При нужда първи на онлайн обучение минават 11 и 12 клас

Където може, учебната година ще започне с тържество
35
При нужда първи на онлайн обучение минават 11 и 12 клас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През последните дни многократно обяснихме, че наша основна грижа е максимално присъствено обучение при здрави учители, защото иначе няма как да направим присъственото обучение. Това каза министърът на образованието Николай Денков.

Още по темата

Съгласно новия подход в зависимост от това, каква е ситуацията в даден град и регион, МОН ще позволи максимално присъствено обучение.

„Гарантирали сме го за първокласниците, ако е много тежка ситуацията, поне в двора да се съберат, да се видят. Ако е възможно, ще го направим и за останалите ученици“, каза Денков по повод първия учебен ден на 15 септември.

Колкото до това, ако трябва да се учи дистанционно кои класове първи ще излязат в такова обучение, Денков посочи, че това, което е написано в насоките, е, че първо ще излизат горните класове – 11-12 клас.

„Ако трябва след това 10 и 9 класове. Това, което сме поставили като изискване, при тежка ситуация да осигурим 50% присъствие на учениците. Как точно ще стане, зависи от конкретните училища. Някои могат да минат на сутрешна и следобедна смяна, други могат да минат на ротация на паралелките. Това ще бъде обсъждано и решавано с наша санкция и съгласуване на ниво училище”, обясни министърът, цитира от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: училищеученициДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за тях няма смисъл да са он-лайн, щото миналата година си се събираха по гпадинките целите класове, в училище щат не щат все нещо ще чуя, он-лайн е като си пееи пенкеле, кой ли те чува, а те при баба си и дядо си отдавна вече и не ходят, та за тях опасност няма
12
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заради смотаните неискащи мерки, ваксини и какво ли още не децата ще стоят заложници, а заведенията ще бачкат - може да пратим децата на заведение, но не и на училище
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да посягате на децата, психопати. Инжектирай си сърдечно заболяване на твоето като си ненорален
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите ученици от гимназиите да учат дистанционно, имат опит, имат и всичко необходимо, нямат нужда и от бавачка да стои до тях. За по-малките, при тях е по-сложно, те да са присъствено. Но да не пускат всички едновременно, а поетапно. Но най-добрият вариант е уч.година да започне онлайн за около месец, докато се успокоят нещата с вируса след летните ваканции. Иначе ще е бум, а делта вируса не е шега работа!!!
9
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се ваксинират всички , и деца и учители и тая дискусия ще е безпредметна. Просто е. Така правят в чужбина.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принуждавайте учителите да се "ваксинират" със експериментални препарати, и като масово напуснат, децата ще минат на обучение по телевизията.
7
3
 
11
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"През последните дни многократно обяснихме, че наша основна грижа е максимално присъствено обучение при здрави учители" През последните 2 месеца, споделих мнението си, че само луди дават парите си за учебници и ученически пособия, преди да видят започването на учебната година с очите си. Купете на децата си топли и здрави зимни дрехи и заредете килерите си с храни с висока трайност. Тези съвсем ще изтрещят до 15-ти. Кой иска детето му да е маскирано или с клечка мозъка два пъти седмично?
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да но нуждата може да е в 5-6 клас. Тогава пак ли 11-12 ще минат онлайн???
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го закъсат учителите и то многа яко. Училищата ще останат без учители. Вируса ще ги прати или в болница или в гробищата. Децата ще се заразяват едно друго и в къщи ще заразят родителите бабите и дядовците.Преди година писах че ще стане страшно но никой не прочете. Когато се запалиха тогава минаха на онлайн обучение. Защото ги мързи да мислят. А й за мислене се иска мозък който при сеяндурите се намира отзат под гърба. След няколко месеца пак ще пиша че ги предупреждавах и пак не прочетоха..
4
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Устройства, лицензи, достъп ... контрол на достъп +++++В един стар филм имаше реплика: - Предай му, че посредника ни е л@%но!Толкова за нета, и управителите МУ.
3
7
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Що бе, на морето при тоя гър, да не би да стана страшно?
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е най-добре.То и без това 12-ти клас не ходят на училище и само си вземат бележки от личните доктори за отсъствията. Но началните класове задължително трябва да ходят.
1
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Делта вируса е най добре учебната година да започне онлайн. В противан случай ще стане страшно.