Всички ученици отново в клас, но където има организация

Учениците ще се тестват веднъж седмично, а учителите - два пъти
6 дек 2021 07:10, Ния Христова
43
Всички ученици отново в клас, но където има организация
Снимка: БГНЕС

Присъственото обучение във всички училища в страната ще бъде възстановено изцяло от днес. Условието е във всички общини със заболяемост над 250 на 100 000 души учениците да бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове за COVID-19 веднъж седмично, а учителите – два пъти седмично, съобщиха от МОН.

Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който се върнат на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.
 
Непълнолетните ученици ще бъдат изследвани със съгласието на техните родители, а пълнолетните ще решават това сами. В края на днешния ден ще стане ясно колко са събраните декларации за съгласие.
 
Освободени от тестване са децата, които имат зелен сертификат – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.
 
Следващо условие за връщане в клас е в една паралелка да има поне 50% ученици, които се тестват или имат зелен сертификат. 
 
Тестове вече са осигурени за всички ученици от 1 до 12 клас за изследването на 6 декември.
 
Също от днес са разрешени присъствените занятия в Центровете за подкрепа на личностното развитие и в Националния дворец на децата, ако са спазени противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването. 
 
Има вероятност обаче не всички ученици да се завърнат в клас от днес, обяви вчера министърът на образованието Николай Денков. Това няма да е заради липса тестове, а на организация. И на места присъственото обучение може да започне от утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, голяма драма... Светът е преживял какви ли не катаклизми, смъртоносни пандемии, войни... Сега лигавият българин седнал да се оплаква, че на *** щели да му правят тестове... Огромен проблем! Огромен! Българино, вземи се бори за по-високо заплащане, а не мрънкай за някакви незначителни неща. Ти си тотален роб цял живот и носенето на маска или 1 тест седмично няма нищо да променят.
34
1
 
1
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Живеем както винаги в най-интересните времена в историята на човечеството с най-големите битки и най-големите бели дето трябва да поправим част от които наши собствени творения-като например най-голямата почиствателна операция на атмосферата в историята на човечеството.Въглерода и матана да ги върнем в стойностите им от преди сто години-но не по-долу и в тези времена много нямам време да слушам глупости.Както е казал Васил Левски -"На всекиму според заслугите" - Левски е алтруист и реалист
33
0
 
2
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Трябва ли да напомня на Индонезия онези трусове, когато кладенците нефтените, газовите, шистови бяха пълни с вода и какви бяха жертвите на отслабената земна коораааа..... Радвайте се, че са само 13 ....
32
0
 
1
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Да знам, че тресе и изригват вулкани - особено след като някой напълни кладенец и върне налягането в нормата на конкретното място и компенсира някъде другаде. Искате да се изпържим парниково всичките ли? Ако сметките са верни би трябвало да внимавате къде строите и не около угаснали или активни вулкани! И онази епидемия са загинали хора в Бразилия не от треската а от непредвидени обстоятелства. Някъде прекалили с огнехвъргачките! Искате вода и да се не пържим!Ама и без жертви - няма как да стане
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не отпадне престъпното изискване за зелен сертификат, онлайн обучението трябва да продължи!
30
0
 
0
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
ГЛУПОСТИ: НЕДОСТАТЪЧЕН ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП...В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА НЕДОСТАТЪЧЕН ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП!!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам намерение да се подпиша на декларацията.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те в нашето училище си измиха ръцете с това, че нямали организация! То много лесно така, да не работиш а да взимаш едни парички всеки месец! Аз не мога да се начудя едно нещо:Значи, когато започна пандемията и трябваше да се мине на онлайн обучение, за часове се създаде организация и всички вкупом още на следващия ден минаха онлайн! А как сега не могат за един ден обратното - да влязат в училище!Тяхната...
27
0
 
0
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Все едно гледам някакъв администратор дето гледа бюрото му да е подредено като на Клериците в Еквилибриум.И некой като си промени бюрото дето е еднакво с това на всички останали-Клерикът се отсранява!Клерик означава чиновник принципно, но в онази симулация на антиутопия те бяха перфектно обучени убийци.И сега имаме друг един проблем ДЗИ.Аз гледам на север!Само един изпит по роден език!Други ако ги има са по професия, но аз няма да участвам в този дебат. Среден пръст от Община,РУО,МОН! И аз мога!
26
0
 
