Дигиталното образование ли е бъдещето на учениците?

Chromebook-ът е работна станция в ръцете на децата, каза Елена Немцова
22 фев 2023 08:50, Анисия Иванова
27

Дигиталното образование все повече се доказва като модел, който скоро може би напълно ще измести стандартния метод на учене.

Дигиталното образование е кауза. Това е новият начин да общуваме с децата в класната стая. Трябва повече учители да осъвременят техническите си умения за работа в тази иновативна платформа, която Google е създал. Chromebook е електронното устройство. Предимствата, които дава дигиталното образование и работата в Google класни стаи, са безбройни. Те са предимно за децата, тъй като в един Chromebook е събрана абсолютно цялата информация. Това им помага чисто технически да не носят тежките раници, а иначе им дава достъп до безбройни ресурси, които да могат да използват. Това заяви управителят на частно средноезиково училище ЕСПА Елена Немцова в "България сутрин".

По думите ѝ дигиталното образование е "настоящето".

"Светът е различен. На образователно изложение в Лондон видяхме всички предимства на работата в "облака" - на всичко, което Google е създал за образование. Ползите за децата са огромни - те усвояват технически умения, които ще им бъдат много ценни впоследствие - те стават творци", поясни тя.

Немцова подчерта, че Chromebook-ът се превръща в работна станция в ръцете на децата, тъй като функциите му се ограничени и не може да се използва като играчка.

Пред Bulgaria ON AIR гостът подчерта, че процесът по обучение на някои преподаватели за работа с платформата е по-дълъг от месец или два.

"Google има свои стандарти, учителите трябва да са сертифицирани. Когато видят, че едно училище работи устойчиво с Google класни стаи, учебните заведения биват поканени в Google", отбеляза тя.

Немцова сподели и какво е мнението на родителите за дигиталната образование. "Когато представиш всички предимства на всеки един модел, разумният родител казва: "Браво, поздравления", изтъкна тя.

И бе категорична, че дигитализацията подобрява образованието в огромна степен, защото превръща децата в творци.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да затваряме училищата, тогава!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой си мисли, че в училище ще го направят умен и интелигентен, без той да се труди и извън клас върху своето развитие, много се лъже. Трудно ще постигнеш развитие, ако ти и родителите ти, като се приберет си пускате Планета ТВ (като събирателно на цялото дередже на всичко я цитирам). Да не говорим, че младите нямат никакви хобита!
21
0
 
9
 
! Отговори
Конспираторът преди 1 година
Децата на профаните ще се обучават дигитално, онлайн. За да има лесна за управление маса, готова да работи, без претенцииА на елита в клас , с учител "на живо"!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата са масово МНОГО зле образовани за работа с компютри! Всичко знаят на телефона, но като му кажеш айде пусни ексела и направи една таблица, сумирай колона С и запази файла на С:\Downloads и те гледа като теле. Вика къде е app store-a? Дъщеря ми от ПЪРВИ клас има уроци по Информационни Технологии, Компютърно Моделиране итн. Познайте дали знае как да си създаде папка на диска, първия и инстинкт е да пробва да натиска дисплея. Следващото поколение не може да ползва клавиатура!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Ти определено имаш златен медал за писане на безсмислици във форумите, колкото да кажеш че си написал нещо. Да ти е честит. Един безплатен съвет, вникни в написаните коментари, преди да им отговаряш.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образование имаше някога. Вече няма. Синът на една приятелка завърши френска гимназия без да е стъпил в даскалото. И разбира се, без да е научил една дума на френски. По мое време, не чак толкова отдавна, да завършиш езикова гимназия, значеше нещо много голямо и беше някаква гаранция за бъдещ просперитет. И това в елитна гимназия, а в обикновена....мани, мани. Трагедия отвсякъде. Само абитюриентските балове стават все по-откачени и шумни.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно,Повечето познати така заминаха децата им.Все България е тъпата и смотана.Отиват там и пак в л....та, ама реват пак срещу Бг.Стоят и слугуват.Заради *** родители.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кому са нужни тези олимпиади и езически надпревари?Ами на тесен кръг хора да усвояват мангизи.И на болните амбиции на недочели родители.О, синът ми колко е умен , .детето си знае...И какво знае.Айде на самолета с езика дето е накаран да учи и заминава в странство. .Системата създава невъзвращенци.После същите родители реват, що нямало държава - запат по месинджъра и се цункат и обичкат виртуално.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11, абсолютно! Синът ми печели първи места по олимпиади по английски език и НЕ със съдействието на учителите му в училище! Всичко е благодарение на умът му и учителите от допълнителните уроци. Образователната система в България е на ниво произвеждане на крепостни селяни! И се справя много добре!
14
3
 
