Големите ученици в София на онлайн обучение от утре

Столичният щаб предлага децата до 4 клас да учат присъствено до петък
Обновена: 20 окт 2021 15:26 | 20 окт 2021 15:26,
107
Големите ученици в София на онлайн обучение от утре
Снимка: БГНЕС

Учениците от пети до дванайсети клас в София минават на онлайн обучение от утре. Мярката се взема в съответствие със заповедта, издадената на 19 октомври от здравния министър.

Данните на СРЗИ сочат, че заболеваемостта в столицата на 14-дневена паза е 812 на 100 000 души, обяви директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Софийският оперативен щаб предлага на министрите на образованието и на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас да учат присъствено до петък, а от понеделник да продължат онлайн. Обосновката – изключително краткият срок от издаването на заповедта на министър Кацаров.

Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

4% от паралелките в начален етап на обучение в столицата са карантинирани. В прогимназиален процентът е 7, а в гимназиалния етап има 8% изолирани паралелки.

„Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре:, съобщават от Столичната община.

В следващите дни Столичната община ще организира пунктове за ваксинация на публични места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да затваряте вече е късно. Мерките се вземат докато е време ,а сега когато всичко е пламнало, няма гасене с месеци. ПП - пълен провал
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за другите деца, които не учат в София, КОГА??
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава, която затваря училищата преди кръчмите - заслужава съдбата си.
13
1
 
21
 
! Отговори
смях преди 2 години
И какво стана сега... Кирчовците и фуражките се хвалеха, как нямало да има при тях затваряне на ученици и изкараха точно един месец преди всичко да се омаже
12
3
 
15
 
! Отговори
Набо преди 2 години
Разбрахме за учениците. За студентите да кажат?! Защото в СУ, УНСС, УАСГ и ред други столични университети не се знае какво се случва. Някои преподаватели искат да сме онлайн, в същия ден някой си провежда и присъствена лекция. Интернет в университетите няма адекватен, а ако се вържеме 500 човека, спира връзката. Кажете им последно присъствено или не, защото ми писна да ме разиграват някви смешни професори и доцентчета!!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шубето ги хвана.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха сега ще напълнят моловете и кафетата, нали те не са затворени уууууууууууу
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше. Щом от понеделник изпращат в тях и мъниците, работата наистина е много зле.
8
3
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Нали училищата щяха да се затварят последни, а какво стана те са ПЪРВИ.Както винаги в действията на управляващите няма логика
7
11
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ясно е ,че училищата са основен развъдник на вируса.Защо решението за онлайн обучение се забави толкова много.Още повече,че по-големите ученици спокойно може да учат дистанционно.
6
1
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Уууууууууууу!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По бай Тошево време книги се четяха а сега и на даскало не ходят,после пак искам да слушам младото поколение колко по Ентелегентни са..
4
3
 
38
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Щом баровете, моловете и фитнесите са по-важно от образованието и бъдещето на нашите деца едно голямо БРАВО!!! Ако ще затварят училищата да затварят абсолютно всичко-училища, детски градини, стадиони, хотели, дискотеки, молове, кръчми, барове, школи....ВСИЧКО!...
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно ! Алибегов ще ги събере на частни партита, да изучават науките... Докато Бойко му дава пари за да саботират наредбите, ще се мре чко...както казваше Мутафчийски.
2
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябваше да се случи още преди 3 седмици.
1
3
 
17
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Цял ден ще гледат порно.