Директори поискаха по-дълга междусрочна ваканция

Целта - почивка на учениците и нормализиране на ситуацията с Ковид-19
16 яну 2022 18:35, Красимир Ангелов
60

Училищни директори отправиха призив за по-дълга междусрочна ваканция на децата.

Искането е учениците да бъдат в почивка от 28 януари до 2 февруари, като искането ще ще бъде внесено от Съюза на работодателите в системата на образованието до ресорния министър в понеделник.

Мотивите за призива са почивка на учениците и нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите заради Ковид-19.

"По този начин ще помогнем и да овладеем пандемията. Това все пак ще бъдат за 9 дена изолирани ученици. Важно е не само да си починат, но и да запазим здравето на учителите, защото оттам се страхувам да не дойде пробивът. Ако 20-30% от тях са болни, няма как да има учебен процес", посочи директорът на 51. СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
17
 
10
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Целта е учителите да не работят и да си получават заплатите.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И...къде ги сметнаха тези...9 дена....
32
0
 
4
 
! Отговори
Lan преди 2 години
30 не може да изкараш 12 години в маймунарника и да ни излезеш поне малко ***. Средата определя развитието!
31
2
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
До Анонимен: не само това, ами в Соц-а разрешиха на някакви съкратени военни да завършват висше и имахме един по литература - Палуков - който беше пълно ку-ку.
30
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 2 години
30, донякъде...след успешно 12 годишно затъпяване и най-умните излизат без елементарни познания, умения, навици. Трудно биха успели...То за това се изискват сбор от доста качества, не просто вроден интелект. Все повече ще се усеща около нас.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като ученик навремето, нашите учители дори и в извън часовете до вечерта ни занимаваха с извънкласни дейности, рисувахме, ходихме по клубове, готвеха ни за състезания, а сега на днешните учители им се по-почива и от учениците. Девалвирало образование!" __________________________ Тези неща ги има и сега. И не само се готвят, но и участват в състезания, проекти, градски (засега) шахматни турнири, спорт, творчески занимания и какво ли не още. И.....някой води тези занимания. Познайте кой.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Lan: бъркаш липсата на дисциплина с нивото на успеваемост. умни и шантави е по-добре от кротки и тъпички, иначе идва чуждото владичество
27
4
 
4
 
! Отговори
бате с три висши преди 2 години
До Еднае, ти искаш да им пееш една и също от дъската и да им вряскаш, ама не става така. има даскалки, които за една година не се научиха да настройват електронната си дъска и 11класниците ги правят луди с дистанционното от чиновете.
26
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Дали има и други директори, този ли е единствения говорител на едно не чак толкова добро училище.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятната ваканция я направете през зимата за да може поне нещо да научат иначе всичко ви е ала бала
24
4
 
16
 
! Отговори
Една преди 2 години
Тато из Правец, он-*** тотално лиши учителите от личен живот - домашни, въпроси, притеснени родители валят от вайбър, телефон, гугъл класруум, фейсбук и още знайни и незнайни платформи, мрежи и електроники. Лично аз очаквам вече и от дисплея на ютията да се появи някой закъснял проект...:). А да готвиш он-лайн урок не става само да си хванеш чантичката и маркера и да си "изпееш" песента. Явно даже и дете нямаш, че да имаш някакво наблюдение върху он-***!
23
19
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Даскалята се отпочиваха тия две години! И заплати добри,пей сърце...
22
1
 
33
 
! Отговори
Lan преди 2 години
:) Леле, каква носталгия по соц-образованието. Че те и учителите го харесват повече от настоящата пародия. НО за това образование се иска желязна дисциплина и отлично възпитание...а това никой от родителите не иска да предложи! Щото нали се уловиха на либералната идея, че всичко става само со кротце со благо. В часовете е маймунарник. Ако се пишат реални оценки, ще са 80% двойки. Можете ли да го понесете като родители?
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ваксинирайте се, бе !!!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина искат да лишат децата от образование. В София педагогическите съвети почнаха на своя глава да гонят първокласнците в ОРЕС, справка 88СУ. Тъкмо ще дойде моментът да се върнат и хайде във ваканция. Бай Тошо, липсваш ни!
19
3
 
21
 
! Отговори
Hchchchchcy преди 2 години
Този на снимката се беше снимал гол! Докато такива са директори, горко им на децата!
18
0
 
14
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Големият вой е за един ден! Двата са събота и неделя, единият е междусрочна ваканция, глупостта да се идва на 31.1 за ЕДИН ден, и да се тестват учениците за ЕДИН ден, а после на 1.2 да почиват междусрочно, искат да отпадне, нищо друго!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Видял и чул 6Сега не обвинявай младото поколение, щото съм имал учител клоун по география и учител по математика нацист, тоест нищо не научих през 90-те, освен гангерстерските неща.....хахахахаха :)))
16
0
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Абе хора аз ли оглупях с годините или наистина от 28-ми до 2-ри са 4 дена - 29,30,31,1. Къде са тия 9 дена Д'ге
15
3
 
9
 
! Отговори
Ваканция до дупка преди 2 години
Поне до 5 февруари!

Спонсорирани публикации