4
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
За униженията 14 години върху средната интелигенция и 52 процента функционална неграмотност. Ръката учи мозъка, мозъка учи ръката в това отношение. Това което виждам аз е едно масово зубрене. Учениците не работят с ръцете си, всяка година режете часове от изкуства и спорт и бит и техника и после как така стана, че тия деца не могат да мислят, импровизират, интерпретират, творят. Вие сте ги вкарали във ферма за мравки бе!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Това са образователни процеси.Катаджията с палката може да е полезен за себе си и за централизацията,но не е полезен,а направо вреден за образователния процес в съвременна среда.Значи за всяко нещо в училище аз трябва да искам разрешение или на КАТ(Общината) или на полицията (РУО) е какво точно сте ми делегирали.Да разписвам платежните за заплатите-демек всичко е канализирано водача винаги да е в нарушение.Това са хора с висше образование обучавани години от държавата и подложени на робски труд
24
0
 
4
 
! Отговори
Весела преди 2 години
Информацията не е проверена, а по нея се създава фалшива новина. Няма тестове. Учим на ротационен принцип в нашата община.
23
0
 
4
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Делегиран бюджет - в зависимост от учениците. Все едно са някакви батерийки за зареждане на училището. Консерви с определена храна. И на всичкото отгоре имаме уж делегиран бюджет - тоест държавата поверява едни средства на едно училище ама наужким - има вторичен разпоредител - явява се училището и първичен разпоредител явява се общината, което създава такава атмосфера на доброжелание като катаджия и спрян водач на МПС.Полицейщина ... И корупция! И ако катаджията каже пускам те ако си платиш ..
22
1
 
3
 
! Отговори
Еленкова преди 2 години
Браво.
21
1
 
1
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Вие сте абсолютно безотговорни копилета на локално ниво... И когато ти е ясно, че всичко е буквално автоматизирано и централизирано без да мога да кажа гък, требва да знаеш Денков че след 14 години преподаване на Дизайн знам всяка слабост и пропуск на тая система и ще атакувам всяка една от тях докато не я срина или поне не срина главите ви прости!Бездуховност, некултурност, без изкуство, без творчество, ще дават СТЕМ на нулеви паралелки, а другаде с пет професионални не! И ме каниш на дебат..
20
1
 
3
 
! Отговори
Искате да говорим: преди 2 години
Хубаво! Освалдо Круш по време на епидемията от малария и жълта треска в Бразилия получава мандат за четири години като министър на здравеопазването с извънредни правомощия. Четири години той не се спира по времето , когато антибиотици и стероиди няма - минава се с огнехвъргачките къде се въдят комарите преносители, блата се зариват, променят се жилищните стандарти и четири години по-късно епидемията е унищожена! Тук освен COVID има и една друга болест - бездуховност(не религия), некултурност...
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам как никой не осъзнава колко деца психясват при повече от 2-3 седмици онлайн и то особено зимата. Миналата година беше трагично ако си спомняте как цялата зима беше онлайн а сега даже може и по зле да е. Тестовете са пародия но пак е някакъв временен вариант. Според мен зимата най добре е ротационен тип през 1-2 седмици без никакви тестове, ваксини и други експерименти. Но най-големият проблем е че министъра е *** на г*з а някой от родителите са им фатално промити мозъците.
18
1
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До ДКМСКак ще ги принудят да правят тестове? За езна позната учителка питам:))
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо доказания, въпреки трите си игли на Пфайзер, преносител на Ковид-19 Ангел Кунчев ходи на работа без тест, а българските деца трябва да бъдат тествани за да отидат на училище, па макар и веднъж седмично!?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя академик Денков явно няма кабинет ,няма телевизия в която да не е ходил да мрънка че нямало тестове за децата ,да се оправдава с здравното министерства че те трябвало да доставят тестове ,а преди време фирмичка с 300 лева дивидент ще доставя тестове за милиони ,и по тези каза че фирмата била избягала ,така че Кацаров явно там не се е намесвал