Облекчават мерките за присъственият учебен процес във висшите училища

Капацитетът на групите не трябва да е повече от 50%
20 фев 2022 18:16, Нели Христова
15
Облекчават мерките за присъственият учебен процес във висшите училища
Снимка: БГНЕС

От понеделник, 21 февруари, присъственият учебен процес във висшите училища, освен при прилагане на подхода „зелен сертификат“, се облекчава.

Студентите могат да се върнат към присъственото обучение, при условие че е въведено обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, както и смесване на групи. ВУС-овете трябва да създадат организация за провеждане на лекции при 50% заетост на помещенията.

Задължително остава изискването за носене на защитна маска от студентите и преподавателите, както и редовно проветряване на всеки час и дезинфекция на помещенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Не можело преподавателите да преподават и онлайн, и присъствено, а учителите в училищата как могат? Влиза преподавателят в залата в университета, където го чакат да кажем 15 студенти, включва си лаптопа и онлайн се присъединяват останалите. Преподавателят по този начин е седнал на бюрото си, говори пред лаптопа, чуват го и тези в стаята. Така се дава избор на всеки студент да избере как да учи - онлайн или присъствено. По този начин преподават в училище. Какво е толкова трудно и сложно?
9
0
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Защо отново ни пускат присъствено, като след 2-3 седмици най-вероятно отново ще ни затворят заради много болни хора? Постоянно се пускат някакви заповеди, които ни объркват. Не можело да се учи онлайн. Могат, но само студентите, които имат вече изградени навици за учене. Уча във ВТУ и от 7 март всички сме присъствено. Докато в УНСС половината курсове са онлайн, а другата са присъствено. В Габрово до 31 март ще продължат да учат онлайн, за да не разиграват студентите си през 2 седмици.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще правят университетите ковидарници. Щели да проветряват аудиториите в София с фини прахови частици, осигурени от избирателите на Фандъкова.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ВУС-овете трябва да създадат..." ....... *** Христова, какво е това ВУС, бе, мойто момиче? Висш учебен свинарник сигурно. От където излизате все по-неграмотни и все по-неадекватни.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ви новина се състои от заглавие и 4 изречения текст, като ВЪВ ВСЯКО ЕДНО от тях има поне по една груба правописна грешка и по няколко стилистични недомислици. Вече едно изречение не можете да напишете без грешка. Поне едно! Явно и вашите т.нар. редактори са добре оформен продукт на родната образователна система.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието ви е написано от: вариант 1 - от някой със специални образователни потребности, вариант 2 - някой, учил онлайн в кое да е от "висшите училища".
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотната авторка на статията е завършила СУ, дистанционно. Там от две години няма истински учебен процес, но на професорите не им пука за студентите. Заплатите си вървят.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите в затвора! Съучастниците също.
2
16
 
4
 
! Отговори
Преподавател преди 2 години
Дрън-дрън, та пляс! Присъствени лекции само при 100% ваксинирани студенти и без маски.
1
0
 
13
 
! Отговори
Паисий преди 2 години
Аналфабети, гордо подписващи се под (пре)писанията си, поне едно заглавие напишете без граматическа или правописна грешка.

Спонсорирани публикации