Директори поискаха по-дълга междусрочна ваканция

Целта - почивка на учениците и нормализиране на ситуацията с Ковид-19
16 яну 2022 18:35, Красимир Ангелов
60

Училищни директори отправиха призив за по-дълга междусрочна ваканция на децата.

Искането е учениците да бъдат в почивка от 28 януари до 2 февруари, като искането ще ще бъде внесено от Съюза на работодателите в системата на образованието до ресорния министър в понеделник.

Мотивите за призива са почивка на учениците и нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите заради Ковид-19.

"По този начин ще помогнем и да овладеем пандемията. Това все пак ще бъдат за 9 дена изолирани ученици. Важно е не само да си починат, но и да запазим здравето на учителите, защото оттам се страхувам да не дойде пробивът. Ако 20-30% от тях са болни, няма как да има учебен процес", посочи директорът на 51. СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо каза: "Гарантирам, че училищата последни ще бъдат затворени." Тази ваканция не я искат директорите заради децата или учителите. Заблуждават ви. Тази ваканция я искат, за да не се пуска тока и парното през тези дни, понеже за 1 ден в големите училища струва 1 000 лева отоплението. Заради бюджета на училищата е. Затварят училища поради липса на средства за ток. Никой директор не мисли за учителите.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат грипна ваканция. И правилно....
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще направят подрастващите пълни неграмотници заради скапаната им пандемия тия ***..
11
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При липсващи учители може да потърсят доброволци от родителите, които да заместват. Нали така или иначе нищо неправили и взимат големите заплати, тамън ще се поставят на тяхно място за известно време пък ако им хареса и се справят добре директорите винаги ще са щастливи да им предложат и назначение на постоянен трудов договор.
10
4
 
24
 
! Отговори
Съгласна съм преди 2 години
Така или иначе всеки срок има предвидени дни за спортни празници, екскурзии и тем подобни. Децата не са изпускали и ден училище от началото на учебната година - присъствено или дистанционно. Няма да им навреди малко почивка!
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По -дълга ваканция следва ще научат по-малко освен ако не съкратят излишиния материал. Може и да учат само лятото а зимата 3 месеца ваканция и ще се спести доста долари за внос на нафта и газ за парно.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихичко ги пуснете и повече не ги връщайте в 21 век.В България ще носим срама още 100г от тази безумна образователна система след 1999.
7
3
 
11
 
! Отговори
ужасен преди 2 години
Преди години отивам и питам даскала ,как върви сина ми .Той отвори дневник , и ми изброи 4-5 двойки. Полудя, а тя ми вика -ама това е най-добрият ми ученик .Питам защо- ами ходел на не отсъствал и не и създавал Проблеми ,а тройката щяла да е от него
6
6
 
27
 
! Отговори
Видял и чул преди 2 години
Моята племенница е в 10-ти клас. И вика по география нищо не учим, господинът си влезе в час, каже ни да запишем плана от учебника в тетрадките и си извади телефончето и си цъка. Нито обяснява урока, нито ги изпитва, нито нищо. Когато трябва да правят тест им напише отговорите на дъската, каже им да допускат някакви грешки, за да не са всичко отлични оценки и айде, живооот. Радост за учениците! Простотия! И после учениците били неграмотни.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките директорчета на държавна хранилка, чак да ги съжалиш :))) Естествено ковидчето им е оправдание, дойде им дюшеш :)))
4
6
 
19
 
! Отговори
родител преди 2 години
То и без друго на децата не им се учи , и на вас не ви се ходи на работа .Поне пари няма да дава държавата за отопление !!
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ученик навремето, нашите учители дори и в извън часовете до вечерта ни занимаваха с извънкласни дейности, рисувахме, ходихме по клубове, готвеха ни за състезания, а сега на днешните учители им се по-почива и от учениците. Девалвирало образование!
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Училището-тази ненужна институция в 21 век.
1
21
 
17
 
! Отговори
Да ги закриват преди 2 години
Що? Те и сега даскалките само придремват в час и симулират дейност.

Спонсорирани публикации