Големите ученици в София на онлайн обучение от утре

Столичният щаб предлага децата до 4 клас да учат присъствено до петък
Обновена: 20 окт 2021 15:26 | 20 окт 2021 15:26,
107
Големите ученици в София на онлайн обучение от утре
Снимка: БГНЕС

Учениците от пети до дванайсети клас в София минават на онлайн обучение от утре. Мярката се взема в съответствие със заповедта, издадената на 19 октомври от здравния министър.

Данните на СРЗИ сочат, че заболеваемостта в столицата на 14-дневена паза е 812 на 100 000 души, обяви директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Софийският оперативен щаб предлага на министрите на образованието и на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас да учат присъствено до петък, а от понеделник да продължат онлайн. Обосновката – изключително краткият срок от издаването на заповедта на министър Кацаров.

Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

4% от паралелките в начален етап на обучение в столицата са карантинирани. В прогимназиален процентът е 7, а в гимназиалния етап има 8% изолирани паралелки.

„Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре:, съобщават от Столичната община.

В следващите дни Столичната община ще организира пунктове за ваксинация на публични места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49 получовеците се инжектираха в Англия и Германия. Няма как да се ваксинира, защото това не е ваксина.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е Радев и не е Бойкова зима,а си е наша.Можехме да се ваксинираме,можехме да повишим на лекарите заплатите да не мигрират и сега пенсионери да ни лекуват,можехме да спрем кражбите на милярди.Можехме много и сега можем.За начало се ваксинирайте,а след това едно по едно,ако искаме да вървим напред.Вината е моя и твоя ,а на на политиците.Ние сме си виновни.
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тестовете има графен оксид, в инжекциите има графен оксид. Окислява кръвта ви и отключва всички болести. Не си правете тестове, това е мини инжекция с графен! Кръвта трябва да е алкална! Не позволявайте да разболеят децата ви! Дежурния милиционер с нинусите да си пъха тестове, навсякъде!
33
1
 
9
 
! Отговори
Икар преди 2 години
Дано не съм разбрал правилно ,че и малките от 1-4 клас минават на ДО?! Това е смешно направо ...Значи няма да се обучават въобще...И каква е разликата между малките в училище и детските градини? Миналите затваряния вървяха ръка за ръка ? И как ще затвориш децата първо? Ало , Кацаров - голяма грешка - нали последни щеше да ги затваряш училищата ? Шизофрения ...Може ли пияниците да повръщат по кръчмите ,а децата да са у дома? *** ...
32
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма баби ,няма дядовци,ваксинирахте ли се? Нещата се мислят на време.В демократичните държави наложиха тези изисквания още лятото.У нас не го правиха защото са страхливци и чакаха да починат много хора за да имат смелост да наложат тези изисквания.Децата Ви са малки но ще се справят.Освено това това е от понеделник.Може да ги закарате събота и неделя при баба.Това е въпрос на живот и смърт за определени хора.Следвашата седмица ще починат над 300 човека на ден.
31
3
 
13
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
По закон е забранено да се оставят деца до 12г. възраст без надзор. Какво правим като няма кой да ги гледа?!
30
5
 
4
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Не Радева зима а глобалистка зима,всичко поскъпва защото трябва да се избиват парите които наще продажници дадоха за ваксините!!
29
2
 
14
 
! Отговори
срам преди 2 години
Много големи неадекватници са тея.Трябваше още когато смъртността стигна 30-40 човека дневно, да вземат мерки за да може поне децата до четвърти клас да ходят на училище и родителите им да могат да работят и да имат пари за храна и парно, че както го вдигнаха с 50% не само ще стоят вкъщи , но ще са и на студено.
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете ми, как ди си оставя второкласниците сами вкъщи, а аз да ходя на работа за да се препитаваме? Няма баби, няма стринки. Идва ми да отрепя някой вече, така и така обричат децата ми на неграмотност и мизерия...
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е сигурно , че тази зима ще е много , много по-лоша от предната. С две думи , чака ни Радева зима
26
8
 
13
 
! Отговори
Педал преди 2 години
Защо и малките от първи до четвърти клас ?! ДО за първолак е като без обучение. Ще ни дадат ли заплатите на учителите за времето през което ще им вършим работата? И кой *** може да задължи деца КОИТО НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ да са онлайн? И на какво устройство ще става обучение? Да ни подсигурят лаптопи , мрежа за връзка и на базата на затварянето единия родител да получи отпуска - платена разбира се - със заповед! *** мръсни ,не се търпи вече този цирк ! Фашисти гнусни
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно, че малките не ги хващаше грипчето, вирусчето избирателно избира големите с по силен изграден имунитет, малките с крехък такъв ги избягва......хахахахаха :)))
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е откривал вирус, никой не знае точно за какво са тези мерки. Самолетите на СЗО обгазяват България!! Какво ще каже чорапа по въпроса? Ние суверенна държава ли сме? Кой дава коридор на химическите самолети? Къде са ПВО системите!?
23
2
 
8
 
! Отговори
45634 преди 2 години
нали училищата щяха да се затворят последни.... Ама щот това е най-лесно да затворят.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ваксина и е в изпитателен период. Не искаме да се инжектираме с графен оксид и нанотехнологии.
21
7
 
14
 
! Отговори
Радев, вън! преди 2 години
Радев, за това което причинихте на народа на България, за пълното безхаберие, за много умрели, за тези, които ще умрат, за проваленото бъдеще на децата и внуците ни,заради вашето бездействие, ти пожелавам ПЪЛЕН ПРОВАЛ на 14 ноември!
20
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те и без това не ходят на училище, тъй като учителите им са болни
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тиквата затвориха учениците миналата година в края на ноември, а тези можещите не изкараха и до края на октомври. ПП - Пълна Пародия
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организация трябва хората да направят да свалят до понеделник служебното правителство.
17
5
 
16
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
До 23 който иска да ни задминава!!! Виж страни с много висок процент наболи се ЗАЩО връщат мерките и тогава говори!!!!