18
 
! Отговори
Стария вълк преди 1 година
Дигиталното образование предполага по-малко учители, по-ниски или никакви разходи, сиреч закриване масово на училища, закриване на университети - без наеми, разход за ток и отопление. А оттук ниско ниво на образованието, по-ниско ниво на интелекта, ниско развитие на индивида и високо ниво на контрол и манипулации. Лесна власт над масите.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учене до 7 клас.Който иска висше 3 г , повече е лудост.Махане на степени бакалавър и магистър- паразитни и и корупционни.След 17 г не трябва да се учи, а да се създава семейство и деца.Работа и щастлив живот.Всичко това ви е отнето от модернистите.После ви се хилят, че сте глупави и тн.Нагли хора.
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Даскал, ще се случи! Независимо дали ви харесва или не! Така ще се намали негативното влияние на индивиди, които никога не е трябва да стават преподаватели! Не са малко примерите за учители, които тормозят психически деца! Така че..... съвет: преквалифицирайте се! Скоро ще сте ненужни!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не става вече в училище.До 7 клас едвам учат насила, а после съвсем се разхайтват.Трябва дълбока промяна, но това може да стане само след социално политически колапс като ТСВ.После трябва да се измисли друга подредба на света.Висшето е по - зле.Не се учи , а се изискват някакви графични знаци като количество за изпит.Трагедия - фемини.Няма да забравя как една *** в нашата група не знаеше кой е Карл Велики , но завърши история.И тая сигурно е даскалка някъде и се бори за заплата.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11, абсолютен факт! И това отново ни води до частните уроци. И отново учителите имат "келипир" системата да е продънена. За съжаление родителите трябва да направят всичко по силите им да изтеглят децата си от тази система. Друго спасение няма!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се лъжем! Тия, които носят медали, учат повече извън училище. Да, ходят на училище, даже търсят по-добри училища, за да не е голяма загуба на време, но подготовката им е извън учебната програма и извън учебните часове - и курсове, и домашно обучение от някой, който е добър по даден предмет, школи и т.н. Такава е програмата в училището, че да не може да ги научи достатъчно, за да носят медали и ако разчитаха само на училището щяха да са на посредствено ниво.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И едното, и другото не стават. Стадно ли е, не ми го хвали!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис Сравняваш едни които носят медали с такива които не носят медали и казваш че всички не стават. Много глупаво.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен на Вики Джъстис, носят медали да :) 10 деца на 300 000/400 000 :) Голямо постижение, голямо чудо! Трябва да има критична маса, която да покрива заложените стандарти на държавата с отлична оценка! Това ще рече към 80% за да може същата тази дръжава да се твърди, че образованието ѝ струва. В нашият случай държавата е тотален провал. Единственото, което функционира безотказно са частните уроци на учителите! Които са единствените, които имат "келипир" образованието да бъде образУвание!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има плюсове и минуси, за подготовка става но за реално обучение е по-лошо от физическото присъствие на учител.
4
2
 
12
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Може но след 4-ти клас. До тогава, до като се формира дисциплината за самостоятелно учене и труд, навици у едно дете, трябва да учи с учител. След това, особено след 7-ми клас, може и чисто дигитално, но 1-2 АБСУРД !!!