Онлайн обучението - сериозен час или (полу)ваканция?

Важно е вкъщи да се говори за образование, зове Дарин Маджаров
10

Новата учебна година чука на вратата, но отново не е съвсем ясно как ще протече тя заради пандемията от коронавирус. Идеята е тя да започне присъствено, но вероятно на много места ще се минава и на онлайн обучение.

"Успешната формула е микс от присъствено и онлайн обучение. Само учене онлайн за никого не е добре. Само учене в клас е ясно, че не е достатъчно ефективно. В бъдеще ще бъдат прилагани и двете форми. Това, което ще стане, е учителите да стават все повече като ментори. В клас правят практични неща, а вкъщи се дават платформи с видео уроци, тестове, за да може учениците да научават новия материал", каза основателят на онлайн платформата Уча.се Дарин Маджаров в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му по този начин вкъщи се учи новият материал с онлайн форми, а в клас се тренират различните умения на учениците.

Маджаров коментира и ниските цени от матурите.

"Отдавам това на културата. Един ученик, за да има добра оценка, е важно вкъщи да се говори за образование, да се знае, че това е ценно, че само така може да имаш добър и щастлив живот, хубава работа. Не мога да си представя семейство, което да не държи на образованието, да позволи детето да има двойка", добави още основателят на онлайн платформата Уча.се.

Според него, когато вкъщи се говори за образование, ученикът отива на училище подготвен и програмиран, че трябва да учи.

Събеседникът сподели, че голяма част от учениците са възприемали онлайн обучението като ваканция. "Събирането на живо с практични проекти е много ценно, тогава се тренират много важни наши умения", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 Плъх - такива умозаключения като твоето доказват, че и присъствено не върши работа, ако не искаш да научиш нещо.
9
8
 
6
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Онлайн обучението е като секса с презерватив! То е сравнимо с дишането през противогаз.! То е нещо като ...нищо! Уж го има и замества ама не баш. То е идеално за мързеливите . Страхотно се приема и от социопати и прочее аутсайдери ( не се налага контакт на живо). Дава време за готвене и следобеден сън на учителите ,но ОТНЕМА ДЕТСТВОТО на децата ни! Долу ръцете от тях, имагинерни единици! Ако има хора ,които се разпознават по - горе ( жалко за тях ) да държат отрочетата си вкъщи!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам смисъл от професията на учителите тогава с он лайн обучението, след като уроците спокойно могат да се запишат веднъж и да се разпространяват. И така по всички предмети. В края на срока само изпити и това е. В момента при он лайн час за 20 мин и разговорите ми с тийнове, става ясно единствено, че е супер, защото не се учи, кратко те занимават и може да станеш преди часа 2 мин и да спиш във всички останали часове или да си в социалните мрежи.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайн обучението е бъдещето на образованието независимо от пандемиите: ОБРАЗОВАНИЕ НАВСЯКЪДЕ, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ. Пандемията само ускори нещата за тези, които разбират. Има един принцип: Ако нещо ще става, по-добре е да става с нас и чрез нас, отколкото без нас и против нас. Разбира се българинът, понеже е много "умен", прави точно обратното.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето си учат в час и онлайн си учат. Тия дето ходят на частни уроци - пак си ходеха. Тия дето ги мързи и нямат желание и денонощно да ги вържеш в стаята, пак нищо няма да им влезе в главата.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ниските цени от матурите"?!?! Краси, ти ходи ли на матура? Взе ли я?
4
4
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Той ще умре някой ученик и тогава ще видите. Умрелите учители трева да пасат.
3
5
 
5
 
! Отговори
9 преди 2 години
Та**ак работа дет се вика :D
2
4
 
8
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
По-скоро е полу учене, отиващо към лежане на миндера!
1
12
 
11
 
! Отговори
Ваканция преди 2 години
Това, което наричат онлайн обучение е оправдание да се плащат заплати на учителите! Нищо повече, нищо по-малко.