Ученици създават свой парламент по подобие на НС

При нас няма викове, няма крясъци, споделят децата
11 ное 2021 20:20, Ния Христова
9
Учиници от столичното 105 училище "Атанас Далчев" решават да създадат свой ученически парламент по образ и подобие на Народното събрание. Пленарният ден при тях протича по същия начин като този на жълтите павета и все пак се различава.
 
"Идеята, която ние създадохме, да бъдем образ на НС, е един голям плюс освен за училището, а и за нас, защото ние се изграждаме като личности и най-вече - имаме познанието какво се случва там", коментира председателят на училищния парламент Ивана Илиева.
 
"При нас няма викове, няма крясъци. При нас винаги се говори спокойно, влизаме с усмивки", сподели пред Bulgaria ON AIR Гергана Владимирова.
 
"Те стоят много часове в залата и много често не стигат до консенсус, което при нас е рядкост", добави зам.-председателят на ученическия парламент Тихомир Спасов.
 
"За разлика от депутатите в парламента, за нас толерантността и дисциплината са висши ценности, а за тях не. Те няма как с такова поведение да се стигне до консенсус. Мотивацията на депутатите е просто да изкарат пари и да се възползват от властта си. А ние влизаме с една добра нагласа да помогнем на хората да направим дейността на училището по-добра", каза Ема Танова от 9-и а клас.
 
Според Симона Димитрова от 10-и а клас, основната причина, поради която народните ни представители не могат да вземат решение, са личните интересни.
 
Към бъдещите 240 в парламента учениците имат и съвети.
 
"Ако аз стана председател на реалното Народно събрание, смятам, че редът и спазването на законите е най-важно", каза Ивана Илиева. Симона Димитрова добави, че депутатите трябва да се държат по-добре и да спазват учтивия тон.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
аз ще съм Бойко преди 2 години
Малкия Бойко Борисов съм аз. Веднага ,ще поканя Ивана Илиева в зайчарника и ще обвиня Ванката( играещ Радев), че ни шпионира с дрон. В чекмеджето ми е пълно с тетрадки,но ще си представим, че са пачки по 500 евра.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъъъъ ... дицата ли спудлят .... Като ги замлата с шамарти!
4
0
 
3
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Значи трябва да имат и бюджетна комисия
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ли по-извратено да използват децата ни за мръсните си политически игрички, от колкото да ги тестват за някъв вирус? БГ политика посегна и на децата ни. От малки започват да ги покварват.
2
0
 
4
 
! Отговори
Дори преди 2 години
И децата вече разбират какви боколуци избираме за депутати.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама няма да има кафене с кюфтета и скъп алкохол . Които не вярва да провери имат бар в парламента.