ВУЗФ присъжда почетното звание "Доктор Хонорис Кауза" на Янка Такева

Церемонията ще се проведе на 6 октомври от 11 ч. в аулата на ВУЗ-а
29 сеп 2022 14:35, Анисия Иванова
3
ВУЗФ присъжда почетното звание "Доктор Хонорис Кауза" на Янка Такева
Снимка: ВУЗФ

На 6 октомври от 11:00 часа, в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе тържествената церемония по удостояване с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ на д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Церемонията е част от специалните събития, с които бизнес университетът отбелязва своята 20-та годишнина през 2022 г.

Отличието се присъжда с решение на академичния съвет на висшето училище, взето на 26 септември т.г., за изключителния принос над.ик.н. Янка Такева за създаването на тесни връзки между средното и висшето образование в областта на икономиката. Тя е 10-ят носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ.  

По време на тържествената церемония д-р Такева ще изнесе академично слово на тема „Новата философия на образованието”. На събитието ще присъстват представители на държавните институции, учители, директори на училища, дейци в сферата на образованието, изявени представители на академичните среди и бизнеса.

Церемонията ще се излъчва на живо във Facebook страницата и You tube канала на ВУЗФ.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Заема водещо място в Рейтинговата система на висшите училища в България в направление “Икономика”, а завършилите ВУЗФ са сред най-високо платените специалисти.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически ориентирани академични програми, като стремежът на висшето училище е всяка година да се откриват нови и модерни специалности, отговарящи на нуждите на бизнеса и потребностите на бъдещите студенти.

Повече подробности за Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) следете на vuzf.bg, както и в социалните мрежи на университета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Янка ТакеваВУЗФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доктор на Хонорувана Кауза
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно , ВУЗФ много са я закъсали ...
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пфу! Намерили на кого... Точно тази е олицетворение на номенклатурата: корумпирана, мазна, глупава, подмазваща се, некадърна и пр.