Как Каравелово изпраща децата си на училище?

Продължава разчистването на наводнените села
15 сеп 2022 10:51, Анисия Иванова
33

Вместо да се купуват цветя за учителите, парите да се дарят за пострадалите след наводненията в Карловско. Този призив отправиха към родителите редица училища в страната. Репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов разказа как ще започне новата учебна година в едно от пострадалите населени места - Каравелово.

Общо 210 деца от Каравелово, Богдан и Слатина тръгват днес на училище. Училищата в населените места са затворени и децата се извозват към Сопот и Карлово. "Автомагистрали" осигури транспорт, за да бъде възможно това.

Още по темата
Калта, тинята и натрупаната дървесина остават, продължават дейностите по разчистване на трите села. Екипът ни показа мястото на срутения мост, поради което с 15 км се увеличава маршрутът на ученическите автобуси, които извозват децата от Каравелово към Карлово.

Днес се очаква още военни да се включат в разчистването на пораженията. Много доброволци се очакват на място в следващите 3 дни - петък, събота и неделя, съобщиха от Община Карлово. Допълнителни 200 000 литра вода от държавния резерв отпусна вчера правителството.

Димитър Костов има две деца - ученик във втори клас и момченце в детска градина.

"Съпругата ми ги закара до Карлово. Разбрах, че ще има автобусчета, които ще извозват децата. В първия учебен ден опитваме да сме с децата, тръпка е, аз също ще отида в Карлово. Децата са подсигурени за училище", сподели той пред камерата ни.

"Домът ни, бизнесът, всичко е наводнено. Живеем в друга къща, щетите са големи. До вчера още чистихме тинята в подземията. Помощ е обещана, надяваме се наистина да стигне до всички пострадали. Цялата покъщнина е унищожена, в ресторанта цялото кухненско оборудване е унищожено, в търговската площ щетите също са доста големи. Имаме застраховка, надяваме се да изплатят това, което трябва. Ще се борим и ще преодолеем проблема", разказа Димитър в ефира на "България сутрин".

С около 7-8 метра се е изместило коритото на реката и е повлякло неговия гараж, който вече не съществува.

"Не знам дали държавата ще се справи с този проблем. Електричеството е възстановено, вода има в по-голямата част от селото. Има доста доброволци, които карат хранителни продукти, кофи, лопати... Раздават се на всички пострадали", каза още жителят на Каравелово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28 още по ясно ми стана
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
27 ясно .
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 ясно .
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 или щото като Бочко няма топките да се появява на нещо друго освен инсценировки :) Специално тоя рахит копейкин освен паразитизъм нищо друго не знае
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 копейкин там ли беше или при него само с рубли става работата или евро
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 кога боче и Пеевски ги видиш по анцуг и тениска да помагат инкогнито тогава реви. Всеки знае да скимти и да се прави на отворен, малко са готови да дадат пример и въпреки проcаците да излязат сред хората
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15 ясна е работата значи - тея най много викат при Бойко си беше по добре
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другия път пак мълчете докато ви изсичат гората над селото.
14
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Голия статусите е оня от предаването Фермата, патриота. Скоро го изгониха от длъжността директор на един детски лагер, заради далавер*ли с държавни пари.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е когато държавата я няма народа си помагаме
12
0
 
6
 
! Отговори
Саки преди 1 година
Важното е на Бойко внучетата да са добре и Цветелина на Пеевски да прави тематични детски партита за 100 бона. Пък децата от Богдан да се стягат щото тежък живот ги чака.
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах клипа как един дебелак гол до кръста се прави на интересен на Кирил Петков там - да го духат неблагодарници
10
0
 
10
 
! Отговори
Granik преди 1 година
И кво стана сега кой е сякъл горите безразборно и е харчил парите за почистване на коритото на реката ? Проверката май нищо не установи. Кои бяха на власт 22 години.....Боко и Доганчо. Пак за тях да гласувате.
9
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 година
Много ми е мъчно за тези деца и предлагам българските нар представители да отделат от високите си доходи пони 10 000 лв - /нар пари/ и помогнат на пострадалите хора ! Ще видим дали изобщо ще се сетят за тях !
8
0
 
1
 
! Отговори
МВР вижте се преди 1 година
Тежка ХОМОФОБИЯ тресе ДАНС и МВР, наблюдават ГЕЙ ХОРА, ЖЕНИ и Малки деца за да се гаврят с тях, наблюдават денонощно, раздават СРС техника на мутри, строители(шефове) и наркомани за да се гаврят с жертвите!
7
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Всъщност, застраховката ще покрие извозването на цялата кал от двора ти, цялата покъщнина, влагоуловители, а ти ще си стоиш на хотел, който тя покрива, докато домът ти не стане годен за живеене. Личен опит.
6
1
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Кирчо и Кокорчо, като най-работливи, да идат да ударят първия учебен звънец и да ги посрещнат хората там с хляб и сол и с мнооого любов! А оня дет се пенеше-Мутри вън, той къде се изпокри и дума не обелва вече за неговия проект с тия ***!
5
0
 
0
 
! Отговори
Предполагащ преди 1 година
С Диор Кидс...и таблет, за да си записват.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименИ да имат застраховка, тя далеч няма да покрие разходите, които трябва да направят. Освен това застраховката няма да изсуши сградите по - бързо
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доброволци карат хранителни продукти, кофи, лопати. Това е помощта за пострадалите.