Искат ново увеличение на заплатите на учителите

Има готовност за протести
26 апр 2022 20:09, Росен Стойчев
66
Искат ново увеличение на заплатите на учителите
Снимка: БГНЕС

Синдикат "Образование“ ще отстоява увеличение на работната заплата с 10% с всички възможни законови средства, включително протестни и стачни действия.

 Синдикат "Образование“ е написал официално писмо до министъра на образованието, с което настоява МОН незабавно да пристъпят към увеличение на работните заплати в унисон с договореностите в последния анекс.Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ следи внимателно процеса по увеличение на работните заплати в системата на образованието.

Още по темата
По направено проучване на Синдиката само 25,1% от работещите в системата на средното образоване са с увеличени работни заплати.

Синдикат "Образование“ ще предложи на правителството на Република България 10% увеличение на работните заплати на учители и служители при актуализация на държавния бюджет за 2022 г.

Около 15% от участниците в изследването са заявили, че в техните образователни институции няма да има достатъчно средства да се спази договореното в анекса увеличение. 96% от респондентите учители смятат, че при актуализация на държавния бюджет трябва да се направи ново 10% увеличение на заплатите в образователната сфера, защото дори официалната инфлация е по-висока от досегашното увеличение.

 


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.