евентуален кандидат за премиер от "Има такъв народ".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, не знам в кой университет е била доцент. Аз, доколкото разбрах, е на мястото на проф. Хрусанов, светла му памет!
65
0
 
4
 
! Отговори
До анонимен 64 преди 1 месец
По мое време беше доцент. Нека нея някой да я изпита, да я видим колко знае. Освен да се заяжда, нервира и прави на разсеяна, нищо друго не може.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 63 и Б.Б.Колеги, не ми е преподавала, но ми беше председател на изпитната комисия на държавния изпит по ППН. Само тройки и четворки писа, аз се отказах и пак ще се явявам. И е надменна.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Б. Б.Виж само колко публикации има по Административно право и процес, пълна скръб! С 5 публикации - професор! Нямам думи! Емилия Панайотова е падение в административното право
62
0
 
6
 
! Отговори
Б. Б. преди 1 месец
И Боряна Богданова Мусева, която получава заплата от ЮФ при СУ "Св. Климент Охридски" плагиатства от немски и австрийски юристи, но още не е клиент на правосъдието.
61
0
 
7
 
! Отговори
Б. Б. преди 1 месец
Има и други преподаватели в Юридическия Факултет на СУ "Св. Климент Охридски", които непрекъснато плагиатстват, обаче още не са осъдени. Н-р Емилия Първанова Панайотова, която е много, ама много проста.
60
0
 
1
 
! Отговори
Учиното преди 1 месец
Си е учино. Особено ако се е родило в учин дол.
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До от СУВъобще не си в час. С две специалности се дипломирах от СУ, едната, от които Право. Петър Илиев за мен е най-добрият асистент. Не ми е минавало и през ум, че някога ще го коментирам. Много достъпно обяснява, само той говори, дава примери от практиката. Има по 5 упражнения на ден, и не се уморява, ентусиазиран, ерудит, дава всичко от себе си, прави го с дух и сърце. И не на последно място, много свестен тип! За доц. Киселова, за жалост, не мога да кажа същото!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При миналото на Бойко Борисов, останалите изглеждат като невинни ангелчета.
57
1
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Преди пет години?Когато издигахте Борисов не знаехте ли какъв е,или той е без минало.
56
0
 
5
 
! Отговори
негласуващ преди 1 месец
В таз к0чина само мушенгии а вие се надявайте някой да ви оправи...на куково лято!
55
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
дайте шанс на едно ново правителство, не се карайте, че може да останете и извън парламента ----////---- Абсурд, как да дам шанс на някакъв неизвестен байхуи, амбулантен търговец ??? Ни го знам, ни го познавам! Ама Славо го бил избрал! Ами аз гледах кадтинга и твърдя, че Слави е сгрешил с избора.
54
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
А какво стана с дипломата на амбулантния търговец Пацо Джапанката, написахте ли я?
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има Такъв Резил
52
3
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Да. Въведено е. По е от няколко години. На мен ми хваща много точно източниците. Понякога де олива де- хваща ми мейла например или Department of Electronics например. Прави ти процент от интерпретациите и цитатите. Имаш право на някакъв процент (зависи от вида на документа). Все пак, както каза, защитаваш теза на базата на факти. Ако я е защитил в близките пет години се очаква, че е имало таква проверка, освен ако доцентката не го е публикувала по- късно от публикацията на Илиев.
51
0
 
12
 
! Отговори
Учен преди 1 месец
Цитати може, и дори е задължително да има, но трябва да пишеш от кого и от къде са. Това, което е забранено и наказуемо, е да представиш чужд труд за свой. Все едно да кажеш, че си написал пиесата "Хамлет" на Шекспир.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МенТова, с автоматичната проверка за плагиатство, го има в западните държави, в България не знам дали са го въвели.
49
1
 
4
 
! Отговори
Я !!! преди 1 месец
ама за петърчо джапанката ли става въпрос ?
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До от СУ"Мълчанието на самият Илиев ясно показва, че е виновен, защото невинният, набеденият човек би се защитил." - Точно виновните го дават най-защитоно, умилкващо и жалко.
47
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Те и сега се използват цитати, но зависи от направлението. Аз съм инженерно направление и няма как да сложа някой закон в кавички. Друго е, че работим с доказани закони и ако цитираш точните думи ще стане много непрофесионално. Поради тази причина интерпретираш, НО пишеш кого интерпретираш задължително (например Според 1, според 2). Но просто просто последните години ти ги намира изкуствен и телект и няма смисъл даже да опитваш. Не мога да поствам сайтове, но можеш да видиш в гугул- plagiarism checker