Учители: Геноцид е да се затварят децата при положение, че възрастните работят

Трябваше по-рано да се вземат тежки мерки, смята Петър Велков
1 сеп 2021 22:12, Петя Славова
213
Учители: Геноцид е да се затварят децата при положение, че възрастните работят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С наближаването на 15-и септември все по-актуална става темата за онлайн обучението. Вчера пред МЗ родители протестираха срещу идеята децата им и тази година да се обучават дистанционно. В същото време расте и броя на новозаразените с коронавируса.

"Предполагам, че в момента и в Министерството на образованието не знаят какво ще се случи с учебната година. Децата в гимназиален етап бяха най-ощетени от непрестанните локдауни и дистанционното обучение. Трябва да се помисли повече за децата тази година. Да бъдат последно затваряни и първи отваряни. Имаше момент, в който моето дете стоеше вкъщи, а дискотеките работеха", заяви пред Нова тв учителят Нели Хинова.  

Колегата й Петър Велков коментира, че държавата и обществото не са направили нищо, за да се гарантира присъствено обучение.

Още по темата
"Трябваше много по-рано да се вземат тежки мерки. И да се спазва контролът. Виждаме тотално неспазване на мерките. Училищата трябва да се затварят последни и да се отварят първо. Но това трябва да се случва при навременни мерки, контрол и мерки в училищата", добави той.

Според него при тази заболеваемост ситуацията на 15 септември ще е притеснителна и в училищата трябва да се извършва регуларно тестване за коронавирус.

"Много важно е редовното тестване. Всички държави, които останаха отворени, имат такова. Практиката на държавите е един или най-добрият вариант е два пъти седмично тестване. За децата има неинвазивно такова", обясни Велков.

Хинова пък смята, че училищата не трябва да бъдат поставяни под общ знаменател. "Трябва да се даде автономност на директорите. При нас във всяка класна стая има въздухопречистватели", каза тя.

Двамата преподаватели коментираха и срещата при министъра относно мерките за учебната година. "Министърът излезе с обобщение, че вирус има. Имаше хора, които се подиграваха на проф. Добрин Василев - един от най-реномираните лекари по темата за коронавируса. Той споделяше данни за смъртност при децата и тези хора се смееха. Нивото беше изключително ниско. Така няма да го докараме доникъде", обобщи Велков.

За Хинова, ако децата бъдат затваряни и принуждавани да стоят у дома, това е геноцид за тях, особено ако възрастните са на работа и нямат промяна в ритъма си на живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не ходят на училище, се събират по детските площадки. Българина е безотговорен човек. И дава лош пример на децата. Те копират всичко от възрастните. Ако от малки не се възпитават, че трябва да се грижим един за друг, защото сме хора, след години е късно.
46
0
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Така е за съжаление. Но не всеки учител мисли като Хинова. Имам 34 г.уч.стаж. Нямаше да го напиша...но няма да се срамувам заради някои учители, които са объркани или просто имат различно мнение. Подкрепям Ви. Това е Ваше право и Вие избирате кое е добре за децата Ви. Ние само можем да подкрепим родителите. Аз никога не съм си позволил 34г.да разколебавам родител когато става въпрос за здравето на дете. Всеки родител сам ще си прецени кое е най-доброто за детето.Ние с каквото можем ще помагаме.
45
3
 
5
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Пускайте децата на училище. 20 платени психопата се гаврят с народа.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
62 геноцид е да искаш да експериментираш с деца и непълнолетни, като им поставяш условие че ще учат, което е тяхно право, само ако са се подложили на експеримента. И това при условие, че Конституцията го забранява. Геноцида в момента се извършва от учителите върху семействата на учениците и то с благословията на управляващите.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е тази учителка Хинова? Как си позволява да употребява Димата геноцид? Знае ли изобщо какво говори? Вероятно е веган и антиваксър.Акъла и е в джоба.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
62 точно. И за това като родител категорично отказвам детето ми да бъде бяла мишка. Хайде СЗО да даде всички пълни разрешителни. После ЕМА също и после ИАЛ да ги одобри и да се подпише че и те ще носят отговорност. Сега никой не носи никаква отговорност. ИАЛ е стъпил на решение на ЕМА, тя пък на временното разрешение под условие на СЗО. И всички прехвърлят проблема на нас родителите с декларация, че знаем какви са последиците и сме съгласни с тях. Е, не знам какви са. И съгласие няма да подпиша.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите първо трябва да научат какво означава думата "геноцид".
40
6
 
5
 
! Отговори
земята е плоска преди 2 години
геноцид е да е учител човек отричащ ваксините и науката. В бг скоро ще почнат да преследват хора четящи книги.
39
0
 
10
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Може да имат мнение по въпроса и на 8 или 13г., но без информирано съгласие от родител не могат да вземат решения.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова страшно за учителя да напуска или да се набоде той. Точка. Като е толкова страшно, ще учат онлайн. Аз предпочитам детето ми да навакса пропуски, но не да то лекувам от миокардити или рак. Мислите ли, че децата ще са ви благодарни че са научили ненужните факти с който пълнят учебниците, ако цената е болно сърце, заради което не може да тича, да спортува, да бъде нормален човек. Защо не ги питате. Над 12 вече имат мнение по въпроса.
37
1
 
4
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Някой спомена, по-долу, че българите са роби, т.е. - имунизираните! В САЩ знаете кои са робите. Смъртността сред тях е много голяма, защото са "чипирани" по рождение. В България се наблюдава същото явление.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кое село са тези учители? Дори хората от Столипиново разбраха, че при над 500 заразени само ще се затварят училищата и детските градини. Иначе си работят докато не цъфне карантина заради болен учител или дете.Или ей, така да кажат нещо колкото за пред родителите да замазват?
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 ти решаваш за себе си. Аз решавам за мен. Нито аз ти налагам моето мнение, нито ти ще ми налагаш твоето. Всеки сам ще избира. Всеки! Това не е ваксина против шарка слагана вече 30 г, това е някаква боза с технология под въпрос, в процес на изпитване и с временно разрешение за употреба. ВРЕМЕННО! Докато трае пандемията. Ако ти си избрал да се ваксинираш, твоя воля. Аз отказвам. Това е мое конституционно право. И докато децата ми не станат на 18 аз решавам за тях, поемайки и без това цялата отг
34
5
 
2
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Естествено! В САЩ повече от 80% от неваксинираните са *** или амиговци, които не могат да си спелват името.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 Много скоро ще разберете колко "права" имате вие инжектираните.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ли ви че щом пипнат медиците идва ред на учителите, а после на децата. На ви нови, на ви такива дето ви мислят уж доброто. Мислят за джоба си и ще набодат и пеленачетата в родината с шльокавица без да им пука, ако от това ще спечелят пари. Станете бе. Става въпрос за децата ни.
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата трябва да са в безопасност,това е наша отговорност на родителите и всеки родител има право да избере къде е най - безопасно за детето му.В къщи всички сме ваксинираме и можем да избираме свободно какво да правим за нас няма ограничения. И имаме право да изискваме.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да ваксинира деца. Искам директорите за се подпишат, че носаят отговорност за страничните ефекти както в близко, така и в далечно бъдеще за ваксинираните деца. Лична отговорност. Искам същата декларация от класните им ръководители. Лична отговорност. Искам министъра на образованието да подпише заповед за това , че ще носи Лична наказателна отговорност при странични реакции. Искам министър председателя да подпише такава декларация. Защото, аз, родителя категорична отказвам ваксиниране.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако учителите излязат на стачка трябва всички да ги подкрепим и да залеем улиците. Тази лъжа и измама не трябва да има повече почва у нас. Време разделно е вече. Или ще останем българи и свободни хора или ще бъдем роби. Можем го и сме го правили стотици пъти в хилядолетната ни история.
28
2
 
11
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Интересни мнения. Абе, ако вие имате деца и в класа се появят 3-4 болни ученика, вие ще насилвате ли вашите деца да ходят на училище, или ще предпочетете да останат вкъщи? (Думата "вкъщи" е наречие и се пише слято!)